آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۲۲۸۵

رئیس‌جمهور کلمبیا: در مقابل اسرائیل خواهیم ایستاد

رئیس‌جمهور کلمبیا، گوستاوو پترو، از دولت‌ها خواست تا در مقابل "اسرائیل" ایستاده و هشدار داد که ادامه این وضعیت منجر به فروپاشی سیستم حقوقی بین‌المللی خواهد شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ رئیس‌جمهور کلمبیا، گوستاوو پیترو، از دولت‌ها خواست تا در مقابل "اسرائیل" ایستاده و هشدار داد که ادامه این وضعیت منجر به فروپاشی سیستم حقوقی بین‌المللی خواهد شد. او تأکید کرد که کشورش همراه با آفریقای جنوبی کنفرانس اضطراری‌ای در بوگوتا برگزار خواهد کرد تا تدابیر قانونی و اقتصادی علیه تجاوز اسرائیل به غزه را مطرح کند.

پیترو در مقاله‌ای که در روزنامه «گاردین» بریتانیا منتشر شد، بیان کرد که عدم اقدام قاطعانه «سیستم حقوقی جهانی را در خطر عاری شدن از هرگونه حمایت باقی‌مانده برای کشورهای کمتر برخوردار قرار می‌دهد.»

او افزود: «در طول ۶۰۰ روز گذشته، جهان شاهد بود که بنیامین نتانیاهو در حال رهبری یک کمپین ویرانگر در غزه، تشدید جنگ منطقه‌ای و رها کردن بی‌پروایانه قانون بین‌المللی به‌طور وسیع است.»

پیترو در مقاله‌اش تأکید کرد که «دولت‌ها، مانند دولت من، نمی‌توانند بی‌تفاوت بمانند»،و به رای‌گیری در سپتامبر ۲۰۲۴ در مجمع عمومی سازمان ملل درباره سیاست‌های «اسرائیل» در سرزمین‌های فلسطینی اشغالی اشاره کرد.

او توضیح داد که این تصمیم «ما را به انجام تعهدات ملموس ملزم کرد: تحقیقات، پیگرد قانونی، تحریم‌ها، مسدود کردن دارایی‌ها و توقف واردات و سلاح‌ها.» این تصمیم ضرب‌الاجلی ۱۲ ماهه به «اسرائیل» داده است تا «حضور غیرقانونی خود را فوراً پایان دهد»، و به این نکته اشاره کرد که «زمان به سرعت می‌گذرد.»

پیترو همچنین به انتقاد از اجازه دادن به محاسبات استراتژیک برای تسلط بر مسئولیت‌های قانونی پرداخت و گفت که «تهدیدات به تلافی، همانطور که در مورد آفریقای جنوبی پس از طرح آن شکایت در دیوان بین‌المللی دادگستری رخ داد، توجیهی برای کنار گذاشتن مسئولیت‌های اخلاقی نیست.»

رئیس‌جمهور کلمبیا در مقاله‌اش اشاره کرد که برخی کشورها شروع به اقدام کرده‌اند، به‌طوریکه کلمبیا صادرات زغال سنگ به «اسرائیل» را متوقف کرده، آفریقای جنوبی شکایتی را در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح کرده و مالزی کشتی‌های اسرائیلی را از ورود به بنادر خود منع کرده است.

او افزود: «بدون این اقدام قاطعانه، ما در خطر تبدیل سیستم چندجانبه به یک تریبون صرف برای سخنرانی خواهیم بود و سیستم حقوقی را از هرگونه حمایت از کشورهای کوچک و در حال توسعه در غرب آسیا تا آمریکای لاتین محروم خواهیم کرد.»

پترو همچنین اعلام کرد که دولت او به همراه آفریقای جنوبی در تاریخ ۱۵ ژوئیه کنفرانس اضطراری‌ای در بوگوتا در چارچوب گروه لاهه برگزار خواهد کرد تا وزرای کشورهای جهان را به بحث درباره دفاع چندجانبه از قانون بین‌المللی دعوت کند.

او توضیح داد که هدف این کنفرانس طرح تدابیر قانونی، دیپلماتیک و اقتصادی است که می‌تواند از تخریب «اسرائیل» جلوگیری کرده و اصل اینکه هیچ کشوری بالاتر از قانون نیست را تثبیت کند.

پترو این دعوت را «باز و فوری» توصیف کرد و به تأخیر انداختن کنفرانس بین‌المللی که سازمان ملل درباره راه‌حل صلح‌آمیز برای مسئله فلسطین پیشنهاد کرده بود و توسط فرانسه و عربستان رهبری می‌شد را انتقاد کرد و آن را «خلاء اضطراری در رهبری چندجانبه» دانست.

او همچنین اشاره کرد که «کنفرانس بوگوتا از کشورها می‌خواهد که از محکومیت به اقدامات جمعی حرکت کنند»، و افزود: «با قطع روابط همدستی از طریق دادگاه‌های کشورها، بنادر، و کارخانه‌های ما، می‌توانیم دیدگاه ترامپ و نتانیاهو درباره جهانی که در آن قدرت حق است را به چالش بکشیم.»

پترو در مقاله‌اش یادآوری کرد که سازمان ملل اعلام کرده است که غزه «گرسنه‌ترین مکان روی زمین» است و رساندن کمک‌های انسانی به این منطقه «از سخت‌ترین کارها در تاریخ مدرن» است.

او مقاله‌اش را با این جمله به پایان رساند که «گزینه‌ای که پیش روی ما است بی‌رحمانه است. یا باید با قوت از اصول قانونی دفاع کنیم، یا شاهد سقوط سیستم بین‌المللی تحت فشار سیاست‌های قدرت باشیم. مردم فلسطین شایسته عدالت هستند، و این لحظه به شجاعت نیاز دارد. تاریخ ما را به سختی قضاوت خواهد کرد اگر ندای آنها را پاسخ ندهیم.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار