آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۵۰۲۶

حضور پررنگ ۳۵ شرکت ایرانی در آفریقا؛ چشم‌انداز تازه صادرات فناوری ایران

زیست‌بوم فناوری ایران، امروز با داشتن ۱۷ هزار محصول دانش‌بنیان و حضور فعال در بازار‌های جهانی، گام بلندی در جهت دیپلماسی فناورانه برداشته است. معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با تاکید بر حمایت‌های دولتی، از طرح‌های جدید برای افزایش صادرات فناوری به قاره آفریقا خبر داد.
حضور پررنگ ۳۵ شرکت ایرانی در آفریقا؛ چشم‌انداز تازه صادرات فناوری ایران

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، ضمن ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان حادثه ناگوار انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس، در نشست تخصصی توسعه همکاری‌های فناورانه، به تشریح بخشی از ظرفیت‌های اکوسیستم فناوری کشور پرداخت.

وی با بیان اینکه زیست‌بوم فناوری کشور از نیروی انسانی بسیار متخصص، زیرساخت‌های پیشرفته و حمایت‌های دولتی برخوردار است، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۸،۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند که بسیاری از آنها دارای سابقه صادرات بین‌المللی می‌باشند.

امرایی افزود: اکوسیستم فناوری کشور بالغ بر ۱۷ هزار محصول دانش‌بنیان تولید کرده است و نزدیک به نیم میلیون نفر نیروی متخصص در این حوزه فعالیت می‌کنند. همچنین ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان دارای تجربه تجارت خارجی هستند و ارزش صادرات محصولات دانش‌بنیان کشور به حدود ۲.۵ میلیارد دلار رسیده است.

وی با اشاره به درآمد ۱۸ میلیارد دلاری شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۳، خاطرنشان کرد: ۱۰۹ شرکت دانش‌بنیان در بورس ایران حضور دارند و درآمد آنها به بیش از ۷ میلیارد دلار می‌رسد که این خود شاخصی از بلوغ این زیست‌بوم به شمار می‌آید.

امرایی در ادامه تصریح کرد: اکوسیستم فناوری کشور پیش از شکل‌گیری رسمی شرکت‌های دانش‌بنیان نیز دارای نهاد‌های حمایتی از جمله ۱۶۶ شتاب‌دهنده و ۳۵۰ مرکز نوآوری بوده است که زمینه‌ساز رشد شرکت‌های دانش‌بنیان شده‌اند.

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان درباره زمینه‌های صادراتی کشور گفت: حوزه‌های دارویی، تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی و ماشین‌آلات از جمله بخش‌هایی هستند که در صادرات فناوری محور نقش مؤثری دارند.

وی افزود: ایران در حال حاضر با ۵۲ کشور دنیا روابط فناورانه دارد و در چهار کشور عضو اتحادیه آفریقا نیز همکاری‌های فناورانه ویژه‌ای شکل گرفته است. این همکاری‌ها به ویژه در زمینه مواد شیمیایی، تجهیزات پزشکی و حوزه سلامت در حال توسعه است.

امرایی با اشاره به استقرار ۳۵ شرکت ایرانی در کشور کنیا گفت: شرکت‌های ایرانی موفق به ورود به بازار‌های خارجی شده‌اند و محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی ایرانی با کیفیت بالا، در حال عرضه به این بازار‌ها هستند.

وی در پایان با تاکید بر اهمیت توسعه همکاری‌های سرمایه‌گذاری مشترک اظهار داشت: ایران آمادگی دارد صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک با کشور‌های آفریقایی ایجاد کند و ضمانت‌نامه‌های بین‌المللی را از طریق بانک‌های توسعه‌ای تأمین نماید.

امرایی خاطرنشان کرد: معاونت فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، حمایت‌های ویژه‌ای از شرکت‌های فعال در بازار‌های بین‌المللی در نظر گرفته است و برنامه‌هایی برای افزایش رقابت‌پذیری و کیفیت محصولات دانش‌بنیان در دست اجرا دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار