کد خبر:۱۴۳۵۳۶
خلیجفارس بدون رای هم خلیجفارس میماند!
بحث جنجالی نام خلیج فارس، که قصد داشتند نامی جعلی جایگزین نام کهن این خلیج کنند در حال فراموشی بود؛ اما اخیرا پیامکی با محتوای دعوت رای دادن به نام خلیج فارس جهت ثبت در نقشه گوگل و عدم تغییر این نام، با پخش گسترده در سطح کشور قصد به طرح مجدد این مسئله کرد.
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، آرشام هنرکار؛ آغاز انقلاب های منطقه که از مصر و تونس شروع شد؛ موجب گردید عده ای برای رسیدن به اهداف خود تحلیل ها و نظریه های متفاوتی را ارائه كنند. کشورهای غربی با سرپوش گذاشتن بر ارتباط چندین و چند ساله خود با سران دیکتاتور مصر و تونس و پس از آن لیبی، تلاش کردند قیام مردم را قیام علیه ظلم و دیکتاتوری عنوان کرده، و اصالت اسلامی آنرا مخفی کنند.
هرچند در میان حاضرين قیام ها، عده ای تنها غم نان و شکم داشتند؛ اما بررسی های منطقی و منصفانه نشان می دهد ماهیت اسلامی و دینی قیام های فوق آنقدر پررنگ است؛ که سایر خواسته های بحق مردم کمی به حاشیه رانده شود.
پس از گذشت مدت اندکی از شروع این قیام ها به ناگاه مردم بحرین علیه حکومت ظلم و جور آل خلیفه به میدان آمدند. حامیان غربی و عربی آل خلیفه سراسیمه برای حمایت از این رژیم دیکتاتور و اسلام ستیز به تکاپو افتادند و هرکدام سعی داشت بگونه ای خاص از آن حمایت کند؛ اما در این میان آل سعود تمام قد به میدان آمد و با اعزام نیرو با مخالفان برخورد کرد.
حضور آل سعود در این صحنه بار معنایی خاصی داشت. آنان با استفاده از ماشین های تبلیغاتی خود قیام مردم بحرین را قیامی مذهبی خوانده و تلاش کردند دعوایی مذهبی از آن به نمایش بگذارند؛ که البته غربی ها نیز بی دریغ به آنان کمک کردند.
اینکه این اقدام و تبلیغات چه هدفی را دنبال می كرد؛ خود نیاز به چندین سطر تحلیل دارد و هدف نگارنده پرداختن به آن نیست و نکته حايز اهمیت اینکه، درست هم زمان با اوج گیری قیام مردم بحرین و شروع درگیری در برخی از نقاط عربستان، تلاش معنا داری در فضای مجازی و رسانه ها جهت القای این مطلب که رخدادهای پیش آمده تنها یک دعوای مذهبی است؛ آغاز می شود.
در این میان بسیاری از سایت ها و وبلاگ ها دانسته یا ندانسته؛ آب به آسیاب آل سعود و حامیان غربیش می ریختند و درست در همین زمان پیامکی در سطح کشور و خصوصا استان هایی چون سیستان و بلوچستان منتشر شد؛ که در آن با اشاره به مرگ مفتی سنی مذهب عربستانی، ضمن تبریک به همه شیعیان از آنان خواسته شده بود؛ این پیام را به دیگران بفرستند!!!
البته متاسفانه همین اتفاق هم افتاد و افراد زیادی حتی فعالان دانشجویی، بدون بررسی صحت متن این پیامک به پخش آن پرداختند؛ حال آنکه شخص فوق الذکر دو سال قبل فوت کرده بود و قطعا این پیامک با هدفی خاص طراحی شده بود. و اما خلیج فارس؛ بحث جنجالی نام خلیج فارس، که قصد داشتند نامی جعلی جایگزین نام کهن این خلیج کنند در حال فراموشی بود؛ اما اخیرا پیامکی با محتوای دعوت رای دادن به نام خلیج فارس جهت ثبت در نقشه گوگل و عدم تغییر این نام، با پخش گسترده در سطح کشور قصد به طرح مجدد این مسئله کرد.
انبوه نقشه های کهن از نقشه های ایرانی منسوب به قرن 9 میلادی و نقشه های قدیمی اروپایی که نام خلیج فارس را با زبان لاتین ذکر کرده اند؛ تا نقشه های مصر و یونان باستان و... از جمله اسناد اثبات نام خلیج فارس به عنوان نام اصلی این خلیج، محسوب می شود.
اسناد تاریخی آنقدر زیاد است که حتی دشمنان قسم خورده ایران از جمله انگلیس و آمریکا این نام را تایید کرده، به صحت نام خلیج فارس اذعان داشته و نتوانستند مدت زیادی این بازی مضحک سیاسی را داغ نگه دارند.
در این میان نظرسنجی مشکوک که برای انتخاب نام، یا در حقیقت جهت تغییر نام این خلیج در نقشه گوگل راه اندازی شد؛ از جمله شیطنت های قابل توجه است. این نظرسنجی در سایتی که به همین جهت راه اندازی شده؛ بیش از یک سال است که به مدت زمان نامعلوم فعال بوده، و در طول این مدت، در عین حال که در این سایت با ترفندهایی سعی بر آن بوده افراد بی طرف به رای دادن نام جعلی ترغیب شوند؛ ( به عنوان مثال نام خلیج فارس که در نقشه گوگل موجود است از روی نقشه موجود در این سایت حذف شده و یا در توضیحاتی که برای بینندگان جهت دلایل هر کدام از دو نام آمده لینک سایت مرجعی که برای نام خلیج فارس موجود است؛ کار نمی کند و بیننده سایت تنها می تواند به اسناد و نقشه ها با عنوان جعلی متصل شود. )
اما باز هم همواره درصد رای به خلیج فارس بیش از خلیج عربی بوده است. به هر شکل اخیرا آن هم پس از گذشت یک سال از راه اندازی این سایت، پیامک ها و ایميل هایی به صورت گسترده در کشور بین کاربران اینترنت و تلفن همراه رد و بدل می شود به این مضمون که درصد رای خلیج فارس در این نظرسنجی کم بوده، و حتی برای تغییر نام روز شمار تعیین می شود؛ در صورتی که با بررسی دقیق تر متوجه می شویم هیچ یک از این مطالب صحت ندارد. حال باید این سوال پرسیده شود که ماهیت و هدف ارسال این گونه پیامک ها در بازه زمانی خاص چیست؟ شاید در نگاه اول ارسال این پیام ها چندان ماهیت طراحان آنرا به نمایش نگذارد، اما با بررسی دقیق آن و تحلیلی مناسب و منطقی می توان دریافت که صدور این گونه پیام ها و مطالب با نیتی خاص صورت می پذیرد.
البته ذکر این نکته نیز ضروریست که در این خصوص تحلیل های مختلفی ارائه شده، و برخی از دوستان طراحی آنرا سناریویی برای کسب درآمد عنوان كرده اند، لکن نگارنده با زاویه دیدی متفاوت به این مسئله نگاه می کند.
به نظر می رسد انتشار پیامک خلیج فارس در این برهه از زمان، همچون پیامک مرگ مفتی عربستانی، جز ایجاد تفرقه و انحراف اذهان از بحث خطیر بیداری اسلامی که با روند پیشرونده بسیار سریع در منطقه در حال شکل گیری است هدفی را دنبال نمی کند.
در بحث مرگ مفتی عربستان با تحریک احساسات مذهبی و کمرنگ کردن اتحاد بین شیعه و سنی و در بحث خلیج فارس نیز با استفاده از تحریک احساسات قومی و راه انداختن دعوای قومی در ادامه پازل دعوای مذهبی، سعی بر آن بود تا برای مدتی هم که شده ذهن مردم منطقه از بحث قیام ها و ضرورت اتحاد و انسجام کشورهای اسلامی فاصله بگیرد.
با توجه به آنکه همه دنیا از ماهیت این قیام ها و روند بیداری اسلامی مطلع بوده، و قبول دارند که این روند الگو گرفته و از جنس انقلاب اسلامی است؛ بنابراين دشمنان اسلام سعی بر آن دارند تا با اجرای چنین بازی هایی از گسترش این جریان جلوگیری کنند. هر چند که چنین کارهایی تا کنون نتیجه ای برای آنان در بر نداشته؛ چرا که مردم منطقه هشیار تر از آن اند که در دام چنین بازی هایی گرفتار شوند؛ با این حال نباید از چنین جریاناتی غافل شد.
در آخر می توان گفت، اینکه چه نامی در نقشه گوگل برای خلیج فارس ثبت شود از اهمیت زیادی برخوردار نیست؛ چرا که خلیج فارس چه در گوگل با نام اصلی اش ثبت باشد یا نباشد؛ در طول تاریخ دنیا این خلیج را با عنوان خلیج همیشه فارس می شناسد و باید گفت خلیج ما برای فارس ماندنش نیاز به رای گیری ندارد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.