محمدرضا صائینی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه تنها 2درصد از مردم زنجان ناقل ویروس هپاتیت B هستند، ابراز کرد: آمارهای ارائه شده مبتلایان به بیماری هپاتیت B اساس میانگین کشوری میباشد که در همین راستا آمار استان زنجان کمتر از دو درصد اعلام شده است.
وی با تاکید بر اینکه علوم پزشکی استان زنجان در حوزه مهار و پیشگیری از بیماری هپاتیت B بسیار عمکرد خوبی داشته است، اذعان کرد: مبتلایان به ویروس هپاتیت B علائم خاص و ویژهای ندارند، به همین دلیل به آنها «ناقل سالم بیماری» گفته میشود.
رئیس مرکز بهداشت شهرستان زنجان با بیان ارائه خدمات ویژه و دورهای به ناقلان هپاتیت B، ادامه داد: بیمارانی که ناقل و حامل این نوع بیماری میباشند هر 6 ماه یکبار به لحاظ پزشکی کاملا معاینه و بررسی میشوند.
صائینی خطاب به کادر و پزشکان بیمارستانها افزود: کادر بیمارستانها، پزشکان، دندانپزشکان، جراحان و کسانی که بنا به هر دلیلی با فرآوردههای خونی در ارتباط هستند بیش از سایر افراد جامعه در معرض ابتلا به بیماری هپاتیت قرار دارند.
وی همچنین تصریح کرد: 95 درصد مبتلایان به بیماری هپاتیت پس از درمانهای لازم صد درصد بهبود پیدا میکنند ولی در پنج درصد دیگر، ویروس در بدن ماندگار میشود، این نکته مهم نیز فراموش نشود که نشانههای بروز بیماری هپاتیت در افراد متفاوت است، در 30 تا 35 درصد مبتلایان به بیماری فرد دچار زردی و یرقان میشود و تب، تهوع و استفراغ از دیگر علائم این نوع بیماری است.
رئیس مرکز بهداشت زنجان از افرادی که بیشتر با فرآوردههای خونی ارتباط دارند و همچنین گروههای پرخطر درخواست کرد تا در صورت مشاهده علائم و مواردی مشکوک برای درمانهای لازم به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری دانشگاه واقع خیابان جمهوری اسلامی شهر زنجان مراجعه کنند.
خاطرنشان می شود، هم اکنون سطح پوشش ایمنسازی واکسیانسیون هپاتیتB در افراد زیر 18 سال کشور نیز بیش از 95 درصد اعلام شده است.
لازم به ذکر است، روش های پیشگیری و کنترل این بیماری عبارتند از: ۱- انجام واکسیناسیون ۲- کنترل و جدا کردن خون های آلوده ۳- تزریق ایمنوگلوبین به نوزدان که از مادر مبتلا متولد شده و افرادی که با بیماران تماس داشته ۴- عدم مصرف خون کسانی که هرگونه ناراحتی کبدی دارند ۵- استفاده از وسایل مانند دستکش هنگام معاینه بیمار و ...6- حذف سریع وسایل آلوده وضدعفونی وسایل مورد استفاده ۷- اجتناب از رفتارهای اجتماعی پر خطر وخطرساز که انتشار ویروس را تسهیل می کند.