رئیس موسسه ملی اقیانوسشناسی از تدوین سند و برنامه راهبردی توسعه آموزش عالی کشور در حوزه علوم و فنون دریایی خبر داد و گفت: بر اساس این برنامه، بازنگری سرفصلهای دانشگاهی در این حوزه آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، وحید چگینی صبح امروز در نشست خبری در وزارت علوم گفت: سند و برنامه راهبردی توسعه آموزش عالی در حوزه علوم و فنون دریایی با کمک دانشگاههای کشور، موسسه ملی اقیانوسشناسی و انجمن علوم و فنون دریایی تدوین شده است.
وی افزود: سند و برنامه راهبردی توسعه آموزش عالی کشور در حوزه علوم و فنون دریایی تا پایان زمستان امسال برای بررسی به مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال میشود.
رئیس موسسه ملی اقیانوسشناسی گفت: بعد از ابلاغ و اجرای این سند برنامه علوم و فنون دریایی برای 10 سال آینده کشور ترسیم خواهد شد.
چگینی افزود: در حال حاضر در دانشگاهها و مراکز آموزشی دولتی کشور 2157 دانشجوی کاردانی، 8948 دانشجوی کارشناسی، 1820 دانشجوی کارشناسی ارشد و 212 دانشجوی دکترا در رشتههای مربوط به حوزه علوم و فنون دریایی و اقیانوسشناسی مشغول به تحصیل هستند.
وی اضافه کرد: در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی غیردولتی نیز 227 دانشجوی کاردانی،3910 دانشجوی کارشناسی، 1058 دانشجوی کارشناسی ارشد و 65 دانشجوی دکترا تحصیل می کنند.
رئیس موسسه ملی اقیانوسشناسی اضافه کرد: در حال حاضر در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دولتی کشور پنج رشته در مقطع کاردانی، 10 رشته در مقطع کارشناسی، 20 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و پنج رشته در مقطع دکترا مربوط به حوزه علوم و فنون دریا و اقیانوسشناسی وجود دارد.
چگینی خاطرنشان کرد: همچنین در مجموع، 600 عضو هیئت علمی در رشتههای مربوط به حوزههای دریایی فعالیت میکنند.
آغاز بازنگری رشتههای مربوط به حوزه دریا
وی گفت: بازنگری رشتههای مربوط به علوم و فنون دریا در دستور کار کمیته علوم و فنون دریایی وزارت علوم قرار گرفته و بخشی از بازنگریها نیز آغاز شده است.
رئیس موسسه ملی اقیانوسشناسی اضافه کرد: در بخش مهندسی رشتههای مربوط به حوزه دریا، رشتههای سازه کشتی، معماری کشتی، سازههای دریایی و مهندسی کشتیسازی در حال بازنگری هستند.
چگینی تصریح کرد: در بخشهای دیگر نیز رشتههای مهندسی برق کشتی، الکترونیک کشتی و عرشه و مکانیک کشتی نیز در دستور کار بازنگریها قرار دارد.
راهاندازی رشتههای جدید کارشناسیارشد و دکترا در حوزه علوم و فنون دریا
رئیس موسسه ملی اقیانوسشناسی گفت: برنامه داریم رشته مهندسی سواحل و مهندسی اقیانوس را در مقطع کارشناسی ارشد و رشته مدیریت مناطق ساحلی را در مقطع دکترا تدوین کنیم.