مديركل اداره حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس كرمانشاه ضمن تشریح عملیات مرصاد گفت: عمليات مرصاد عذاب الهي خدا براي منافقان بود.
سردار عبدالله ويسي در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» در كرمانشاه، تصريح كرد: اعضای سازمان مجاهدين خلق با هسته اوليه در سال 1344 از نهضت آزادي منشعب، و در سال 1350 در زندان با ماركسيستها آشنا شدند و با تفكر التقاطي يا تلفيقي از تفكر اسلامي و ماركسيستي، ايدئولوژي خود را تغيير داده و بعدها از اين سازمان، گروههاي ديگر با ايجاد انشعاب و امحاي «آيه مجاهدت از آرم خود» شيوه ديگري را دنبال كردند و سازمان پيكار معرفي، و پس از مدتي گروهي با نام راه كارگر تشكيل شد و بعد از آزادي مسعود رجوي از زندان در سال 1357 گروهك در قالب جنبش دانش آموزي و جنبش دانشجويي و جنبش كارگري به سوي توطئه گام برداشتن و مراكز آموزشگاههاي ما را به كانون بحران و درگيري مسلحانه مبدل كرد.
وي در ادامه با اشاره به دو رويكرد منافقان در تلاش براي رسيدن به حكومت افزود: سازماندهي، تجهيز و افزايش سطح توانايي در مقابل انقلاب اسلامي رويكرد اول و دست يافتن به سطح بالاي سياسي كشور جهت بدست گرفتن قدرت رويكرد دوم منافقان در براندازي انقلاب اسلامي بود.
ويسي گفت: با بهره گيري روشهاي فوق و تشكيل سازمان شبه نظامي به نام (ميلشيا) به فاز سياسي نظام به همره آموزشي و راه اندازي خانههاي تيمي و امن با شايعه سازي و پخش آن عليه نظام مقدس جمهوري اسلامي و مسئولان آن در نخستين روزهاي آغازين پيروزي شكوهمند نهضت اسلامي به رهبري حضرت امام خميني(ره) و طرحهاي انحصار طلبي و ارتجاعي و خشن با استفاده از موقعيت ليبرالهاي فسيل شده قبل و با گرماي مردم انقلابي عليه شاه، جاني گرفته و خود را به ملت مسلمان ايران تحميل كردند.
مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس كرمانشاه تصريح كرد: گروهك نفاق با راه اندازي متينگها و شعارهاي فريبنده در بين مردم بويژه جوانان پرشور و پرتحرك و فريادهاي «مرگ بر استكبار و آمريكا» عضوگيري را شروع كردند و مسعود رجوي سركرده گروهك منافقان پس از ناكامي در طرحهاي خود رويكرد ديگري را اتخاذ كرد و خشونت را سر مشق خود قرار داد.
وي در ادامه بيان داشت: رجوي براي به چنگ آوردن قدرت، با دشمنان اسلام و ملت بزرگوار ايران اسلامي با هدايت استكبار جهاني جهت براندازي حكومت اسلامي و ملت هم آوا شدند و از ترفندهايي كه پايه آن بر توهم بود استقبال كرد و در 30خردادماه 60 وي اعلام جنگ مسلحانه كرد كه در اين بين شاهد جنايات زيادي از اين گروهك بوديم.
ويسي خاطرنشان كرد: اولين طرح آنها ضربه شتابان يعني غافلگيري با روش نفوذ در حاكميت و حادثه نهضت 7 تير است كه با عنصر نفوذي (كلاهي) انجام دادند و منجر به شهادت دكتر آيت الله بهشتي(ره) و 72 تن از ياران با وفاي امام خميني(ره) و انقلاب اسلامي شد و افراد شهيد از مسئولان كلان كشور بودند كه ضربه بسيار تكان دهندهاي بود.
ايثارگر دوران دفاع مقدس افزود: دومين ضربه تكان دهنده آنها (ضربه به تنه) نام داشت، كه توسط كشميري عنصر نفوذي انجام گرفت كه منجر به شهادت شهيد رجايي، رئيس جمهور و محمود جواد باهنر را شد.
وي عنوان كرد: مردم ماهيت اين گروه تروريستي را بسيار خوب لمس كردند، سركرده گروهك منافقان به هواداران و عناصر شاخه نظامي خود اعلام كرده بود هر كس از هر صنفي و جنسي و سني از حكومت اسلامي حمايت مي كند، آنهارا شناسايي و ترور كنيد كه جمع قابل ملاحظهاي را به انحاي مختلف به شهادت رساندند و پس از يك ماه و چند روز از اعلام جنگ مسلحانه و مخفي شدن، بني صدر و رجوي در 7 مردادماه سال 60 توسط يك فروند هواپيماي 707 متعلق به خاندان شاه مخلوع به خلباني سرهنگ معزي به كشور فرانسه فرار كردند، فوزيه دختر بني صدر به همسري محمود رجوي درآمد و شوراي ملت مقاومت ايران باهمكاري بني صدر، رجوي و حزب دموكرات راه اندازي شد.
ويسي ادامه داد: ايشان وضعيت بداقتصادي، مسئله بحران در بحث تجزيه طلبان كردستان و مسئله جنگ ارتش صدام عليه ايران اسلامي را سرلوحه براندازي خود قرار دادند و با اين معادلات فعاليت خارج از كشور را آغاز كردند.
مديركل اداره حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس كرمانشاه بيان داشت: 18 بهمن سال 60 مقر فرماندهي تروريستهاي منافق در تهران كشف، و پس از سه ساعت درگيري، موسي خياباني و همسرش اشرف ربيعي، همسر مسعود رجوي و مقدم فرمانده فاز نظامي سازمان كشته شدند.
ويسي تاكيد كرد: در 8 خرداد سال 62 مسعود رجوي با معاون رئيس جمهوري عراق، يوحنا ميخائيل طارق عزيز در پاريس ملاقات كرد و نماينده دولت صدام از وي جهت حضور درخاك عراق دعوت به عمل آورد و در 17 خرداد سال 65 طه ياسين رمضان از طرف صدام در راس هيئت بلندبالايي از مسعود رجويي در فرودگاه بغداد استقبال كرد.
وي تصريح كرد: 25خرداد 65؛ يعني پس از هشت روز صدام و مسعود رجوي در كاخ صدام با هم ملاقات كردند و رجوي به عنوان سرسپرده با نيروهاي خود به استخدام صدام درآمد و فعاليتهاي خود را با جاسوسي، ترور شخصيتهاي سياسي، نظامي و فرهنگي، بازجويي از اسراي ايراني در عراق و شبكه آنها، تهيه گزارش از جنگ شهرها و ارسال آن براي دستگاههاي اطلاعاتي صدام، شنود و تخليه تلفني، بمب گذاري و ايجاد جو شايعات و تخريب شخصيتها و همكاري با ارتش صدام در خطوط جنگي آغاز كرد.
وي افزود: پس از انجام فعاليتهاي ذكر شده در 17 تيرماه 66 در ديدار صدام و مسعود رجوي انجام تشكيل ارتش آزادي بخشي توسط صدام تبريك گفته مي شود و متقابلاً رجوي نيز سالروز ملي عراق و جشنهاي 30 ژوئيه را به صدام تبريك مي گويد و نيروهاي نظامي موصوف به ارتش آزادي بخش در 30 خرداد 66 رسماً تشكيل، و با دستور شخص صدام توسط ارتش عراق تجهيز و آموزشهاي رزمي و تخصصي آغاز، و امكانات مخابرات، سازماندهي و تقويت شد.
ويسي بيان داشت: سازمان منافقان قبل از عمليات (فروغ جاويدان) دو عمليات ديگر را در خطوط دفاعي ايران اسلامي به قصد ضربه زدن انجام دادند.
مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس كرمانشاه گفت: عمليات آفتاب در منطقه فكه (چنانه) در 7 بهمن 57 در خطوط دفاعي عليه ايران اسلامي انجام گرفت كه اثرگذار بود، عمليات چلچراغ در منطقه عمومي استان ايلام، شهر مهران، در 28 خرداد 67 كه با شعار «امروز مهران فردا تهران» انجام شد.
وي تاكيد كرد: آماده سازي و تامين تجهيزات نظامي و تسليح نيروهاي منافقان توسط ارتش صدام صورت مي گرفت.
ويسي گفت: پذيرش قطعنامه 598 سازمان ملل توسط جمهوري اسلامي ايران، توطئه استكبار جهاني را با شكست مواجه كرد، حوادث بزرگي كه به جنگ طلبي ايران اسلامي و صلح طلبي صدام پايه ريزي شده بود ناگهان نقش برآب شد و استكبار جهاني خلع سلاح، و هر گونه اقدام مستقيم در فضاي جديد جهاني كه بانك هوشياري انقلاب اسلامي و رهبر نستوه آن طنين انداز شده بود به رسوايي استكبار منجر شد و در اينجا بود كه با رويكرد گروهك تروريستي، نفاق وارد معركه شد و نيروهاي خود را به خاك ايران گسيل داشت تا بتواند ظرف مدت 48 ساعت تهران را به تصرف، و نظام مقدس جمهوري اسلامي را از حيث اعتبار ساقط و نظام وابسته آمريكايي و سرسپرده را به اريكه قدرت نشاند.
چرا مرصاد رخ داد؟
مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس كرمانشاه تصريح كرد: پذيرش قطعنامه 598 از سوي جمهوري اسلامي ايران، تجاوزگران صدام و رجوي را وادار به خود زني كرد؛ چرا كه آنها زنده به اين جنگ بودند، اين جنگ جز بدهكاري چيزي براي حكومت صدام نداشت، بلكه باورهاي آن و اهدافش به ياس مبدل شد.
وي افزود: صدام پس از هشت سال تجاوز در نهايت مي بايست برابر مفاد قطعنامه 598 به عنوان آغاز كننده جنگ معرفي و غرامت جنگ را پرداخت كند.
ويسي ادامه داد: مسعود رجوي طي تلاشهايي كه در كنار صدام انجام داده بود در پايان نتيجهاي جز بر انحلال ارتش خود، چيزي را تصور نمي كرد و ترس گروهگ منافقين از وجه المصالحه قرار گرفتن به عنوان غرامت جنگي و بي حاصل ماندن تمام وعدههاي سركرده منافقان به نيروهاي تحت امر خود و هزاران دليل ديگر، صدام و رجوي را مايوس مي كرد.
مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس كرمانشاه بيان داشت: در 31 تيرماه 67 ارتش متجاوز صدام مجدداً به مرزهاي جمهوري اسلامي ايران يورش برد با اين تفاوت نسبت به هجوم سراسري هشت سال پيش كه ارتش تقويت شده صدام را شاهد بوديم كه از هر نظر پنج برابر شده بود، بنابراين ا تمام قواي مسلح كشور با ارتش عراق درگير شده، و در يك غفلت صورت گرفته نيروهاي نفاق با حمايت ارتش صدام از راه هوا و زمين حمايت گرديد و در ساعت 14:30 در 3 مرداد 67 با استعداد 5000 نفر در قالب 25 تيپ 200 نفره با تجهيزات كامل وارد شهر سرپل ذهاب و پس از آن حركت به سوي شهرهاي داخل كشور با زمان بندي از قبل انجام شده توانستند شهرهاي سرپل ذهاب و كرنه غرب ساعت 18 و شهر اسلام آباد ساعت 20 شب را تصرف، و در گردنه چارزبروننگه مرصاد و با حضور نيروهاي موجود در منطقه حركت آنها متوقف شد.
وي افزود: پس از اطلاع رساني از وضعيت پيش آمده جانشين فرماندهي كل قوا هاشمي رفسنجاني به كرمانشاه سفر كرد و شاهد حضور اميرسپهبد شهيد صياد شيرازي، جهت هماهنگي و با به كارگيري امكانات هوانيروز و نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي و فرماندهي نيروهاي موجود در منطقه به همراه برادر سرلشكر علي شمخاني بود و ديگر قرارگاهها تحت فرمان ايشان بودند.
ويسي گفت: پس از كسب اطلاع دقيق از حضور گروهك نفاق كه 150 كيلومتر وارد خاك ايران اسلامي شده بودند فراخوان صورت گرفت و بخشي از نيروهاي درگير در مرز جنوب و غرب در داخل كشور در كرمانشاه تجمع كردند، بنابراين از روز 4 مرداد 67 نيروهاي نفاق محاصره شدند، و ضربات سهمگين از سوي نيروهاي مصلح بر آنان وارد شده و آنها به ناچار سعي در عقب نشيني داشتند كه مسير برگشت آنها مسدود شد و گرفتار قهرالهي توسط رزمندگان ظفرمند اسلام شدند و اين اجر عظيمي بود كه خداوند به رزمندگان اسلام اعطا فرمود و عذابي اليم براي منافقان بود.
مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس كرمانشاه در پايان خاطرنشان كرد: در اين عمليات پرحادثه 1500 تا 2000 نفر از منافقان كشته، و بالغ بر 1100نفر زخمي شدند و تعداد قابل ملاحظهاي امكانات اهدايي غرب و صدام به گروهك نفاق به غنيمت گرفته شد و منهدم شد.