آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۰۲۱
معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد

طراحی ده‌ها طرح فناورانه و محصول-محور مبتنی بر هوش مصنوعی

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران از طراحی ده‌ها طرح فناورانه و محصول-محور مبتنی بر هوش مصنوعی خبر داد و گفت: هدف ما این است که هر ابزاری که توسعه می‌دهیم، در درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها، دانشکده‌های مختلف و سایر بخش‌ها به‌طور عملی قابل استفاده باشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر رامین کردی در نشست رسمی شورای راهبری و سیاستگذاری توسعه هوش مصنوعی در سلامت با تأکید بر آغاز حرکت هوش مصنوعی در حوزه سلامت، اظهار کرد: مسیر توسعه هوش مصنوعی در علوم پزشکی آغاز شده و در هر یک از محور‌های اصلی، پیش‌نویس‌هایی تدوین شده که روند پیشرفت آنها به‌تدریج در حال پیگیری است. در این مسیر، از دانش و تجربیات استادان بهره‌مند می‌شویم تا اقدامات صورت‌گرفته از پشتوانه علمی و تخصصی برخوردار باشند.

وی با اشاره به دیدار‌ها و گفت‌و‌گو‌های خود با صاحب‌نظران داخلی و بین‌المللی تأکید کرد که آینده فناوری هوش مصنوعی به‌طور کامل قابل پیش‌بینی نیست.

دکتر کردی در ادامه اظهار داشت: بسیاری از کشورها، مجموعه‌ها فعالیت خود را با یک مدل اولیه آغاز می‌کنند و در ادامه، متناسب با شرایط و تحولات، اصلاحاتی را اعمال می‌نمایند. ما نیز باید با همین نگاه، فرآیند توسعه را آغاز کنیم و منتظر تدوین مدل‌های جامع و نهایی نمانیم. مسیر باید فعالانه پیش برود و هم‌زمان با دریافت بازخوردها، اصلاحات لازم صورت گیرد.

دکتر کردی در ادامه اظهار داشت: در حوزه علوم پزشکی، بهره‌وری باید به عنوان اولویت اصلی مورد توجه قرار گیرد. هدف ما این است که هر ابزاری که توسعه می‌دهیم، در درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها، دانشکده‌های مختلف و سایر بخش‌ها به‌طور عملی قابل استفاده باشد. در این راستا، امیدواریم طی یک بازه زمانی یک تا چهار ساله، بتوانیم ابزار‌های هوش مصنوعی مؤثری را در این حوزه پیاده‌سازی کنیم که در عمل و به‌طور روزمره مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

وی با اشاره به طراحی ده‌ها طرح فناورانه و محصول-محور مبتنی بر هوش مصنوعی تاکنون و همکاری با استادان برای پیشبرد این طرح‌ها، تصریح کرد: هدف ما از این اقدامات، کمک به سیاست‌گذاری در سطح ملی در زمینه هوش مصنوعی در حوزه سلامت است. این همکاری در قالب تفاهم‌نامه‌ای رسمی با وزارت بهداشت و معاونت علمی ریاست جمهوری به نتیجه رسیده و باید ادامه پیدا کند.

دکتر کردی تأکید کرد: هدف ما این است که پس از سه تا چهار ماه، گزارشی جامع از عملکرد شورا ارائه دهیم، که شامل تصمیمات حکمرانی، اقدامات انجام‌شده و پروژه‌های اجرایی باشد که آغاز شده‌اند.

*هوش مصنوعی در سلامت؛ از پراکندگی پروژه‌ها تا انسجام ملی

دکتر آیین محمدی، عضو شورا و مسئول توسعه هوش مصنوعی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به مأموریت‌ها و اهداف مهم این شورا، بر اهمیت استفاده هدفمند و اثربخش از فناوری‌های هوش مصنوعی در ارتقای کیفیت خدمات سلامت تأکید کرد.

وی در این نشست گفت: شورا به عنوان نخستین ساختار راهبردی منسجم در سطح ملی در حوزه هوش مصنوعی سلامت، هدف اصلی خود را تسهیل بهره‌برداری از این فناوری‌ها به منظور ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی، بهبود کارایی اقتصادی و ارتقای عدالت در نظام سلامت کشور قرار داده است.

دکتر محمدی همچنین توضیح داد که بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران امضا شده است، دانشگاه علوم پزشکی تهران مسئولیت سیاست‌گذاری و مدیریت توسعه هوش مصنوعی در نظام سلامت را بر عهده گرفته است.

وی تصریح کرد: اقدامات شورا به دو گروه اصلی تقسیم می‌شوند. یک گروه طرح‌های زیرساختی هستند.

دکتر محمدی همچنین از شناسایی نیاز‌ها و حمایت از محصولات فناورانه به عنوان گروه دیگر از اقدامات و طرح‌های شورا یاد کرد و گفت: این شورا در کنار دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، تلاش می‌کند تا با شناسایی نیاز‌های فناورانه و واگذاری پروژه‌ها به گروه‌های متخصص دولتی و خصوصی، زمینه تحول در نظام سلامت کشور را فراهم کند. برای این کار ده‌ها فراخوان پروپوزال تهیه شده که به زودی اعلام می‌شود و با بررسی پیشنهادات متقاضیان و انتخاب بهترین پیشنهادات بر اساس امتیازات کسب شده، سفارش کار صورت می‌گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار