به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام سید جلال حسینی روز گذشته در حاشیه بازدید از چهاردهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران در مشهد با حضور در غرفه «خبرگزاری دانشجو» در جمع خبرنگاران بر ضرورت توجه به علوم میان رشته ای در نمایشگاه کتاب تاکید و تصریح کرد: برای علوم میان رشته ای به ویژه بحث های نرم افزاری و دیجیتال و ارتباط آن با موضوعات دینی باید فکرهای اساسی بکنیم؛ در عرصه دیجیتال کارهای خوبی شده است و فعالان این عرصه بانشاط و باانگیزه اند و از طرفی نیازهای دینی فکری نسل جوان بسیار متنوع، ظریف و دقیق می باشد.
وی فعالیت در عرصه میان رشته ای علوم دیجیتالی و دینی را نیازمند مستدل ترین و مستند ترین آموزه های دینی و قرانی دانست و افزود: پیوند دادن این دو عرصه به یکدیگر می تواند برای پاسخگویی به نیازهای به روز اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان مفید باشد.
مطالبه جوانان جذابیت داشتن مطالعات و پژوهش های دینی است
معاون تبلیغات آستان قدس رضوی با بیان اینکه مرکز پژوهشی و مطالعاتی دینی در کشور کم نداریم، اما بخش زیادی از آنها به صورت سنتی فعالیت می کنند، خاطرنشان کرد: با توجه به جذابیتی که نسل جوان امروز مطالبه می کند، لازم است این پژوهش ها و مطالعات دینی در قالب نرم افزار ارائه شود و حتی رشته های دانشگاهی را با همین نگاه ایجاد کنیم.
حسینی ادامه داد: فارغ التحصیلان این رشته ها هم کسانی باید باشند که با مبانی و معارف اسلامی، قرآنی و فرهنگ اهل بیت (ع) آشنا، و هم در حوزه IT متخصص باشند.
وی در خصوص میزان گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه نیز بیان داشت: در این بخش آسیب های جدی داریم که نباید در وجود این آسیب ها تردید کرد؛ آسیب شناسی های جامعی هم شده است، اما مدیران و مسئولان باید با یک نقشه عملیاتی وارد این حوزه بشوند.
آستان قدس رضوی با 15 میلیون منبع کتابخانه ای
معاون تبلیغات و ارتباطات آستان قدس رضوی با بیان اینکه آستان قدس رضوی توجه ویژه ای به بحث کتاب و نشر آن دارد، تاکید کرد: کتابخانه امام رضا (ع) 15 میلیون منبع کتابخانه ای دارد و یک سوم اعضای کتابخانه های ثابت استان، عضو این کتابخانه هستند.
حسینی با بیان اینکه آستان قدس رضوی در حوزه نشر در طول 33 سال انقلاب اسلامی 40 میلیون کتاب چاپ کرده، گفت: این مقدار در قالب 4700 عنوان و 8300 جلد بوده است و با توجه به رسالت اصلی آستان قدس رضوی در توجه به فرهنگ رضوی، از سال 57 تا 91 مجموع 1030 عنوان کتاب با موضوع امام رضا (ع) منشتر شده که 310 عنوان آن متعلق به آستان قدس رضوی است.
وی اینگونه اقدامات را برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخانی کافی ندانست و افزود: باید همه دستگاه ها در این حوزه ورود پیدا کنند و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اسناد مرتبط با آن را طراحی کند.
معاون تبلیغات و ارتباطات آستان قدس رضوی گفت: جا انداختن فرهنگ کتاب نیازمند عزم و همت جدی همه دست اندرکاران کتاب است.
حسینی شعار «برای هر ایرانی یک کتابخانه رضوی ایجاد شود» را شعار اصلی آستان قدس رضوی در حوزه کتاب دانست و بیان داشت: بحث کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی در حال راه اندازی بوده و بخش هایی از آن نیز امروز قابل استفاده است.
وی با اشاره به راه اندازی 10 کتابخانه تخصصی در آستان قدس رضوی و نگاه راهبردی و استراتژیک این آستان در حوزه کتاب گفت: اقدامات آستان قدس شایسته است، اما قطعا برای رسیدن به چشم انداز مطلوب باید تلاش و کار بیشتری کرد تا این نقیصه کتاب نخواندن را از چهره تمدن ساز ایرانی و اسلامی مان پاک کنیم.