معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه دیابت عامل 9 درصد کل مرگ های دنیاست، گفت: این بیماری شایع ترین علت نابینایی در افراد بالغ و مهترین علت نارسایی مزمن کلیه در جهان است.
محمد رضا میرزایی در گفت و گو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ساری، با اشاره به اینکه به منظور آگاه سازی جوامع در معرض خطر و گروههای آسیب پذیر، 14 نوامبر به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شد، گفت: به دلیل اهمیت این موضوع شعار روز جهانی دیابت از سال 2009 تا 2013 ، آموزش و پیشگیری از بیماری دیابت انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه این بیماری شایع ترین علت نابینایی در افراد بالغ جهان است، افزود: بیماری دیابت مهمترین علت نارسایی مزمن کلیه در جهان نیز شناخته شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضمن اشاره به اینکه این بیماری شایع ترین بیماری غدد و علت قطع پا در دنیاست، تصریح کرد: هر 30 ثانیه یک نفر به دلیل عوارض دیابت پای خود را از دست می دهد. در ایران تصادف و دیابت مقامهای اول در قطع پا را به خود اختصاص دادند.
مرگ سالانه 4 میلیون نفر در اثر دیابت
میرزایی با اشاره به اینکه بیماری دیابت عامل 9 درصد کل مرگهای دنیاست، گفت: این بیماری سالانه چهار میلیون نفر را به کام مرگ می کشاند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه 30 میلیون مبتلا به دیابت در سال 1985 در دنیا وجود داشت، گفت: بر اساس آمارهای سال 2008 این عدد به 230 میلیون رسیده و انتظار می رود تا سال 2025 تعداد مبتلایان به بیماری دیابت به 300 میلیون نفر برسد.
میرزایی به تعداد مبتلایان به بیماری دیابت در ایران اشاره و تصریح کرد: در سال 86 از هر 20 ایرانی یک نفر دیابت داشته که انتظار می رود 18طی سال آینده، از هر هفت ایران یک نفر بیماری قند داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر اینکه عوارض و تأثیرات این بیماری مزمن و مادام العمر است، اظهار داشت: این بیماری 5/2( دو و نیم) تا 15 درصد کل بودجه بهداشتی کشورها را به خود اختصاص می دهد.
4000 میلیارد تومان هزینه سالانه درمان بیماران دیابتی در ایران
وی هزینه درمان بیماران دیابتی در ایران را سالانه یک میلیارد دلار دانست و افزود: این رقم معادل 4000 میلیارد تومان است.
میرزایی انسان سالم را محور توسعه پایدار دانست و اظهار داشت: 5 درصد افراد مبتلا به دیابت نوع یک، 90 تا 95 درصد نوع دو و 4 درصد خانمهای باردار مبتلا به دیابت حاملگی می شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: دیابت نوع یک در دوران کودکی و نوجوانی و نوع دو در دوران میانسالی بروز می کند.
میرزایی با اشاره به اینکه دیابت نوع یک قابل پیشگیری نیست، تصریح کرد: مصرف ماهی در دوران بارداری و همچنین مصرف ویتامین D در شیرخواران، احتمال ابتلا به دیابت دوران کودکی را کاهش می دهد.
وی آزمایش قند خون را تنها راه قطعی تشخیص دیابت دانست و گفت: تایید و تفسیر آزمایش باید توسط پزشک صورت گیرد.