محمدعلی مصطفایی در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اینکه تغییر رشته از رشته های فنی به رشته های علوم انسانی باید منجر به فایده برای کشور شود، گفت: علوم انسانی به انسانهای قوی از نظر فکری نیاز دارد و به طور معمول دانشآموزان قوی کشور در دبیرستان به رشتههای فنی نظیر ریاضی می روند، در حالی که این افراد می توانند برای علوم انسانی کشور نیز مفید باشند، ولی باید علاقه و استعداد این رشته را داشته باشند.
وی افزود: تغییر رشته از رشته های فنی به رشته های انسانی برای افرادی مفید است که بعد فنی نیز داشته باشند؛ بهطور مثال از رشته فنی به رشته های علوم انسانی مانند مدیریت، mba و اقتصاد بروند، ولی ورود دانشجویان فنی به رشتههایی مثل جامعه شناسی و روانشناسی به افرادی نیاز دارد که به طور کلی بعد فنی را کنار گذاشته و با علاقه، علوم انسانی را پیگیری می کنند.
دانشجوی دکترای رشته مواد دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه در حال حاضر اولویت نظام، علوم انسانی است، گفت: هدف اصلی از تغییر رشته دانشجویان فنی به علوم انسانی این است که فردی مفید برای کشور باشد، ولی اگر دانشجویان علاقه و استعداد حضور در رشته های انسانی را ندارند و در رشته فنی می توانند مفید باشند بهتر است همان را ادامه دهند.
مصطفایی افزود: مفیدتر بودن برای کشور نیز مستلزم علاقه و استعداد است، بنابراین افرادی که تغییر رشته دادند و موفق شدند گاهی موفقیتشان به دلیل این است که از نظر هوش و استعداد واقعاً در سطح بالایی هستند و تمایلی به ادامه رشتههای فنی نداشته اند.
وی ادامه داد: در اینکه رشتههای انسانی در حال حاضر اهمیت بالایی دارند، شکی نیست، ولی ضروری هم نیست که همه دانشجویان رشتههای علوم انسانی را انتخاب کنند.
دانشجوی دکترای رشته مواد دانشگاه صنعتی شریف عنوان کرد: برخی افراد علاقه را در کنار وظیفه قرار می دهند؛ در صورتی که این دو با هم متفاوتند و فردی میتواند وظیفه خود را انجام دهد که به آن علاقه هم داشته باشد؛ البته گاهی علاقه براساس اطلاع هم ایجاد می شود؛ زیرا گاهی بی علاقگی افراد نسبت به یک رشته، به خاطر نداشتن اطلاع و شناخت از آن رشته است.
مصطفایی گفت: در حال حاضر رشتههای علوم انسانی اولویت دارند، ولی در صنعت نیز مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود؛ یکی از اصلیترین قسمتهای برطرف کردن مشکل نیز این است که افراد مشکل را درک کنند.