کد خبر:۱۳۸۴۲۴
براي نخستين بار در جهان

کيت آمپرومتري تشخيص بيماري ايدز در دانشگاه اروميه طراحي و ساخته شد

کيت آمپرومتري تشخيص بيماري ايدز براي نخستين بار در جهان توسط دانشجوي دكتري دانشگاه اروميه طراحي و ساخته شد.
به گزارش گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»، فرشاد خيري، دانشجوي دکتري الکتروشيمي دانشگاه اروميه و سازنده کيت آمپرومتري تشخيص بيماري ايدز كه براي نخستين بار در جهان طراحي و ساخته شده است، گفت: اين کيت در مدت سه سال طراحي و ساخته شده و قادر است ويروس بيماري ايدز را در مدت زمان کمتر از 15 دقيقه و در دوره هاي اوليه ابتلا از لحاظ کمي و کيفي تشخيص دهد.
 
وي در تشريح عملكرد اين روش گفت: در اين روش با استفاده از فناوري نانو و اتصال نانو ذرات طلا به نانو لوله هاي کربني و همچنين قرار دادن آنتي بادي HIV1 بر روي سطح کيت، ويروس ايدز تشخيص داده مي شود.
 
مجري طرح کيت آمپرومتري تشخيص بيماري ايدز با بيان اينكه استفاده از موم زنبور عسل به عنوان يک زيست غشاي جديد براي نگهداري آنتي بادي HIV1 در سطح کيت از ديگر ويژگي هاي بارز اين روش است، گفت: اتصال آنتي ژن P24 به آنتي بادي HIV1، اساس روش اندازه گيري در کيت آمپرومتري تشخيص بيماري ايدز است.
 
خيري به مزاياي اين طرح اشاره كرد و گفت: ساده و ارزان بودن، حسايت بالا، دقت و صحت زياد، بومي بودن تکنولوژي و همچنين قابل حمل بودن آن از مهمترين مزيت هاي اين کيت است.
 
دانشجوي دکتراي الکتروشيمي دانشگاه ارومیه ادامه داد: برخلاف روش هاي موجود در جهان که قادر نيستند ويروس ايدز را در کمتر از شش هفته از زمان ابتلا تشخيص دهد، در اين روش به دليل استفاده از فناوري نانو و حساسيت بالاي آن توانايي تشخيص بيماري در روزهاي نخست وجود دارد که اين فرصت مناسبي را در اختيار محققان پزشکي براي جلوگيري از پيشرفت بيماري، انتقال و حتي درمان آن قرار مي دهد.
 
وي خاطرنشان كرد: این کيت آمپرومتري قابل حمل، بزودي با حمايت سازمان هاي دولتي به شکل کيت تجاري به بازار هاي داخلي و خارجي قابل عرضه خواهد بود.
 
نتايج اين روش در معتبرترين مجله علمي الکتروشيمي جهان با عنوان «Biosensors & Bioelectronics» در سال 2011 به ثبت رسيده که چاپ مقاله در اين مجله علمي در نوع خود، در دانشگاه اروميه بي نظير است.
 
پژوهشکده زيست فناوري دانشگاه اروميه در قالب چهار گروه پژوهشي بيوتکنولوژي کشاورزي، بيوالکتروشيمي، بيوتکنولوژي سلولي و مولکولي و بيوتکنولوژي گياهان دارويي و صنعتي فعاليت مي كند و بخش هاي تحقيقاتي اين پژوهشکده تا به امروز عهده دار انجام 56 طرح مصوب درون سازماني و برون سازماني و انجام 120 پايان نامه در مقاطع تحصيلات تکميلي بوده است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار