آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۸۹۷۳

رئیس فناوری سازمان ملل: نیاز فوری به «رویکرد جهانی» در مورد تنظیم مقررات هوش مصنوعی

مدیر ارشد فناوری سازمان ملل متحد این هفته گفت که جهان فوراً نیاز به یافتن یک رویکرد جهانی برای تنظیم هوش مصنوعی دارد و هشدار داد که چندپارگی می‌تواند خطرات و نابرابری‌ها را تشدید کند.

رئیس فناوری سازمان ملل: نیاز فوری به «رویکرد جهانی» در مورد تنظیم مقررات هوش مصنوعی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مدیر ارشد فناوری سازمان ملل متحد این هفته گفت که جهان فوراً نیاز به یافتن یک رویکرد جهانی برای تنظیم هوش مصنوعی دارد و هشدار داد که چندپارگی می‌تواند خطرات و نابرابری‌ها را تشدید کند.

 

دورین بوگدان-مارتین، رئیس آژانس اتحادیه بین‌المللی مخابرات (ITU) وابسته به سازمان ملل، به خبرگزاری فرانسه گفت که امیدوار است هوش مصنوعی «واقعاً بتواند به بشریت سود برساند».

 

اما با افزایش نگرانی‌ها در مورد خطرات ناشی از این فناوریِ به‌سرعت در حال پیشرفت - از جمله ترس از دست دادن مشاغل گسترده، گسترش دیپ‌فیک و اطلاعات نادرست و از هم پاشیدن تار و پود جامعه - او اصرار داشت که تنظیم مقررات کلید اصلی است.

 

او با تأکید بر لزوم «یک رویکرد جهانی» گفت: «تلاش برای ایجاد... چارچوب مناسب، فوریت دارد.»

 

اظهارات او پس از آن مطرح شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، این هفته از یک استراتژی تهاجمی و با مقررات کم رونمایی کرد که هدف آن تضمین پیشی گرفتن ایالات متحده از چین در زمینه هوش مصنوعی است.

 

در میان بیش از ۹۰ پیشنهاد، طرح ترامپ خواستار مقررات‌زدایی گسترده است و دولت قول می‌دهد «برداشت از بوروکراسی و مقررات دست و پاگیر» را که می‌تواند مانع توسعه هوش مصنوعی در بخش خصوصی شود، انجام دهد.

 

بوگدان-مارتین در پاسخ به این سوال که آیا نگرانی‌هایی در مورد رویکردی که خواستار مقررات کمتر و نه بیشتر در مورد فناوری‌های هوش مصنوعی است، دارد، از اظهار نظر خودداری کرد و گفت که او «هنوز در تلاش برای هضم» طرح ایالات متحده است.

 

او گفت: «به نظر من رویکرد‌های متفاوتی وجود دارد.»

 

او گفت: «ما رویکرد اتحادیه اروپا را داریم. ما رویکرد چین را داریم. حالا شاهد رویکرد آمریکا هستیم. فکر می‌کنم چیزی که لازم است این است که این رویکرد‌ها به گفت‌و‌گو منجر شوند.»

 

در عین حال، او تأکید کرد که «۸۵ درصد از کشور‌ها هنوز سیاست‌ها یا استراتژی‌های هوش مصنوعی ندارند».

 

بوگدان-مارتین گفت: یکی از مضامین ثابت در میان استراتژی‌های موجود، تمرکز بر نوآوری، ظرفیت‌سازی و سرمایه‌گذاری‌های زیرساختی است.

 

او گفت: اما جایی که فکر می‌کنم بحث هنوز باید در سطح جهانی اتفاق بیفتد، تلاش برای فهمیدن این است که چقدر مقررات و چقدر مقررات کم مورد نیاز است.

 

بوگدان-مارتین، که در نیوجرسی بزرگ شده و بیشتر دوران کاری بیش از سه دهه خود را در ITU گذرانده است، اصرار داشت که این آژانس مخابراتی مستقر در ژنو که استاندارد‌های فناوری‌های جدید را تعیین می‌کند، در موقعیت مناسبی برای کمک به تسهیل گفتگوی بسیار مورد نیاز در مورد این موضوع قرار دارد.

 

او گفت: «به نظر من نیاز به یک رویکرد جهانی بسیار مهم است» و هشدار داد که «رویکرد‌های پراکنده به خدمت‌رسانی و دسترسی به همه کمکی نمی‌کند».

 

همزمان با تلاش کشور‌ها و شرکت‌ها برای تثبیت سلطه خود در این بخش رو به رشد، نگرانی‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه اقدامات احتیاطی ممکن است به باد برود - و کسانی که در این رقابت شکست می‌خورند یا ظرفیت شرکت در آن را ندارند، عقب بمانند.

 

شکاف بزرگ

 

رئیس ITU از پیشرفت‌های «خیره‌کننده» در هوش مصنوعی، با پتانسیل بهبود همه چیز از آموزش گرفته تا کشاورزی و مراقبت‌های بهداشتی، استقبال کرد -، اما اصرار داشت که این مزایا باید به اشتراک گذاشته شود.

 

او هشدار داد که بدون یک تلاش هماهنگ، این خطر وجود دارد که هوش مصنوعی در نهایت به «پیشرفت نابرابری‌ها» منجر شود و نسبت به تعمیق شکاف دیجیتالی که از قبل هم در سراسر جهان وخیم بوده، هشدار داد.

 

بوگدان-مارتین خاطرنشان کرد: «ما ۲.۶ میلیارد نفر داریم که به اینترنت دسترسی ندارند، به این معنی که آنها به هوش مصنوعی نیز دسترسی ندارند.»

 

اگر واقعاً می‌خواهیم چیزی داشته باشیم که برای تمام بشریت مفید باشد، باید با این شکاف‌ها مقابله کنیم.

 

بوگدان-مارتین، اولین زنی که در تاریخ تقریباً ۱۶۰ ساله اتحادیه بین‌المللی ارتباطات (ITU) به عنوان دبیرکل این سازمان خدمت کرده است، همچنین بر لزوم ورود بیشتر زنان به فضای دیجیتال تأکید کرد.

 

او گفت: «ما یک شکاف بزرگ داریم.»

 

«ما قطعاً زنان کافی در حوزه هوش مصنوعی نداریم.»

 

این مادر ۵۹ ساله که چهار فرزند دارد، گفت که «افتخار بزرگی» است که اولین زن در این جایگاه باشد، که «سقف شیشه‌ای را می‌شکند (و) راه را برای نسل‌های آینده هموار می‌کند».

 

اما او اذعان کرد که فشار زیادی وجود داشته است، نه فقط برای رسیدن به موفقیت، بلکه برای تقریباً فراتر رفتن از حد انتظار.

 

بوگدان-مارتین، که مورد حمایت دولت ترامپ برای نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری پس از پایان دوره چهار ساله‌اش در سال آینده است، گفت مشتاق است برای دوره دوم در این سمت باقی بماند.

 

کار‌های زیادی برای انجام دادن وجود دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار