آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۲۶۲

لاوروف: روسیه و جهان اسلام ویژگی‌های مشترک زیادی دارند

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره به شمار زیاد مسلمانان در این کشور، تاکید کرد که روسیه و کشورهای جهان اسلام دارای ویژگی‌های مشترک بسیاری، از جمله پایبندی به ایجاد نظم چندقطبی و احترام به تنوع فرهنگی و تمدنی کشورها هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه عصر روز چهارشنبه در پیام خود به شرکت‌کنندگان در نهمین نشست دیپلمات‌های جوان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در شهر کازان، اعلام کرد که بین روسیه و کشورهای جهان اسلام ویژگی‌های مشترک بسیاری، از جمله پایبندی به ایجاد نظمی چندقطبی در جهان، مخالفت با برخوردهای استعماری جدید و احترام به تنوع فرهنگی و تمدنی جهان وجود دارد که باعث نزدیکی آنها شده است.

لاوروف تأکید کرد که شمار قابل توجهی از شهروندان روسیه مسلمان هستند و مسکو به‌طور مرسوم روابطی دوستانه و مبتنی بر اعتماد متقابل با جهان اسلام داشته و همچون گذشته به گسترش همکاری با کشورهای مسلمان در حوزه‌های مختلف ادامه می‌دهد. وی اشاره کرد: «مسائل زیادی ما را به یکدیگر پیوند می‌دهد: از جمله پایبندی به ایجاد نظمی پایدار و چندقطبی در جهان که مبتنی بر هنجارهای پذیرفته‌ شده حقوق بین‌الملل است، احترام به تنوع فرهنگی و تمدنی جهان، و رد هرگونه رویکرد نواستعماری از جمله اقدامات محدودکننده یک‌جانبه.»

وزیر خارجه روسیه ابراز امیدواری کرد که در چارچوب هشتادمین سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد، توجه ویژه‌ای به موضوع تضمین نقش هماهنگ‌کننده این سازمان در حل و فصل مسائل جهانی و رعایت کامل و دقیق اصول مندرج در منشور آن صورت گیرد.

گفتنی است، لاوروف و حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، آخرین بار در ماه سپتامبر 2024 در شهر ریاض با یکدیگر ملاقات و گفت‌وگو کرده بودند. دو طرف در جریان این دیدار، تلاش‌ها درباره حل مشکلات مردم فلسطین و وضعیت جوامع مسلمان در جهان را مورد بررسی قرار دادند. در آن زمان، وزیر خارجه روسیه و دبیرکل سازمان بر اهمیت هماهنگی و رایزنی‌ها برای حمایت از تلاش‌های بین‌المللی در جهت تأمین صلح و ثبات در جهان، به‌ویژه در کشورهای عضو این سازمان تاکید کرده بودند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار