کد خبر:۲۰۹۲۸۱
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی تشریح کرد:
راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت تحول در علوم انسانی
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه به تشریح برخی از مهمترین راهکارهای کوتاه مدت و بلند مدت دستیابی به تحول در علوم انسانی به منظور نیل به علوم انسانیِ اسلامی و بومی پرداخت.
حجت الاسلام علی رضایی اصفهانی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، با اشاره به اینکه علوم انسانی فعلی بر مبانی نظری غیر اسلامی استوار است، تصريح كرد: یکی از مشکلات جدی در این خصوص آن است که متاسفانه متون با جهتگیری اسلامی به اندازه کافی وجود ندارد، ضمن آنکه علاوه بر این مسئله بغرنج، در زمینه علوم انسانی اساتید معتقد و حتی آشنا با مبانی و علوم اسلامی به اندازه ضرورت وجود ندارد.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات و کاستی ها آن است که در دروس فعلی دانشگاهها دروسی به منظور آشنایی بیشتر و بهتر دانشجویان با مبانی اسلامی تعبیه نشده یا اگر هست به میزان کافی و لازم نیست.
خلا نقشه راه کماکان احساس می شود.
این استاد حوزه و دانشگاه بيان کرد: از دیگر سو، کماکان به نظر می رسد که یک نقشه راه و چشمانداز بلند مدت برای تغییر وضعیت فعلی به وضعیت مطلوب علوم انسانی طراحی و مهندسی نشده است.
راهکارهای کوتاه مدت
اصفهاني در ادامه با بیان اینکه برای حل مشکلات علوم انسانی فعلی نیازمند دو نوع راهکار کوتاه مدت و بلند مدت هستیم، بيان داشت: از جمله راهکارهای کوتاه مدت در این خصوص می توان به مواردی چون تشکیل همایشی ملی از مراکز و شخصیتهای فعال در زمینه علوم انسانی جهت بررسی مشکلات و راهبردها بر اساس سخنان و رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری، راهاندازی دورههای کوتاه مدت آموزشی و پژوهشی میان رشتهای، شناسايی و معرفی متون موجود یا تدوین مجموعههایی از بخشهایی از ميراث اسلامی و ایرانی جهت استفاده در هر یک از رشتهها، شناسایی و تقویت مراکز آموزشی و پژوهشی و مجلات فعال در مباحث میان رشتهای علوم انسانی و اسلامی اشاره کرد.
وي همچنین افزود: تقویت ارتباط مراکز حوزوی و دانشگاهی در این زمینه و زمینهسازی جهت تبادل نظر میان آنها، آشنا کردن اساتید معارف دانشگاهها با مباحث میان رشتهای با تشکیل کارگاههایی در این زمینه و جهت دهی به دروس معارف برای آشنا کردن دانشجویان این رشتهها با مبانی اسلامی و نیز تقویت حضور استعدادهای درخشان کشور در حوزه علوم انسانی با ایجاد انگیزه و حمایت مادی و معنوی از آنها، از دیگر راهکارها در بُعد کوتاه مدت است.
راهکارهای بلندمدت
مسئول مرکز تحقیقات قرآن کریم وابسته به جامعه المصطفی در ادامه به راهکارهای بلند مدت در این خصوص اشاره کرد و گفت: تولید علم در زمینه علوم انسانی با نگاه اسلامی با نظریهپردازی علمی بر اساس آموزههای قرآن و حدیث و بازنگری در محتوای این علوم، ایجاد رشتههای جدید در حوزههای علمیه بویژه در زمینه مباحث میانرشتهای علوم انسانی، ایجاد دانشگاه تربیت مدرس در زمینه مباحث میانرشتهای علوم انسانی و اسلامی با همکاری حوزه و دانشگاه برای تأمین استاد در این خصوص، ایجاد پژوهشگاهها و مراکز تحقیقاتی متعدد میان رشتهای، تحول در دروس معارف دانشگاهها و جهت دهی اکثر آنها به مباحث میانرشتهای متناسب با هر دانشگاه، جهتدهی پایان نامه ارشد و رسالههای دکترا ي دانشگاهها و نیز سطح 3 و 4 حوزههای علمیه به موضوعات میانرشتهای جهت تولید متن و علم در این زمینه و حمایت علمی و عملی از این قبیل رسالهها از جمله این راهکارهاست.
همتی همه جانبه نیاز داریم
اصفهاني در پايان سخنان خود تصریح کرد: البته باید دراین باره، حوزه، دانشگاه، پژوهشگاه ها و مراکز پژوهشی و آموزشی، کاری همه جانبه را آغاز کنند تا شاید بعد از چندین سال بتوانیم علوم انسانی بومی و اسلامی داشته باشیم و بدین وسیله ضمن جلوگیری از تهاجم فرهنگی غرب، به تولید و صدور علوم انسانی جدید نايل شویم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.