آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۵۱۴۳

آغاز جلسات دیوان بین‌المللی دادگستری درباره تعهدات انسانی اشغالگران

دیوان بین‌المللی دادگستری امروز (دوشنبه) جلسات استماع مربوط به تعهدات انسانی رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینی‌ها را آغاز می‌کند.

 به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری داشنجو، نمایندگان سازمان ملل به مدت پنج روز در دیوان بین‌المللی دادگستری جلساتی را در مقابل هیئتی از ۱۵ قاضی برگزار می‌کنند. فلسطین اولین طرفی است که استدلال‌های خود را در این دادگاه ارائه می‌دهد.

این جلسه ۵ روزه در دیوان بین المللی دادگستری (ICJ) در لاهه، با تصمیم تل‌آویو در جلوگیری از ورود هرگونه کمک به غزه فوریت جدی‌تری به خود گرفت. این جلسه به این امر متمرکز خواهد شد که آیا رژیم صهیونیستی- به عنوان یک امضا کننده منشور سازمان ملل - به طور غیرقانونی علیه ناظران سازمان ملل متحد عمل کرده است؟

این رژیم در ماه نوامبر تمام تماس و همکاری با عملیات آنروا (آژانس کار و امداد سازمان ملل در فلسطین) در غزه، کرانه باختری و بیت‌المقدس شرقی را متوقف و ادعا کرد که این آژانس تحت نفوذ حماس است، ادعایی که مورد اعتراض قرار گرفته است.

آنروا برای میلیون‌ها نفر در غزه غذا، مدرسه و خدمات پزشکی را تأمین می‌کند. برنامه غذایی جهانی سازمان ملل متحد اعلام کرد که روز جمعه برای آشپزخانه‌هایی که غذای گرم در داخل غزه سرو می‌کنند، هیچ کالایی باقی نمانده است. کمیسر آنروا فیلیپ لازارینی، تل‌آویو را به مهندسی قحطی انسانی متهم کرد و حتی رئیس جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، گفت که وی از این رژیم خواسته است تا اجازه دهد غذا وارد غزه شود.

در مجموع ۴۵ کشور و سازمان، از جمله خود سازمان ملل، از هیئت داوری ۱۵ نفری در مورد اقدامات رژیم صهیونیستی نظر مشورتی را درخواست کرده‌اند. تنها کشور‌هایی که احتمالاً از این رژیم در دادگاه دفاع می‌کنند، ایالات متحده و مجارستان هستند. تل‌آویو دفاع کتبی را ارسال کرده است.

این دادرسی‌ها بیانگر بزرگترین آزمایش مخالفت این رژیم از حقوق بین الملل از زمان احکام برجسته دیوان کیفری بین‌المللی در ژانویه، مارس و ژوئن سال ۲۰۲۴ است که به آن دستور داد تا اقدامات فوری را برای ارائه کمک به غزه بدون مانع انجام دهد. دیوان در ژوئیه سال ۲۰۲۴، همچنین دریافت که اشغال سرزمین‌های فلسطینی غیرقانونی است.

گروه حقوق فلسطین الحق گفت که "ضروری" است که اگر اسرائیل نظر دیگری از دیوان را نادیده بگیرد، کرسی اسرائیل در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پس گرفته شود.

دسامبر مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای را صادر کرد که براساس آن از دیوان بین‌المللی دادگستری می‌خواهد توضیح دهد که رژیم صهیونیستی درباره وجود سازمان ملل و آژانس‌های آن و سازمان‌های بین‌المللی و کشور‌هایی برای تضمین و تسهیل تحویل کمک‌های ضروری فوری برای غیرنظامیان فلسطینی باید چه کار‌هایی انجام دهد.

رژیم صهیونیستی از دوم مارس حدود دو هفته قبل از ازسرگیری جنگ کمک‌های انسانی به غزه را قطع کرد و تمام گذرگاه‌ها را بست.

براساس گزارش سازمان ملل، حدود ۵۰۰ هزار فلسطینی از پایان آتش‌بس آواره شده‌اند.

از زمان ازسرگیری جنگ غزه، حدود ۱۲۱۸ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.

از زمان شروع جنگ غزه در هفت اکتبر ۲۰۲۳ نیز تاکنون ۵۲ هزار و ۲۴۳ نفر به شهادت رسیده‌اند که بیشتر آنها غیرنظامی هستند.

حکم‌های مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری الزام آور نیست، اما می‌تواند فشار دیپلماتیک بر رژیم صهیونیستی را بیشتر کند.

ژانویه ۲۰۲۴ دیوان بین‌المللی دادگستری بر لزوم ممانعت اسرائیل از هرگونه اقدام کشتار جمعی و لزوم ورود کمک‌های بشردوستانه تأکید کرد.

مارس ۲۰۲۴ دیوان بین‌المللی دادگستری بنا به درخواست آفریقای جنوبی از این دادگاه خواست تدابیر جدیدی را برای تعامل با گرسنگی در نوار غزه اتخاذ کند.

این دادگاه ژوئیه گذشته حکم مشورتی را صادر و اعلام کرد که اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین غیرقانونی است و باید هرچه سریع‌تر پایان یابد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار