آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۹۴۷۶
نشست خبري روز جهاني كودك-بخش دوم و پاياني

ناصحي: حداقل 20 درصد كودكان ايراني به اختلالات رواني مبتلا هستند

مديركل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت با اشاره به اهميت شيوع اختلالات رواني در كودكان گفت: بر اساس پايش‌هاي صورت گرفته، حداقل 20 درصد كودكان كشور به اختلالات رواني مبتلا هستند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر ناصحي امروز در نشست خبري روز جهاني كودك در ساختمان شماره 2  وزارت بهداشت، با بيان اينكه آمار اختلالات رواني در ايران و ساير كشورها سطح بالايي است، گفت: آخرين آمار در اين خصوص مربوط به 10 سال گذشته است كه طبق آن به طور متوسط اختلالات رواني در كشور 21 درصد شيوع داشته كه ميزان آن، 26 درصد در زنان و 16 درصد در مردان است.

وي افزود: در سال گذشته پايش ملي در خصوص آمار اختلالات رواني در كشور آغاز شد كه در حال حاضر در حال استخراج و بررسي داده‌ها و اطلاعات بوده و تا پايان سال جاري آمار بروز اعلام مي شود.

مديركل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت با اشاره به انجام پايش‌هاي مختلف در خصوص اختلالات رواني كودكان در كشور تاكيد كرد: براساس اين اطلاعات حداقل 20 درصد كودكان كشور به اختلالات رواني مبتلا هستند.

ناصحي اضافه كرد: ابتلاي بزرگسالان به اختلالات رواني و شيوع اين اختلالات در كودكان دو مسئله‌اي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد؛ چرا كه درمان و رسيدگي به كودكان و همچنين انجام اقدامات پيشگيرانه در مورد بزرگسالان اهميت سلامت روان كودكان را نشان مي دهد.

وي تاكيد كرد: در خصوص مشكلات جسمي راه‌هاي پيشگيرانه قاطعي همچون واكسيناسيون وجود دارد، اما در مورد اختلالات رواني به كار مستمر و پيگيري تا دوران بزرگسالي نياز است.

مديركل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت آموزش مهارت‌هاي زندگي به كودكان و آموزش مهارت‌هاي فرزندپروري به والدين را از مهمترين برنامه‌هاي وزارت بهداشت در جهت پيشگيري از شيوع اختلالات رواني در كودكان دانست و گفت: آموزش‌هاي فرزندپروري باعث بهبود روابط و رفتارهاي كودكان و والدين شده و ايجاد تغييرات مثبت از درك والدين، كاهش افسردگي و استرس والدين و كاهش تعارض والدين كودكان را به دنبال دارد.

ناصحي ادامه داد: آموزش فرزندپروري همچنين ايجاد حس مسئوليت در كودكان، افزايش روحيه خودانضباطي و افزايش اعتماد به نفس در كودك را به دنبال دارد.

وي برپايي كارگاه‌هاي آموزش فرزندپروري از دو سال گذشته را از مهمترين برنامه‌هاي وزارت بهداشت عنوان و اضافه كرد: تعداد برپايي اين كارگاه‌ها، تعداد آموزش گيرندگان، تعداد منابع، اعتبارات تخصيص يافته و شاخص‌هاي مربوط به كيفيت از مهمترين شاخصه‌هاي ارزيابي اين كارگاه‌هاي آموزشي هستند.

مديركل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت تاكيد كرد: طي سه سال گذشته حدود 5179 كارگاه آموزش فرزندپروري براي والدين، 3360 كارگاه براي بزرگسالان (والدين و ديگران) و 3334 مورد براي مربيان برپا شده است.

وي در خصوص تعداد آموزش گيرندگان در اين كارگاه‌ها بيان داشت: 154 هزار و 144 نفر از والدين، 140 هزار و 169 نفر از بزرگسالان و 26 هزار و 198 نفر از مربيان در اين كارگاه‌ها شركت كردند.

ناصحي تصريح كرد: وزارت بهداشت نيز در سال 87، 700 ميليون ريال؛ در سال 88 بيش از 400 ميليون ريال و در سال 89 بيش از 500 ميليون ريال بودجه براي ارائه اين آموزش‌ها تخصيص داده است.

مديركل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت اظهار داشت: تدوين سند سياست سلامت روان كودك و نوجوان، طراحي و اجراي برنامه‌هاي مهارت‌هاي زندگي و فرزندپروري بر اساس آموزه‌هاي ديني و فرهنگي، تدوين مهارت‌هاي ارتباطي جوانان براساس آموزه‌هاي ديني و فرهنگي و طراحي و اجراي مداخلات مربوط به بهداشت روان در كودكان بيمار و بستري در مراكز درماني از جمله برنامه‌هاي وزارت بهداشت در خصوص سلامت روان است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار