کد خبر:۱۴۰۸۵۵

چيتي:كرسي‌هاي آزاد انديشي را امنيتي مي‌كنند

نماینده دفتر تحکیم وحدت با بيان اينكه دانشجو نمی‌تواند در فضای امنیتی آزادانه فکر کند، گفت: بسیاری از مسئولان به دلیل ترس از بیان برخی مسائل توسط دانشجویان، سعی در کنترل و امنیتی کردن کرسی‌های آزاد اندیشی دارند.
سمیه چیتی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با تاکید بر اینکه برگزاری کرسی های آزاد اندیشی نیازمند فراهم کردن بسترهای محیطی و فکری لازم است، اظهار داشت: در حال حاضر دغدغه های فکری این جریان در دانشجویان وجود دارد اما تا زمانیکه بسترهای محیطی لازم فراهم نباشد نمی توان شاهد برپایی کرسی های آزاد اندیشی به معنای واقعی بود.
 
وی افزود: در حال حاضر بسیاری از مسئولان دانشگاه ها به دلیل ترس از بیان برخی از مسائل و مشکلات توسط دانشجویان با ترفندهای مختلف سعی در کنترل و امنیتی کردن کرسی های آزاد اندیشی دارند.
 
نماینده دفتر تحکیم وحدت در دیدار با مقام معظم رهبری تاکید کرد: دانشجو به هیچ وجه نمی تواند به فضای امنیتی اعتماد کرده و آزادانه فکر کند و این جریان در نهایت باعث می شود کرسی های آزاد اندیشی به بدنه دانشجویان منتقل نشده در حد شعار و مراسم تشریفاتی و دستوراتی باقی بماند.
 
چیتی در خصوص اسلامی کردن علوم انسانی تصریح کرد: ما در حوزه های علمیه در زمینه مباحث عقلی، معرفت شناسی و کلامی دارای مبانی بسیار غنی هستیم اما با توجه به اینکه این مباحث در حد کلیات باقی مانده و به درستی و بر اساس نیازهای جامعه تشریح نشده است، هنوز نمی تواند پشتوانه کافی برای مباحث علوم انسانی باشد.
 
وی با تاکید بر اینکه تشریح مبانی حوزوی بر اساس نیازهای جامعه یکی از مطالبات جدی برای اسلامی کردن علوم انسانی است، اضافه کرد: حوزه های علمیه باید پیوندی عمیق با دانشگاه ها برقرار کنند.
 
نماینده دفتر تحکیم وحدت در دیدار با مقام معظم رهبری با تاکید بر لزوم تبیین فلسفه علم بر اساس مبانی و معارف دینی، گفت: با توجه به اینکه هنوز فلسفه علم در کشور به درستی تدوین نشده است، به طور کلی در زمینه علوم انسانی دچار مشکل هستیم.
 
چیتی با بیان اینکه تبیین فلسفه علم پایه نظریه پردازی در هر کشوری است، افزود: امروز در این زمینه در کشور دچار نقض هستیم که با پیوند حوزه و دانشگاه برطرف می شود.
 
اسلامی کردن علوم انسانی به معنای حذف کامل مبانی غربی نیست
 
وی با تاکید بر اینکه منظور رهبر معظم انقلاب از اسلامی کردن علوم انسانی حذف کامل مباحث و مبانی غربی نبوده است، بیان داشت: برای بکارگیری این علوم باید آنها را براساس مبانی دینی خود مورد ارزیابی و بازنگری قرار دهیم و البته حوزویان نیز نباید کل مباحث غرب را زیر سوال ببرند.
 
نماینده دفتر تحکیم وحدت در دیدار با مقام معظم رهبری در ادامه در خصوص توجه به اسلام در برنامه ریزی های دانشگاهی تاکید کرد: برخی از مبانی نظری دین و انقلاب در کلیات باقی مانده و هنوز نتوانسته پیوند عمیقی با بدنه اجتماع برقرار کند که این امر مانع از تربیت استادان و نیروهای مورد نیاز جامعه می شود.
 
چیتی ادامه داد: بازنشسته کردن برخی از استادانی که افکار و عقایدی غیر از مبانی دینی و انقلابی دارند، یکی از راهکارهای برون رفت از این جریان است؛ اما مسئله این است که آیا نیروی جایگزین در این خصوص وجود دارد؟ و بر این اساس حذف استادان راهکار مناسبی برای حل این مشکل نیست؟
 
وی با تاکید بر لزوم گسترش فضای نقد علمی در بین دانشجویان گفت: دانشجویان از لحاظ فکری باید آنقدر بالا باشند تا قادر به نقد و به چالش کشیدن مباحث علمی باشند.
 
نماینده دفتر تحکیم وحدت در دیدار با مقام معظم رهبری با بیان اینکه شاید تنها یک درصد از استادان نظریات مغرضانه و معاند با نظام داشته باشند، گفت: بسیاری از استادان به دلیل تربیت فکری غربی تفکرات خاصی دارند که می توان با برگزاری کرسی های آزاد اندیشی این افراد را از نظر تفکر دینی قانع کرد.
 
حذف استادان از بدنه آموزشی سطحی ترین راهکار اسلامی کردن دانشگاه هاست
 
چیتی تاکید کرد: حذف استادان از بدنه آموزشی کشور سطحی ترین و ساده ترین راه حل بوده و توسعه فضای نقادانه و برپایی کرسی های آزاد اندیشی بهترین راهکار در این زمینه است.
 
وی با اشاره به وجود مشکل در محتوا و مبانی دروس علوم انسانی تاکید کرد: تغییر و بازنگری مبانی علوم انسانی امری زمانبر است و تا تحقق این امر می توان برپایی کرسی های آزاد اندیشی را مورد توجه ویژه قرار داد.
 
نماینده دفتر تحکیم وحدت در دیدار با مقام معظم رهبری در ادامه تفکیک جنسیتی را راهکاری سطحی در برخورد با اسلامی کردن دانشگاه ها دانست و افزود: بحث تعیین ضوابط و آیین نامه ها برای کنترل حجاب امری ضرورری است اما باید در این خصصوص به صورت درست و منطقی برخورد شود.
 
چیتی با اشاره به اینکه آموزش های فنی و حرفه ای در دوره های پیش از دانشگاه توسط آموزش و پرورش ارائه می شود، خاطرنشان کرد: تک جنسیتی شدن برخی از دانشگاه ها و محدود کردن ظرفیت پذیرش دختران در رشته های فنی به نوعی اجحاف است و اگر قرار است چنین محدودیت هایی اعمال شود قطعا در دوران دبیرستان نباید چنین آموزش هایی به دانش آموزان داده شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار