اندر احوالات باشگاههای بدنسازی خصوصی و دولتی؛
کد خبر:۱۹۸۹۸۵
مسئول بسيج دانشگاه علوم پزشكي سمنان:
بيحجابي و اختلاط بيمورد در بيمارستان ها رواج دارد
مسئول بسيج دانشجويي دانشگاه علوم پزشكي سمنان گفت: يكسالي است كه آييننامه وضعيت پوشش به بيمارستانهاي آموزشي ابلاغ شده و با توجه به اينكه تمامي دانشجويان در ابتداي ورود به عرصه آموزش فرم تعهد نامهاي را پر ميكنند ولي عملاً چيزي مشاهده نميشود.
سجاد صادقي در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» در سمنان، تصريح كرد: بيمارستان هاي تابعه دانشگاه علوم پزشكي در سمنان به لحاظ فرهنگي نسبت به خيلي از شهرستان ها وضعيت مناسب تري دارد، ولي نسبت به وضعيت مطلوب فاصله زيادي دارد.
وي افزود: يكي از مشكلاتي كه در بيمارستان ها با آن روبرو هستيم، نامناسب بودن فضاي نمازخانه ها براي خواندن نماز بيماران، همراهان و كادر بيمارستان است، همچنين بي اعتنا بودن برخي از اساتيد و دانشجويان به نماز و حتي پخش نشدن اذان در بيمارستان ها قسمت اندكي از اين معضلات است و عملاً مي توان گفت بروز اعتقادات دروني در آنها ديده نمي شود.
دانشجوي رشته پزشكي دانشگاه علوم پزشكي، اين رشته را به خاطر قداستي كه اسلام براي آن قائل شده است با ارزش خواند و گفت: رشته پزشكي براي كسي كه وارد اين رشته مي شود تقيداتي مي آورد و آن فرد بايد وجدان و اخلاق حرفه اي را رعايت كند، ولي با توجه به اينكه الگوي نظام پزشكي غربي جايگزين الگوي اصيل ايراني شده است، با وجود اساتيد معتقد اخلاق نيز در اين عرصه جدي گرفته نمي شود.
صادقي بيان داشت: در عمل نيز بد اخلاقي در عرصه بهداشت و درمان كم نيست و اساتيد نيز بايد به عنوان الگوي اخلاقي و عملي مناسبي با توجه به جايگاه حساسي كه دارند براي دانشجويان باشند و مراعات مسائل اخلاقي را بكنند با توجه به اينكه اخلاق پزشكي صرفاً در رعايت قوانين پزشكي خلاصه نشود.
وي افزود: روح حاكم بر طبابت هم بايد رعايت شود و همانطور كه اسلام از ما خواسته است، متاسفانه الان بروز اعتقادات ديني در عرصه بهداشت و درمان ديده نمي شود و در عمل تفاوتي بين بيمارستانهاي داخل و خارج از كشور از لحاظ پوشش ديده نمي شود؛ در صورتي كه منظره بيمارستانهاي ما بايد اسلامي باشد، چه از نظر ظاهري و چه ازنظر دروني و اين آيه كه شفا از جانب خداست را بايد عملياتي كنيم.
دانشجوي رشته پزشكي دانشگاه علوم پزشكي در خصوص عملي نشدن آيين نامه وضعيت پوشش گفت: يكسالي است كه آيين نامه وضعيت پوشش به بيمارستان هاي آموزشي ابلاغ شده است؛ ولي عملاً چيزي ديده نمي شود و دانشجويان اين قوانين را رعايت نمي كنند با توجه به اينكه تمامي دانشجويان در ابتداي ورود به عرصه آموزش فرم تعهد نامه اي را پر مي كنند ولي عملاً چيزي مشاهده نمي شود.
صادقي خاطرنشان كرد: همراهان بيماران كه با آنها به بيمارستان مراجعه مي كنند نيز بايد يكسري از ضوابط اخلاق حرفه اي مربوط به رعايت پوشش مناسب كه حداقل در بيمارستانهاي آموزشي رعايت نمي شود را رعايت كنند.
وي با شكايت از حضور غير ضروري جنس مخالف بر بالين بيماران گفت: نكته ديگري كه قابل اهميت است حضور غير ضروري دانشجويان جنس مخالف بر بالين بيماراني از جنس مخالفي است كه پوشش مناسب ندارند و يا اصلاً پوشش ندارند كه با نظارت مي توان جلوي آن را گرفت.
دانشجوي رشته پزشكي دانشگاه علوم پزشكي با رضايت از طرح پزشك خانواده گفت: در مورد طرح پزشك خانواده بايد گفت كه اين طرح اساساً بسيار خوب است؛ ولي در عرصه عمل داراي پيچيدگي هاي زيادي است؛ به طوري كه الان مسئولان مي خواهند اين طرح را با شتاب زدگي اجرايي كنند با توجه به اينكه عجله در اجراي طرحي به اين عظمت اصلاً مناسب نيست.
صادقي در خصوص مطالبات دانشجويان رشته هاي پزشكي از نمايندگان كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: سيستم آموزش در رشته هاي پزشكي بسيار فرسوده و حداقل مربوط به 60، 50 سال پيش است كه اين امر موجب فرسوده شدن و به روز نبودن علم دانشجويان رشته پزشكي كه 7.5 سال وقت و عمر مفيدشان را در آموختن اين رشته سپري مي كنند، مي باشد.
وي افزود: اخلاق پزشكي درس بسيار مهمي است كه در دانشگاه تنها در حد دو واحد درسي خلاصه مي شود آن هم به شيوه غربي؛ در صورتي كه ما مي توانيم در دروس خود اخلاق بومي و حتي اخلاق اسلامي را تدريس كنيم.
مسئول بسيج دانشگاه علوم پزشكي سمنان در مورد نظام طب سنتي كه بايد در نظام بهداشت و درمان تلفيق شود، بيان داشت: نظام طب سنتي بايد در نظام بهداشت و درمان تلفيق شود و بعد از آن در طرح پزشك خانواده اجرايي شود و نبايد اين طرح ناديده گرفته شود؛ زيرا طب سنتي يكي از طب هاي اصيل ايراني است كه جزو بهترين، اثربخش ترين و بي خطر ترين طب ها در دنيا شناخته شده است.
صادقي بيان داشت: تامين حقوق پزشكان بايد با حقوق مادي و معنوي لحاظ شود، و همچنين دادن خدمات رايگان به بيماران در دستور كار قرار بگيرد.
وي گفت: در بحث تحريم ارباب رجوع و بيماران فوق العاده ضعيف هستيم و رضايت بيماران در اين خصوص بسيار پايين است و قابل انتظار مطلوب نيست، بحث تكريم بيماران اهميت زيادي دارد؛ زيرا بيمار جان خود را كه بالاترين سرمايه وجوديشان است نزد پزشك به امانت مي گذارد و بجاست كه در قبال آن پزشكان با اخلاق مداري و رعايت ضوابط مذهبي اين امانتها را بخوبي محافظت كنند.
اين دانشجوي رشته پزشكي زير ميزي گرفتن را طبق اخلاق و دين پسنديده ندانست و گفت: زير ميزي گرفتن طبق اخلاق و دين پسنديده نيست و ريشه آن ابتدا زياده طلبي و سوء استفاده پزشكان است و بعد از آن وقتي تعرفه هاي جراحي پايين باشد جراح زير ميزي مي گيرد، و وقتي تعرفه ها افزايش مي يابد پزشكان خودشان تعرفه ها را افزايش مي دهند؛ بنابراين نياز است كه قوانين نظارتي و رويه ها به لحاظ اخلاقي اصلاح شود؛ به طوري كه جلوي خلاف ها گرفته شود.
صادقي در پايان خاطرنشان كرد: پزشك خانواده بزرگترين كار در تاريخ عرصه پزشكي است، در عرصه تجهيزات، مقالات و داروها پيشرفت خوبي داشته ايم و همچنين در زمينه افزايش فضاي آموزشي و جذب دانشجو در اين رشته نيز موفق بوده ايم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.