آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۴۰۷

پیشرفت بالای ۷۰ درصدی ساخت ۱۵۰۰ خوابگاه دانشجویان متاهل

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان درباره احداث خوابگاه دانشجویان متاهل اعلام کرد که برای امسال حدود ۱۵۰۰ واحد خوابگاهی در نظر گرفته شده است که بعضی از این طرح‌ها بین ۷۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته‌اند.
پیشرفت بالای ۷۰ درصدی ساخت ۱۵۰۰ خوابگاه دانشجویان متاهل

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو سعید حبیبا همزمان با آغاز هفته خوابگاه‌ها درباره برنامه‌های وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان در این زمینه اظهار داشت: با توجه به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، ساخت خوابگاه‌های جدید به ویژه متمرکز بر خوابگاه دانشجویان متاهل از موضوعات مهمی است که امید است در برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت بتوانیم ۳۵ هزار خوابگاه ویژه دانشجویان متاهل را احداث کنیم.

وی این را هم گفت که برای سال جاری حدود ۱۵۰۰ خوابگاه در نظر گرفته شده که بعضی از این خوابگاه‌ها بین ۷۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند و با تلاش و برنامه ثابتی که وزیر علوم به صورت هفتگی در ستاد وزارت که به همین منظور تشکیل شده است، داریم، با هماهنگی‌های انجام شده بین دانشگاه‌ها، بانک‌ها و وزارت راه و شهرسازی به این هدفگذاری دست خواهیم یافت.

شوراهای‌شهر در نصب دوربین‌های مداربسته در خوابگاه پای کار بیایند

معاون وزیرعلوم درباره امنیت خوابگاه‌های دانشجویی اظهار داشت: نیروی انتظامی گشت‌های سیار دارد و در بعضی از دانشگاه‌ها، پاسگاه کانکس‌های ثابت را مستقر کرده است و ما نیز از شهرداری تهران و سایر شهرها درخواست کردیم مکان‌هایی که دانشجویان تردد دارند و در محل‌هایی از جمله سرویس‌های غذاخوری‌ و دانشکده‌ها که دور از فضاهای اصلی هستند، دوربین های مدار بسته نصب کنند که در تهران این اقدام در برخی از دانشگاه‌ها انجام شده است.

حبیبا گفت: از شهرداری درخواست می شود که موضوع نصب دوربین‌ها در محل‌های تردد دانشجویان را هرچه زودتر به اتمام برساند و روند نصب دوربین های مداربسته تسریع شود.

وی گفت: به لحاظ نصب چراغ‌ها در محوطه‌های تاریک، وزارت نیرو بهتر عمل کرده است اما از دانشگاه‌ها خواسته شده که این موضوع را به طور جدی پیگیری کنند و در عین حال نامه‌نگاری‌هایی را با این وزارتخانه های نیرو و کشور برای شهرداری‌ها کل کشور انجام داده ایم و همچنین از شوراهای شهر هم درخواست داریم که از شهرداری بخواهند هرچه زودتر نسبت به نصب دوربین‌ها اقدام کنند.

بازسازی خوابگاه‌ها بر حسب درجه ارتقا می‌یابد

رئیس سازمان امور دانشجویان درباره بازسازی خوابگاه‌ها هم گفت: بازسازی خوابگاه‌ها بر اساس روال سنواتی هر سال انجام می‌شود و با توجه به درجه بندی خوابگاه‌ها، هر سال تلاش داریم در واقع بخشی از خوابگاه‌های درجه پنج و چهار به درجه سه و خوابگاه های درجه سه و دو را به درجه یک ارتقا دهیم.

مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز پیش از این در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا، تعداد دانشجویان ساکن در خوابگاه‌های دانشگاهی وابسته به وزارت علوم را در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۴۴ هزار نفر عنوان کرد و گفت: یک‌ هزار و ۱۳۳ بلوک با ظرفیت حدود ۲۲۴ هزار نفر در قالب خوابگاه‌های دولتی در حال استفاده است که از این تعداد یکهزار و ۷۴۲ واحد، خوابگاه متاهلی است.

وی افزود: همچنین حدود ۲۰ هزار دانشجو در خوابگاه‌های استیجاری سکونت دارند که این خوابگاه‌ها بیشتر خودگردان هستند و هزینه ودیعه و اجاره ماهانه آن را دانشجویان و دانشگاه با مشارکت یکدیگر تامین می‌کنند. البته صندوق رفاه دانشجویی هم برای کمک به دانشجویان در تامین ودیعه خوابگاه به شکل ودیعه مسکن مجردی به دانشگاه ها کمک کرده است؛ بنابراین در مجموع ۲۴۴ هزار دانشجو در خوابگاه‌های ملکی و استیجاری ساکن هستند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نیاز دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت علوم به ۱۵۱ هزار ظرفیت خوابگاهی گفت: برای تامین این نیاز، باید حدود ۷۶ هزار ظرفیت خوابگاهی برای اسکان دانشجویان مجرد و ۷۵ هزار واحد برای اسکان دانشجویان متاهل اختصاص یابد.

وی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از سه منبع خیرین، دانشگاه‌ها و صندوق رفاه دانشجویی برای تعمیر و تجهیز خوابگاه‌های دولتی هزینه شده است که هر کدام حدوداً بین ۶۷ تا ۷۵ میلیارد تومان در این امر سهم داشته‌اند. صندوق رفاه دانشجویان طبق روال همه‌ساله برای تعمیر، تجهیز و ارتقای کیفیت خوابگاه‌ها بر اساس مصوبات هیات امنا به دانشگاه‌ها کمک می‌کند و امسال هم مانند سال‌های گذشته اقدام کرده است.

گنجی همچنین در مورد خوابگاه‌هایی که قابل استفاده نیست، توضیح داد: ۲۱ بلوک خوابگاهی در سطح کشور داریم که بناهای آنها قدیمی است و قابل استفاده نیستند.

روزهای۱۳ تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه به نام هفته خوابگاه‌ها نامگذاری شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار