آخرین اخبار:
کد خبر:۱۵۵۵۰۵
بازخواني بيانات مقام معظم رهبري در باب پژوهشكده‌هاي دانشجويي

پژوهشگاه‌هاي دانشجويي؛ حلقه اتصال نسل جديد و قديم پژوهنده كشور

پژوهشگاه‌هاي دانشجويي يك حلقه‌ وصلى خواهد شد بين نسل جديد پژوهنده و پژوهشگر - كه همين جوان هايند - و مجربينى كه دورانى را در دانشگاه‌ها گذرانده‌اند، خوب است مسئولان آموزش عالي كشور...
گروه علمي «خبرگزاري دانشجو»؛ پژوهشگاه هاي دانشجويي به عنوان هسته هاي دانش بنيان تحقيقاتي مي توانند رابط و نقطه اتصال دانشجويان پژوهشگر و اساتيد محقق بوده و اين قشر دانشگاهي كشور را نيز به صنعت متصل كنند.
 
در اهميت فعاليت پژوهشگاه هاي دانشجويي و تاثير آن در ايده پروري و تجاري سازي ايده ها همين بس كه مقام معظم رهبري بارها به آن تاكيد داشته اند.
 
بيانات مقام معظم رهبري در مورد پژوهشگاه هاي دانشجويي در زير آمده است:
 
مسئولان وزارت هاي آموزش عالي رسيدگي كنند
 
مقام معظم رهبري در ديدار با اساتيد و دانشجويان دانشگاه هاي شيراز در تاريخ 14 ارديبهشت سال 87، با تاكيد بر راه اندازي پژوهشگاه هاي دانشجويي در دانشگاه ها گفتند: پيشنهاد پژوهشگاه دانشجويى به نظر من پيشنهاد خوبى است، خوب است مسئولان وزارت هاى آموزش عالى رسيدگى كنند، بررسى كنند؛ فكر خوبى است؛ بگذاريم دانشجوها در اين مقوله‏ كار دانشگاهى اگر وقت ميكنند، اگر مي توانند، در يك مركزى به نام پژوهشگاه و پژوهشكده، فعاليت هايى را انجام دهند؛ اين ايده‏ قابل توجهى است و مي تواند دنبال شود.(1)
 
در هر دانشگاهي يك پژوهشگاه جدي به وجود بيايد
 
تاكيد بر راه اندازي اين پژوهشگاه ها تا حدي است كه رهبر معظم انقلاب همچنين در ديدار با نخبگان جوان در تاريخ 14 مهر سال 89 نيز گفتند: اعتقاد راسخ من اين است كه اگر چنانچه بر روى مسئله‌ علم و فناورى و نخبه‌پرورى سرمايه‌گذارى كنيم، حتما در يكى از با اولويت‌ترين كارها سرمايه‌گذارى كرده‌ايم.
 
پيشرفت علمى و به دنبال آن، پيشرفت فناورى به كشور و ملت اين فرصت و اين امكان را خواهد داد كه اقتدار مادى و معنوى پيدا كند.
 
بنا بر اين با يك نگاه راهبردى، علم يك چنين اهميتى دارد. تكيه ما بر اين اساس است. ما در اين زمينه‌ها يك عقب‌افتادگى مزمنِ تاريخى فاحشى داريم كه گناهش به گردن آن كسانى است كه با سياست خودشان، با رفتار خودشان، با طمع‌ورزى‌هاى خودشان، با سهل‌انگارى‌هاى خودشان، اين بيمارى مزمن را بر يك چنين ملت بزرگى تحميل كردند و ما حالا مي خواهيم خودمان را از زير اين بار، از زير اين بختك سنگين خلاص كنيم.
 
همه مسئولند؛ از يك دانشجويى كه امسال وارد دانشگاه شده تا دانشجوهاى برتر و بالاتر، تا اساتيد، تا مسئولين نظام آموزشى و علمى كشور، تا بخش هاى مختلف، در سلسله‌مراتب ادارى و علمى كشور. همه بايد تلاش كنيم، همه بايد كار كنيم، همه بايد بدويم تا بتوانيم اين عقب‌افتادگىِ تاريخىِ تحميل‌شده‌ى بر خودمان را جبران كنيم؛ اين يك مسئله‌ جدى است.
 
بنابراين من، شما، مسئولين ذى‌ربط، مسئولين بخش هاى مختلف كشور و هر انسان باشرف در اين كشور كه امكانى دارد، بايد در اين زمينه تلاش كند؛ هر كس به قدر خودش. خوب، من به شما عرض مي كنم؛ در اين مسير، شتاب و موفقيت، در طول چندين سال گذشته محسوس است.
 
شما اين را بدانيد - شايد هم مي دانيد؛ البته من آمارهاى بيشترى دارم، اطلاعات وسيع‌تر و جزئى‌ترى دارم - كه در هفت هشت ده سال اخير، كشور يك حركت عظيمى در اين زمينه انجام داده و كارهاى بزرگى انجام گرفته. البته بعضى گوشه كنار، توى دانشگاه و بيرون دانشگاه، ياس‌آفرينى و منفى‌بافى مي كنند؛ اما بيخود مي گويند، دروغ مي گويند. بعضى از اينها غافلند، بعضى هم بدتر از غافل. حركت، انصافا حركت موفقى بوده است. در اين سالها كارهاى بزرگى انجام گرفته.
 
ملت، جوانان، مجموعه‌ى علمى، دانشگاه‌ها، مديران علمى نشان دادند كه استعداد خوبى وجود دارد براى اين حركتى كه مورد نظر ماست.
 
بنابراين ما پيشرفت كرده‌ايم. يك مسئله ديگر كه خيلى مهم است، تشكيل پژوهشگاه‌هاست. در هر دانشگاهى، علاوه بر پژوهشگاه‌هاى مستقلى كه وجود دارد، لااقل بايد يك پژوهشگاه جدى به وجود بيايد.
 
خود دانشگاه‌ها به امر پژوهش، به صورت يك مجموعه در درون دانشگاه اهميت بدهند، نخبه‌هاى ما بروند به سمت پژوهشگاه‌ها. البته نه اينكه رابطه‌شان با دانش و تعليم و تعلم قطع شود، بلكه همچنان كه ميل خود نخبگان هم همين است كه سراغ پژوهش بروند، جذب اين پژوهشگاه‌ها شوند و در آنجا كار پژوهشى انجام دهند.
 
در اين پژوهشگاه‌ها اين امكان وجود دارد كه از تجربه‌ى علمى و از پختگى اساتيد دانشگاه‌ها كه بعد از پايان دوره‌ى خدمتشان بازنشسته شده‌اند، استفاده شود و اينها حضور پيدا كنند.
 
پژوهشگاه هاي دانشجويي يك حلقه وصلى خواهد شد بين نسل جديد پژوهنده و پژوهشگر - كه همين جوانهايند - و مجربينى كه دورانى را در دانشگاه‌ها گذرانده‌اند. امكانات در اختيارشان قرار بگيرد تا بتوانند پژوهش كنند؛ اين همان چيزى است كه يك نخبه را راضى ميكند، قانع مي كند؛ هم استعداد او را به جريان مى‌اندازد و به فعليت مي رساند و احساس مي كند مي تواند كار كند، هم وسوسه‌هايى كه در مورد عدم امكان كار در كشور مي شود - كه روزبه‌روز هم اين وسوسه‌ها توسعه پيدا مي كند - خنثى و بى‌اثر خواهد شد.(2)
 
1- ديدار مقام معظم رهبري با اساتيد و دانشجويان دانشگاه هاي شيراز در تاريخ 14 ارديبهشت 87
 
 
2- ديدار مقام معظم رهبري با اساتيد دانشگاه ها در تاريخ 14 مهر 89
 
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار