احمد قنبري در گفت وگو با خبرنگار «شبكه خبر دانشجو» در زاهدان، گفت: كشف بسياري از گياهان دارويي، اشتغالزايي و افزايش درآمد كشاورزان منطقه را به دنبال دارد.
وي افزود: گياهان از ابتداي تمدن بشر تا كنون كاربردهاي متنوعي داشته اند، گياهان دارويي اگر از ديرباز براي آدميان آشنا و در بسياري از مواقع مرهم دردهاي بشر بوده است، اما پيشرفت هاي علمي و فناوري طي دو دهه اخير اهميت گياهان دارويي را در تامين نيازهاي بشر به ويژه در حيطه دارو و درمان دوچندان ساخته است.
قنبري در ادامه خاطرنشان كرد: با توجه به عوارض جانبي ناشي از استفاده داروهاي شيميايي، بيشتر كشورهاي دنيا به داروهاي گياهي و گياه درماني روي آورده اند.
رئيس دانشگاه زابل تصريح كرد: كشور ايران داراي شرايط آب و هوايي متنوعي است كه اين امر خود موجب تنوع رشد گياهان مختلفي چون گياهان دارويي شده است.
وي اظهار داشت: استان سيستان و بلوچستان به دليل برخورداري از تنوع اقليمي، محل و رويشگاه طبيعي تعداد زيادي از گياهان دارويي است، به طوري كه در مجتمع تحقيقاتي پژوهشكده كشاورزي دانشگاه زابل 200 گونه گياه دارويي پرورش يافته اند و اين مطلب حاكي از آن است كه اين گياهان با ارزش، سازگاري بالايي با اين شرايط محيطي دارند.
قنبري كشت گونه هاي متعدد گياهان دارويي در باغ گياهان دارويي مجتمع تحقيقاتي پژوهشكده كشاورزي دانشگاه زابل را، در دو فصل زراعي پائيز و بهار، گامي به منظور تغيير در الگوي كاشت، حفظ و نگهداري ذخاير ژنتيكي گياهي منطقه و همچنين افزايش درآمد كشاورزان منطقه و اشتغالزايي عنوان كرد.
رئيس دانشگاه زابل يادآور شد: بهره برداري از اين گياهان هنوز آن طور كه در كشورهاي مترقي دنيا معمول است، در كشور ما مورد توجه قرار نگرفته است و علت آن، عدم شناخت مردم از خواص اين گياهان مي تواند باشد.
وي افزود: امروزه در بسياري از كشورهاي دنيا همچون شرق آسيا و اروپا گرايش شديدي به جمع آوري و همچنين اهلي كردن و زارعت گياهان دارويي به وجود آمده است.
قنبري گفت: وجود دستاوردهاي علمي و پژوهشي بسيار، اين دانشگاه را به عنوان محور توسعه جنوب شرق كشور مطرح كرده است./انتهاي پيام/