آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۰۸۶۲

حمله قلبی با یک تراشه ردیابی می‌شود

محققان دانشگاه می‌سی سی پی فناوری برای ردیابی حمله قلبی در شرایط واقعی با دقت بالا ابداع کرده و آن را در یک تراشه قرار داده‌اند که می‌توان آن را در گجتی پوشیدنی گنجاند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از نیواطلس، محققان در این پژوهش روش ریاضی موثری به نام «تبدیل فوریه سریع» (Fast Fourier Transform یا FFT) را برای تحلیل سیگنال‌های الکتروکاردیوگرام با شبکه‌های عصبی مصنوعی استفاده کردند. این روش سیگنال‌ها را در یک تراشه کم مصرف به دسته‌های «نرمال» یا «مشابه حمله قلبی» دسته بندی می‌کند. محققان معتقدند چنین روشی به ردیابی با دقت ۹۲.۴۱ درصدی سکته قلبی منجر می‌شود.

چنین دستگاهی تفاوت زیادی با ابزار‌های موجود در بازار دارد که از هوش مصنوعی برای شناسایی الگو‌ها در داده‌های الکتروکاردیوگرام گجت‌های پوشیدنی در ابر رایانشی یا اپ‌های موبایل استفاده می‌کنند.

البته باید اشاره کرد روش FFT از مدت‌ها قبل ابداع شده و اکنون چند شرکت مشغول فعالیت روی فناوری‌های رصد الکتروکاردیوگرام با کمک هوش مصنوعی هستند. فناوری ردیابی مبتنی بر هوش مصنوعی روی تراشه نوآورانه است، اما به طور گسترده در دسترس نیست.

چالش‌های زیادی برای تولید ردیاب‌های حمله قلبی وجود دارد. نخست آنکه سخت افزار و ابعاد آن باید کوچک‌تر شود تا بتوان آن را به طور مداوم استفاده کرد. از سوی دیگر محدودیت‌هایی مربوط به خوانش الکتروکاردیوگرام‌ها نیز وجود دارد.

در مرحله بعد باید نرم افزار را طوری ارتقا داد که با دقت یافته‌های فزایش ST در داده‌های الکتروکاردیوگرام را که نشان دهنده حمله قلبی است، رصد کند و از خوانش اشتباه داده‌ها نیز جلوگیری کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار