
زلنسکی: برای پایان دادن به جنگ هیچ زمینی به پوتین هدیه نخواهد شد

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ ولادیمیر زلنسکی تأکید کرد که پایان جنگ اوکراین نباید با واگذاری هیچ بخشی از خاک کشورش همراه باشد و گفت: «هیچ زمینی نباید بهعنوان هدیه به پوتین داده شود.»
زلنسکی روز سهشنبه در نشستی مجازی به ابتکار لهستان اعلام کرد:«همه ما میخواهیم این جنگ به شکلی عادلانه پایان یابد، بدون هیچگونه هدیهای برای پوتین، بهویژه در قالب واگذاری زمین.»
این موضعگیری در ادامه اظهارات روز پنجشنبه اوست که گفته بود اوکراین آماده اجرای پیشنهادهای متحدان خود است، اما در عین حال تأکید کرد که الحاق کریمه به روسیه را به رسمیت نمیشناسد، چرا که این اقدام بر خلاف قانون اساسی اوکراین است.
پیششرطهای مسکو برای صلح
در مقابل، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، اعلام کرده که مسکو بازگشت کریمه و چهار منطقه دیگر را غیرقابل مذاکره میداند.
او گفت:
«شناسایی کریمه، دونتسک، لوگانسک، زاپوریژیا و خرسون بهعنوان بخشهایی از خاک روسیه، شرط اساسی ما برای آغاز هرگونه مذاکره صلح است.»
این مواضع نشان میدهد که طرفین همچنان بر دیدگاههای کاملاً متضاد درباره آینده مرزها و تمامیت ارضی پافشاری میکنند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا نیز در اظهاراتی جنجالی، درخواستها برای بازگشت کریمه و سایر مناطق اشغالی به اوکراین را «مضحک» توصیف کرده است.
او همچنین گفت: «من در کنار اوکراین هستم، اما نه الزاماً در کنار زلنسکی.»
ترامپ مدعی شد که روسیه با عدم اشغال کل اوکراین، "امتیاز بزرگی" در مذاکرات صلح داده است.
اختلافنظر داخلی در اوکراین
در داخل اوکراین نیز دیدگاههایی متفاوت درباره واگذاری احتمالی اراضی شنیده شده است.
ویتالی کلیچکو، شهردار کییف، در گذشته گفته بود که اوکراین ممکن است برای دستیابی به صلح، ناچار به واگذاری بخشی از اراضیاش شود. این اظهارات البته با واکنش منفی افکار عمومی و رهبران کییف مواجه شد.
لاوروف در مصاحبه با شبکه CBS تصریح کرد:
«کریمه از سال ۲۰۱۴ تحت حاکمیت روسیه است و این موضوع قابل بازنگری نیست.»او افزود که ترامپ نیز بهخوبی از این واقعیت آگاه است، و تأکید کرد که مسکو در مورد تمامیت ارضی خود مذاکره نمیکند.
آتشبس پیشنهادی پوتین و پاسخ زلنسکی
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، روز دوشنبه آتشبسی سهروزه از ۸ تا ۱۰ مه پیشنهاد کرد که همزمان با مراسم «روز پیروزی» در روسیه است.
اما زلنسکی خواستار آتشبس کامل و بدون قید و شرط بهمدت حداقل ۳۰ روز شد و گفت:«آتشبس چندروزه کافی نیست؛ صلح باید واقعی، پایدار و کامل باشد.»