رویا قهرمانی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، با بیان اینکه با فرهنگسازی در بین عموم مردم بهویژه خانوادههای بیماران مرگ مغزی، میتوان شاهد نهادینه شدن فرهنگ اهدای عضو در کشور بود، اظهار کرد: خوشبختانه اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به مردم از طریق رسانههای جمعی و نیز سریالها و فیلمهای تولید شده، در نهادینه کردن فرهنگ اهدای عضو بسیار موثر بوده است.
وی با تاکید بر اهدای 22 عضو بیماران مرگمغزی به بیماران نیازمند یادآور شد: از ابتدای سالجاری تاکنون از تعداد بیماران مرگ مغزی گزارش شده در بیمارستانهای استان زنجان هفت مورد به کسب رضایت و شش مورد در قالب 22 ارگان اهدا شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه پس از کسب رضایت از خانوادههای مرگ مغزی، عضو مورد نیاز بیمارستان امام خمینی(ره) دانشگاه تهران ارسال میشود، خاطرنشان کرد: همواره پروسه اهدای عضو در ابتدا زمانگیر و همراه با مقاومت خانواده بیمار مرگ مغزی میباشد، ولی پس از اهدای، هم خانواده عضو گیرنده و هم اهدا کننده از رضایت خاصی برخوردار میشوند.
قهرمانی با اشاره به اینکه اهدای عضو بیش از گذشته در بین مردم به ویژه مناطق روستایی نهادینه شده است، تصریح کرد: شبکه فراهم آوری پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی زنجان از مراکز پیشرو و فعال در کشور محسوب میشود، به طوری که از آغاز به کار این شبکه در استان زنجان تاکنون 50 مورد در قالب 193 عضو بیماران مرگمغزی در زنجان به نیازمندان اهدا شده است.
لازم به ذکر است، متقاضیان و علاقمندان برای دریافت اطلاعات بیشتر و ثبت نام در پایگاه اهدای عضو میتوانند به نشانی اینترنتیwww.ehda.irمراجعه کنند.