آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۷۶۹

بحران سیاسی در لیبی؛ تونس خواستار گفت‌وگوی داخلی شد / خیابان‌های طرابلس خواهان برکناری دولت

اعتراضات گسترده در لیبی دولت الدبیبه را با بحران مشروعیت روبه‌رو کرده؛ تونس خواستار گفت‌وگوی داخلی برای خروج از بن‌بست سیاسی شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ با تشدید ناآرامی‌های سیاسی در لیبی، تونس خواستار آغاز گفت‌وگوی بین‌لیبیایی شد. هم‌زمان، اعتراضات گسترده مردمی در طرابلس و چند شهر دیگر خواستار استعفای دولت عبدالحمید الدبیبه هستند.

وزارت امور خارجه تونس در بیانیه‌ای رسمی نسبت به «تحولات خطرناک امنیتی در پایتخت لیبی» ابراز نگرانی کرده و خواستار «توقف فوری تنش‌ها در تمامی مناطق لیبی» شده است. تونس همچنین اعلام کرده که آماده میزبانی گفت‌وگوی بین‌لیبیایی تحت نظارت سازمان ملل متحد است.

 

موج گسترده اعتراضات در طرابلس و سایر شهرهای لیبی

 

پایتخت لیبی، طرابلس، در روزهای اخیر صحنه تظاهرات مردمی گسترده‌ای بوده است. معترضان با تجمع در میدان‌های اصلی شهر، خواستار برکناری دولت وحدت ملی به ریاست عبدالحمید الدبیبه شدند؛ دولتی که از مارس ۲۰۲۱ قدرت را در دست دارد.

همچنین در شهر بنی‌ولید در شمال غرب لیبی نیز تظاهراتی برگزار شد که در آن معترضان با شعارهایی خواستار استعفای دولت و محاکمه نخست‌وزیر شدند.

نیروهای امنیتی لیبی اعلام کردند که موفق به خنثی‌سازی تلاش برخی افراد برای ورود به ساختمان نخست‌وزیری در جریان اعتراضات شدند. در پی این تحولات، وزارت بهداشت لیبی از اعلام حالت فوق‌العاده در تمامی بیمارستان‌های طرابلس و مناطق اطراف خبر داد تا پاسخ‌گوی نیازهای احتمالی باشد.

شورای عالی دولت لیبی به ریاست «خالد المشری» در واکنش به اعتراضات اعلام کرد: «دولت وحدت ملی به ریاست عبدالحمید الدبیبه مشروعیت خود را از دست داده است.»

هم‌زمان، شورای شهر صبراته نیز با حمایت از خواست معترضان، خواهان کناره‌گیری نخست‌وزیر شد.

در تحولی مهم، محمد عون وزیر نفت و گاز لیبی، با حمایت از اعتراضات، از نخست‌وزیر خواست استعفا دهد. همچنین دو وزیر دیگر، ابوبکر الغاوی و بدرالدین التومی، استعفای خود از دولت را تأیید کرده و آن را «پاسخی به مطالبات مردمی» دانستند.

 

هشدار سازمان ملل نسبت به خشونت‌ها در لیبی

 

سازمان ملل متحد در تاریخ ۶ مه، نگرانی جدی خود را از افزایش درگیری‌ها در طرابلس ابراز کرد. در پی ۷۲ ساعت درگیری شدید میان نیروهای وفادار به دولت و گروه‌های مسلح رقیب، اکنون آرامشی شکننده در پایتخت حاکم است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت نیز با صدور بیانیه‌ای خواستار توقف فوری درگیری‌ها و تضمین امنیت غیرنظامیان بر اساس حقوق بین‌الملل بشردوستانه شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار