آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۹۳۲۲۶

آکسیوس: قطر و آمریکا در حال تهیه طرح جدیدی برای توافق آتش‌بس در نوار غزه هستند

سایت «آکسیوس» گزارش داد که قطر و آمریکا در حال تهیه طرح جدیدی برای توافق آتش‌بس در نوار غزه هستند که قرار است طی دو هفته آینده به جنبش مقاومت اسلامی حماس و اسرائیل ارائه شود.
آکسیوس: قطر و آمریکا در حال تهیه طرح جدیدی برای توافق آتش‌بس در نوار غزه هستند

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ سایت «آکسیوس» گزارش داد که قطر و آمریکا در حال تهیه طرح جدیدی برای توافق آتش‌بس در نوار غزه هستند که قرار است طی دو هفته آینده به جنبش مقاومت اسلامی حماس و اسرائیل ارائه شود.

بر اساس این گزارش، فرستاده آمریکا «استیو ویتکاف» امروز (شنبه) در اسپانیا با نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، شیخ محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، دیدار خواهد کرد تا درباره طرحی برای پایان جنگ غزه و آزادی افراد بازداشت‌شده گفت‌وگو کند.

یک مقام اسرائیلی به آکسیوس گفته است که دولت بنیامین نتانیاهو با همکاری برای رسیدن به یک طرح نهایی با آمریکا مخالفتی ندارد، «اما حماس آن را نخواهد پذیرفت.» به گفته او، شکاف بین اسرائیل و حماس بر سر پایان جنگ «عمیق» است و «صحبت از توافق جامع در حال حاضر بی‌فایده است.»

این مقام همچنین گفت که طرحی که دیروز کابینه امنیتی رژیم اسرائیل (کابینت) برای اشغال غزه تصویب کرده «فوراً اجرا نخواهد شد» و هیچ جدول زمانی مشخصی برای آغاز اجرای آن تعیین نشده است، «تا فرصت برای دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک باقی بماند.» او افزود که «نتانیاهو در صورت ازسرگیری مذاکرات برای رسیدن به توافق، درِ توقف عملیات در غزه را نیمه‌باز گذاشته است.»

بامداد جمعه، کابینه امنیتی رژیم اسرائیل یک طرح تدریجی برای اشغال کامل نوار غزه را تصویب کرد که با اشغال شهر غزه و کوچاندن حدود یک میلیون ساکن آن به سمت جنوب آغاز می‌شود، سپس محاصره شهر و انجام عملیات نفوذ به داخل مراکز تجمعات مسکونی ادامه می‌یابد.

طبق آمار سازمان ملل متحد، هم‌اکنون ۸۷ درصد از مساحت غزه تحت اشغال اسرائیل است یا دستور تخلیه دریافت کرده و این نهاد هشدار داده که هرگونه گسترش نظامی تازه «پیامدهای فاجعه‌باری» خواهد داشت.

در طول ۲۲ ماه جنگ نسل‌کشی در غزه، چندین دور مذاکرات غیرمستقیم میان حماس و اسرائیل برای توقف جنگ و تبادل اسرا با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا برگزار شده است.

در این مدت، دو توافق آتش‌بس حاصل شد: نخست در نوامبر ۲۰۲۳ و دیگری در ژانویه ۲۰۲۵؛ هر دو شامل توافقات جزئی برای تبادل اسرا بودند. با این حال، اسرائیل از اجرای توافق دوم عقب‌نشینی کرد و از ۱۸ مارس گذشته، جنگ خود علیه غزه را از سر گرفت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار