آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۷۰۰۸

طرح جدید بروکسل برای صرف دارایی‌های مسدود شده روسیه برای اوکراین

یک رسانه غربی از طرح جدید و پرخطر اتحادیه اروپا برای استفاده از دارایی‌های بلوکه شده روسیه برای اوکراین خبر داد.
طرح جدید بروکسل برای صرف دارایی‌های مسدود شده روسیه برای اوکراین

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از فاینشنال تایمز، اتحادیه اروپا می‌خواهد از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای تولید پول بیشتر برای اوکراین و حتی سرمایه‌گذاری‌های پرخطر استفاده کند. اما این اقدام می‌تواند خطرناک و غیرقانونی باشد و هشدار‌هایی در این باره داده شده است.

بر اساس این طرح اتحادیه اروپا قصد دارد از تقریباً ۱۹۱ میلیارد یورو دارایی مسدود شده بانک مرکزی روسیه برای حمایت از اوکراین استفاده بیشتری کند. بر این اساس به طور خاص، این پول دیگر صرفاً در بانک‌های مرکزی امن سرمایه‌گذاری نخواهد شد، بلکه در آینده در محصولات مالی پرخطرتر نیز سرمایه‌گذاری خواهد شد و در نتیجه بازده بالاتری ایجاد می‌کند.

قرار است این سود‌ها سپس برای بازپرداخت وام چند میلیارد یورویی اوکراین که توسط کشور‌های گروه هفت تضمین شده است، استفاده شود. در این میان یوروکلیر، موسسه مالی بلژیکی که اکثر دارایی‌های مسدود شده روسیه را مدیریت می‌کند، اکنون در مورد این اقدام هشدار داده است.

والری اوربن، مدیرعامل یوروکلیر، در مصاحبه‌ای با فایننشال تایمز به شدت از این طرح انتقاد کرد. وی آشکارا از تهدید مصادره در صورت انتقال پول توسط اتحادیه اروپا به یک نهاد ویژه که برای سرمایه‌گذاری‌های پرخطرتر طراحی شده است، سخن گفت.

یوروکلیر نه تنها از ضرر‌های مالی، بلکه از عواقب حقوقی و سیاسی گسترده این اقدام نیز بیم دارد.

طبق گزارش فایننشال تایمز، روسیه می‌تواند پس از مصادره حدود ۳۳ میلیارد یورو از وجوه مشتریان یوروکلیر در کشور خود، اقدامات متقابل بیشتری انجام دهد. در عین حال، یوروکلیر با بیش از ۱۰۰ پرونده قضایی در مورد دارایی‌های مسدود شده رو‌به‌رو است.

در واقع، سود حاصل از این سرمایه‌گذاری تاکنون میلیارد‌ها یورو برای اوکراین درآمدزایی کرده است. تنها در سال ۲۰۲۴، این رقم به ۴ میلیارد یورو و تاکنون در سال جاری به ۱.۸ میلیارد یورو رسیده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار