آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۲۸۱۶

همايش «بحران آب در دشت كاشان» در دانشگاه كاشان برگزار شد

همايش «بحران آب در دشت كاشان» روز گذشته با حضور نماينده ولي فقيه در كاشان، مشاور وزير نيرو و معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم در دانشگاه كاشان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، آيت‌الله عبدالنبي نمازي، نماينده ولي فقيه و امام جمعه كاشان روز گذشته در همايش «بحران آب در دشت كاشان» كه با حضور نماينده ولي فقيه و امام جمعه كاشان، مشاور وزير نيرو و معاون حقوقي و امور مجلس وزارت علوم در دانشگاه كاشان برگزار شد، گفت: حيات زمين، نياز انسان‌ها و اساس بهداشت و سلامت و پاكي آب است.
 
وي افزود: مساله آبف برنامه‌ريزي و مديريت شبكه‌ها و منابع يكي از خدمات اجتماعي است كه همه بايد اين موضوع را مورد توجه قرار دهند.
 
نماينده ولي فقيه در كاشان بحران آب در شهر را جدي دانست و همكاري مسئولان، دانشگاهيان، متخصصان و كارشناسان مربوطه را براي رفع اين بحران خواستار شد.
 
جواد ساداتي‌نژاد، معاون حقوقي و پارلماني امور مجلس نيز در ادامه اين مراسم بحران آب را امروزه يك چالش بين الملي دانست و گفت: بزرگترين اجلاس‌هاي جهان امروز حول محور آب برگزار مي‌شود.
 
وي با اشاره به اينكه طبق آمارهاي جهاني، سرانه آب به ازاي هر نفر در سال اگر 1500 متر مكعب باشد آن كشور در خط فقر قرار دارد، افزود: متاسفانه در كشور ايران سرانه آب به ازاي هر نفر به مرز 1200 متر مكعب مي‌رسد.
 
معاون حقوقي و پارلماني امور مجلس موضوع بحران آب در كاشان را از سال‌هاي گذشته دانست و اظهار داشت: در سال 1358 دشت كاشان و ارتفاعات آن نيز در سال 1379 منطقه ممنوعه بحران آب اعلام شده است.
 
ساداتي‌نژاد تصريح كرد: وجود حدود 2000 حلقه چاه، افزايش جمعيت، آبياري نادرست كشاورزي و هدر رفت آب و هجوم آب هاي شور به سمت كاشان از چالش‌ها و عوامل بحران آب در اين شهرستان است.
 
وي، فرهنگ‌سازي در مصرف آب از زمان کودکی و اصلاح آبياري كشاورزي را لازم دانست و گفت: با توجه به وجود 20 هزار هكتار اراضي كشاورزي اين شهرستان و اينكه 90 درصد آب در بخش كشاورزي مصرف مي‌شود، تنها دو هزار هكتار اراضي كشاورزي اين شهرستان بيشتر تحت آبياري تحت فشار قرار نگرفته است.
 
معاون حقوقي و پارلماني امور مجلس، به افق 1404 اشاره كرد و افزود: بر اساس اين سند چشم‌انداز منطقه كاشان بايد از 70 ميليون متر مكعب آب برخوردار باشد كه بايد براي رسيدن به اين هدف بايد همه همت كنند.
 
ساداتي‌نژاد، ارائه طرح‌هاي مطالعاتي با موضوع بحران آب، توسعه آبياري تحت فشار، جايگزيني محصولات كشاورزي با مصرف كم و فرهنگ سازي را لازم دانست و اظهار داشت: بايد مراكز تحقيقاتي و رشته‌هايي با موضوع آب و خشكسالي در دانشگاه‌ها براي رفع بحران آب ايجاد شود.
 
وي ادامه داد: تشكيل شوراي عالي آب از ديگر موارد براي حل بحران آب است كه بايد با تشكيل اين شورا مسايل مربوط به آب بررسي و براي آن چاره‌انديشي شود.
 
عباس كتابي، سرپرست دانشگاه كاشان و رئيس همايش بحران آب در دشت كاشان نيز در اين همايش ميزان بارندگي اين شهرستان را 125 ميلي متر ذكر كرد و گفت: اين ميزان بارندگي حدود نصف متوسط بارندگي كشور و يك ششم بارندگي در جهان است.
 
وي تشكيل اين همايش را، به منظور فراهم كردن زمينه مناسب براي تبادل افكار و انديشه‌هاي محققان و صاحب نظران برجسته كشور و ارائه جديد ترين دستاوردهاي پژوهشي در زمينه‌هاي مرتبط با بحران آب و پيامدهاي ناشي از آن دانست.
 
سرپرست دانشگاه کاشان، تعداد مقالات ارائه شده به اين همايش را 70 مقاله ذكر كرد و افزود: در اين همايش 12 مقاله به صورت سخنراني ارائه و بقيه مقالات نيز به صورت مجموعه مقالات چاپ مي‌شود.
 
كتابي به راه اندازي دبير خانه دائمي همايش بحران آب در دشت كاشان در اين دانشگاه اشاره كرد و اظهار داشت: پژوهشكده تغيير اقيلم و خشكسالي با همكاري شركت آب و فاضلاب در جهت افزايش اطلاعات علمي، توسعه فناوري و ارائه راهكارهاي علمي و عملي براي رفع مشكل آب ايجاد شده است.
 
وي ابراز اميدواري كرد: برگزاري اين همايش علمي، با ارائه مقالات و تبادل تجربيات بتواند زمينه‌اي براي رفع بحران آب در منطقه كاشان را فراهم كند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار