آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۲۹۳۴

پوتین رهبران عرب را به نخستین نشست سران روسیه و کشور‌های عربی دعوت کرد

پوتین با ارسال پیامی رسمی از رهبران عرب دعوت کرد در نخستین نشست روسیه و کشورهای عربی که مهرماه آینده برگزار می‌شود، شرکت کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ در حاشیه نشست اتحادیه عرب در بغداد، ولادیمیر پوتین با ارسال پیامی رسمی از رهبران عرب و دبیرکل اتحادیه دعوت کرد در نشست سران روسیه–کشورهای عربی در مهرماه آینده شرکت کنند؛ نشستی که هدف آن توسعه روابط راهبردی و گفت‌وگوی چندجانبه اعلام شده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در پیامی رسمی خطاب به رهبران کشورهای عضو اتحادیه عرب و نیز احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، از آنان دعوت کرد تا در نخستین نشست سران روسیه و کشورهای عربی که قرار است در تاریخ ۱۵ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۳ مهر ۱۴۰۴) برگزار شود، شرکت کنند.

این دعوت‌نامه در قالب برقیه رسمی از سوی کرملین و هم‌زمان با برگزاری سی‌وچهارمین اجلاس اتحادیه عرب در بغداد ارسال شده است.

در بیانیه رسمی منتشرشده از سوی کرملین آمده است که پوتین در این پیام نوشت:«مایلم صمیمانه‌ترین درودهای خود را به مناسبت برگزاری سی‌وچهارمین نشست سران اتحادیه عرب ابراز کنم.
ما بر ادامه گفت‌وگوی سازنده با اتحادیه عرب و تحکیم روابط دوستانه با تمام اعضای آن مصمم هستیم.
به همین مناسبت، از تمامی رهبران کشورهای عضو اتحادیه، و نیز از دبیرکل محترم آن، دعوت می‌کنم در نخستین نشست سران روسیه و کشورهای عربی که قصد داریم در ۱۵ اکتبر برگزار کنیم، شرکت فرمایند.»

 

گام تازه در سیاست منطقه‌ای روسیه

 

به‌گفته ناظران، این دعوت در راستای راهبرد کلان مسکو برای تعمیق روابط با جهان عرب انجام شده است. نشست روسیه و کشورهای عربی، نخستین اجلاس در این سطح خواهد بود و می‌تواند زمینه‌ساز:

گسترش همکاری‌های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی

تقویت مواضع سیاسی روسیه در خاورمیانه

و موازنه‌سازی در برابر نفوذ غرب در منطقه عربی

باشد.

 

همکاری برای صلح، امنیت و توسعه

 

پیش از این، پوتین بارها تأکید کرده بود که روسیه آماده است در کنار کشورهای عربی، در مسیر تأمین ثبات و امنیت منطقه‌ای گام بردارد.

محورهای مورد انتظار در این اجلاس عبارت‌اند از:

توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری دوجانبه

تقویت همکاری‌های انرژی و فناوری

مشارکت در حل‌وفصل سیاسی بحران‌های منطقه‌ای از جمله فلسطین، سوریه، لیبی و سودان

این دعوت در شرایطی صورت می‌گیرد که نشست بغداد تحت‌الشعاع حملات رژیم صهیونیستی به غزه و بحران‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه قرار دارد.
برگزاری چنین نشستی می‌تواند روسیه را به یکی از بازیگران اصلی دیپلماسی عربی تبدیل کند، به‌ویژه در شرایطی که ایالات متحده با چالش‌های دیپلماتیک در منطقه روبه‌رو است.

 

چشم‌انداز نشست سران روسیه و کشورهای عربی

 

اگر این نشست در موعد مقرر برگزار شود، می‌تواند نقطه عطفی در تعامل راهبردی میان مسکو و جهان عرب باشد. از سوی دیگر، تحلیل‌گران معتقدند این ابتکار:

پیامی به غرب در خصوص استقلال عمل دیپلماتیک جهان عرب است

تلاشی برای چندقطبی‌سازی ساختار روابط بین‌المللی در خاورمیانه محسوب می‌شود

و می‌تواند موازنه‌ای تازه در نظام امنیت منطقه‌ای رقم بزند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار