
هشدار عفو بینالملل درباره سیاستهای ترامپ؛ رژیم صهیونیستی در غزه نسل کشی میکند

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ سازمان عفو بینالملل در گزارش روز سهشنبه خود ابراز تأسف کرد که "جهان به طور مستقیم از طریق تلویزیون در حال تماشای نسلکشی" است که توسط نیروهای رژیم صهیونیستی در غزه انجام میشود.
در مقدمه گزارش سالانه این سازمان در مورد حقوق بشر در جهان، آنیاس کالامار، دبیرکل امنستی گفت: «از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، جهان از طریق تلویزیون به طور مستقیم شاهد نسلکشی است.» وی افزود: «کشورها به نظر میرسیدند که کاملاً ناتوان هستند، و رژیم صهیونیستی هزاران فلسطینی را میکشد و جنایتهایی علیه خانوادههایی که شامل نسلهای مختلف هستند، مرتکب میشود و خانهها، منابع معیشتی، بیمارستانها و مؤسسات آموزشی را تخریب میکند.»
در بخش مربوط به منطقه خاورمیانه در گزارش سالانه خود، امنستی اتهامات خود را علیه رژیم صهیونیستی در مورد ارتکاب «نسلکشی» علیه فلسطینیها در غزه تکرار کرد. این سازمان تأکید کرد که تحقیقات آن نشان داده است که رژیم صهیونیستی اقداماتی را انجام داده که طبق کنوانسیون نسلکشی ممنوع است، با هدف خاصی که نابودی جمعیت فلسطینیها در غزه است، و به این ترتیب نسلکشی مرتکب شده است.
این گزارش به طور ویژه به «جنایتهای قتل»، «حملات خطرناک به سلامت جسمی یا روانی غیرنظامیان»، «آوارگی و ناپدیدسازی اجباری»، و «تحمیل عمدی شرایط زندگی به منظور ایجاد نابودی جسمی این افراد» اشاره کرده است.
هشدار درباره حملات ترامپ به حقوق بشر
علاوه بر این، سازمان عفو بینالملل در گزارش خود هشدار داد که «حملات مستقیم» دولت رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به دستاوردهای حقوق بینالملل و حقوق بشر «سرعت روند گرایشات» را در سالهای اخیر در سراسر جهان افزایش داده است.
کالامار در مقدمه گزارش سالانه این سازمان درباره حقوق بشر در جهان گفت که ۱۰۰ روز اول دوره دوم ریاستجمهوری ترامپ «با موجی از حملات مستقیم علیه مسئولیتپذیری در زمینه حقوق پایه، علیه حقوق بینالملل و علیه سازمان ملل متحد» همراه بوده است، که نیاز به «مقاومت مشترک» از سایر کشورهای جهان را ایجاب میکند.
وی تأکید کرد که «قدرتهای بیسابقه در تلاشند تا اصول حقوق بشر برای همه را از بین ببرند و به نابودی سیستم بینالمللی که با خون و رنج جنگ جهانی دوم و هولوکاست شکل گرفته است، بپردازند.»
در گزارش خود، سازمان عفو بینالملل از ویرانی زندگی میلیونها نفر در سال ۲۰۲۴ به دلیل جنگها یا نقض حقوق بشر ابراز خشم کرد، چه در خاورمیانه، چه در سودان، اوکراین یا افغانستان، که در آن حقوق زنان بیشتر از همه مورد تعرض قرار گرفته است.
این گزارش بهطور خاص از تعدادی از کشورهای قدرتمند در جهان، از جمله ایالات متحده، روسیه و چین، بهخاطر «تضعیف» دستاوردهای حقوق بینالملل و مبارزه با فقر و تبعیض انتقاد کرد.
کالامار در مقدمه گزارش گفت که این «حملات غیرمسئولانه و تنبیهی» در چندین سال گذشته ادامه داشته است، اما بازگشت ترامپ به کاخ سفید «تنها باعث تسریع» روند آن خواهد شد.
وی فاش کرد که «دولتهای قدرتمند بارها تلاشها برای اتخاذ اقداماتی برجسته جهت پایان دادن به فجایع را مختل کردهاند.»