آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۶۶۶۹۶
برنامه‌های کلان معاونت بانوان بسیج اساتید در سال ۱۴۰۴ تشریح شد:

گام‌هایی در مسیر تبیین هویت زن مسلمان، گفتمان‌سازی مهدویت و ارتباط چهره به چهره با دانشجویان دختر

مشاور رئیس سازمان و سرپرست مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده، از اجرای مجموعه‌ای از برنامه‌های کلان در سال ۱۴۰۴ خبر داد. این برنامه‌ها با هدف گفتمان‌سازی پیرامون هویت زن مسلمان، ترویج فرهنگ مهدوی، و ایجاد ارتباط مؤثر میان استادان و دانشجویان دختر، طراحی شده‌اند تا زمینه‌ساز تقویت خودباوری و نقش‌آفرینی زنان در مسیر گام دوم انقلاب اسلامی باشند.
گام‌هایی در مسیر تبیین هویت زن مسلمان، گفتمان‌سازی مهدویت و ارتباط چهره به چهره با دانشجویان دختر

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشگاه از روابط عمومی سازمان بسیج اساتید کشور، معصومه مقیمی، مشاور رئیس سازمان و سرپرست مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور، امروز در دوازدهمین اجلاس سراسری مسئولین کانون‌های بسیج اساتید دانشگاه آزاد با محوریت دانشگاهیان، مشارکت در سرمایه‌گذاری موانع و راهکارها که در مشهد در حال برگزاری است، با اشاره به مأموریت‌های قرارگاه تعالی زن و خانواده، هدف کلان این قرارگاه را «گفتمان‌سازی پیرامون محور ولایت، هویت‌بخشی و تثبیت هویت زن مسلمان» عنوان کرد.


وی افزود: در ذیل این هدف، سه دستور کار اصلی تعریف شده است که شامل تبیین و توسعه الگوی سوم زن مسلمان، تشکیل کارگروه‌های مطالعاتی زنان و خانواده، و همچنین برگزاری نشست‌های صمیمی چهره به چهره استادان زن با دانشجویان دختر در سراهای دانشجویی است.


مشاور رئیس سازمان و سرپرست مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور با اشاره به تلاش‌های انجام شده در سال‌های گذشته برای تبیین الگوی سوم زن مسلمان، از برگزاری دو همایش ملی با همکاری استان‌ها خبر داد و اظهار داشت: این همایش‌ها، ابعاد مختلف الگوی سوم زن مسلمان را از منظر سبک زندگی، ابعاد حقوقی، اجتماعی، فلسفی و فرهنگی مورد بررسی قرار داده‌اند.


مقیمی گفت:  این مسیر همچنان ادامه دارد و برنامه‌های آتی نیز بر نظریه‌پردازی عمیق‌تر در این حوزه متمرکز خواهند بود.

او افزود: تلاش داریم تا در نهایت به یک نظریه منسجم و قابل ارائه توسط استادان زن برسیم تا پاسخگوی پرسش‌های بنیادین در حوزه زن و خانواده بر پایه ارزش‌های اسلامی باشد.

مشاور رئیس سازمان و سرپرست مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور از تشکیل کارگروه‌های تخصصی بانوان در حوزه مطالعات زن و خانواده خبر داد و گفت: مقام معظم رهبری تأکید دارند که مسائل زنان باید توسط خود زنان حل و تبیین شود. بر این اساس، مقرر شده است که استادان زن با رشته‌های مرتبط، در قالب کارگروه‌های سه تا پنج نفره، به نیازسنجی مسائل زنان در هر استان بپردازند و راهکارهایی متناسب با شرایط بومی ارائه دهند.

مقیمی افزود: این کارگروه‌ها بسته‌های سیاستی پیشنهادی را تدوین خواهند کرد که در صورت تأیید، از حمایت‌های مادی معاونت پژوهشی سازمان برخوردار خواهند شد. این بسته‌ها می‌توانند در حوزه حکمرانی و مطالبه‌گری از مسئولان مورد استفاده قرار گیرند.

سرپرست مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده بسیج اساتید، از آغاز طرح جدیدی برای تعامل مستقیم استادان زن با دانشجویان دختر خبر داد. 


مقیمی افزود: این طرح با هدف آشنایی عمیق‌تر با فضای فکری دانشجویان، شناخت شبهات و دغدغه‌ها و نیز ایجاد ارتباطی صمیمانه و مؤثر میان نسل‌ها، در سراهای دانشجویی دخترانه برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: تاکنون گزارش‌های امیدوارکننده‌ای از برخی استان‌ها دریافت شده که نشان‌دهنده اثرگذاری مثبت این گفتگوهای غیررسمی است. حتی در دانشگاه‌هایی که فاقد سرای دانشجویی هستند، این جلسات می‌تواند در قالب دورهمی‌های دخترانه در فضایی غیررسمی شکل بگیرد.

ترویج گفتمان مهدویت و نقش‌ آفرینی در زمینه‌سازی ظهور

مشاور رئیس سازمان و سرپرست مرکز مطالعات راهبردی زنان و خانواده سازمان بسیج اساتید کشور در بخش دیگری از سخنان خود، از برنامه اختیاری دیگری با عنوان «نقش‌آفرینی استادان زن در زمینه‌سازی برای ظهور» نام برد که با استقبال گسترده مواجه شده است. هدف این برنامه، ترویج گفتمان مهدویت در فضای دانشگاهی و تقویت امید، خودباوری و عزت‌نفس در میان دانشجویان دختر است.

مقیمی خاطرنشان کرد: باور به مهدویت، موجب ایجاد انگیزه و معنابخشی به زیست دانشجویی دختران می‌شود. این برنامه تنها زمانی موفق خواهد بود که استادان زن، خود به این باور عمیق دست یافته و بتوانند با زبان، قلب و عمل، الگوی مؤثری برای جوانان باشند.

او در پایان ابراز امیدواری کرد:  با اجرای این برنامه‌ها، گام‌های موثری در راستای تثبیت هویت زن مسلمان برداشته شود و نقش اساتید زن در تحقق اهداف گام دوم انقلاب اسلامی بیش از پیش پررنگ شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار