
دبیرکل سازمان ملل: اسرائیل باید به حضور در سرزمینهای اشغالی فلسطین پایان دهد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در پیامی به کنفرانس سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اسلامی در مورد موضوع بیت المقدس افزود: ما در زمانی گرد هم آمدهایم که رنج فلسطینیان به اوج جدیدی رسیده و امیدها برای یک راه حل عادلانه و پایدار فاصله بیشتری گرفته است.
دبیرکل سازمان ملل اضافه کرد: «پس از حملات حماس و سایر گروههای مسلح فلسطینی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که من به صراحت آن را محکوم کردهام، عملیات نظامی اسرائیل یک بحران انسانی در ابعاد وحشتناک ایجاد کرده است، بحرانی که امروز از هر نقطه دیگری در این بحران طولانی و بیرحمانه وخیمتر است.»
گوترش تاکید کرد: «زمان آتشبس فوری در غزه فرا رسیده است. آزادی فوری و بیقید و شرط همه گروگانها (اسرا) به شیوهای آبرومندانه، دسترسی کامل، ایمن و پایدار بشردوستانه.»
دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه نقش تعیینشده آنروا (سازمان امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی) در حمایت از پناهندگان فلسطینی باید محترم شمرده شود، گفت: باید به تعهدات تحت قوانین بینالمللی بشردوستانه و قطعنامههای شورای امنیت نیز باید احترام گذاشته شود.
گوترش اظهار کرد: در همین حال وضعیت در کرانه باختری اشغالی، از جمله بیت المقدس شرقی، در حال سقوط آزاد است. تنها در سال جاری، بیش از ۱۵۰ فلسطینی، از جمله بیش از ۲۰ کودک در کرانه باختری اشغالی از جمله بیت المقدس شرقی در عملیات نیروهای امنیتی اسرائیل حملات شهرکنشینان و سایر حوادث کشته شدند.
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: خشونت شهرکنشینان مسلح اسرائیلی افزایش یافته است و بسیاری از فلسطینیان از جمله گاهی در نزدیکی و با حمایت نیروهای امنیتی اسرائیل، کشته شدهاند.
او یادآوری کرد: خشونت شهرکنشینان مسلح اسرائیلی افزایش یافته است و بسیاری از فلسطینیان، از جمله گاهی در نزدیکی و با حمایت نیروهای امنیتی اسرائیل، کشته شدهاند.
گوترش همچنین گفت: از اوایل سال ۲۰۲۵، دهها هزار فلسطینی به دلیل عملیات نیروهای امنیتی اسرائیل مجبور به فرار شدهاند و گسترش غیرقانونی شهرکسازی، تصرف گسترده زمین و تخریب سازههای متعلق به فلسطینیان همچنان ادامه دارد.
دبیرکل سازمان ملل افزود: سیاستهای اسرائیل در بیت المقدس شرقی، از جمله محدودیتهای دسترسی و عبادت فلسطینیان، عمیقاً نگرانکننده است. بیت المقدس جایگاه منحصر به فردی در قلب میلیونها مسلمان، یهودی و مسیحی در سراسر جهان دارد و آنچه در آن اتفاق میافتد - از جمله اقدامات تحریکات و خشونتآمیز مداوم، در سطح جهانی طنینانداز میشود.
گوترش تاکید کرد: موضع سازمان ملل متحد واضح است. وضعیت بیت المقدس را نمیتوان با اقدامات یکجانبه، از جمله فعالیتهای شهرکسازی در بیت المقدس شرقی اشغالی تغییر داد. این وضعیت تنها از طریق مذاکرات بین طرفین قابل حل است.ویژگی جمعیتی و تاریخی بیت المقدس باید حفظ شود.احترام و حفظ وضع موجود در اماکن مقدس ضروری است.
دبیرکل سازمان ملل گفت: دیوان بینالمللی دادگستری، در نظر مشورتی خود در 19 ژوئیه 2024، تأیید کرد که اشغال سرزمین فلسطین، از جمله بیت المقدس شرقی و غزه، توسط اسرائیل غیرقانونی است.اسرائیل موظف است در اسرع وقت به حضور خود در سرزمین فلسطین اشغالی پایان دهد.
گوترش تاکید کرد: «تنها مسیر واقعبینانه، عادلانه و پایدار، راهکار دو دولتی است، با اسرائیل و یک دولت فلسطینی مستقل، دموکراتیک، پیوسته، پایدار و دارای حاکمیت که غزه بخش جداییناپذیر آن باشد که در کنار هم در صلح و در مرزهای امن و شناختهشده پیش از ۱۹۶۷ زندگی کنند، و بیت المقدس پایتخت هر دو دولت باشد.»
دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: «راهکار دو دولتی همچنان تنها چارچوبی است که ریشه در حقوق بینالملل دارد، توسط قطعنامههای متعدد مجمع عمومی تأیید شده و مورد حمایت جامعه بینالمللی است.»