مهدی شفیعی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرمان، تصریح کرد: در کشور تا کنون 24 هزار مورد ابتلا به ویروس HIV شناسایی شده که برآورد می شود حدود 70 هزار مورد مبتلا در کشور وجود داشته باشد.
وی افزود: پیش بینی می شود این تعداد تا سال 1393 به حدود 120 هزار نفر برسد.
کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: حدود دو سوم موارد مبتلا به ویروس HIV در کشور شناخته شده نیستند و حتی ممکن است خودشان نیز از مبتلا بودنشان اطلاع نداشته باشند.
شفیعی ادامه داد: کاهش سن ابتلا، افزایش موارد ابتلا زنان به این بیماری، افزایش موارد جدید انتقال از طریق رفتارهای محافظت نشده جنسی از نگرانی های موجود در بررسی های آماری است.
وی بیان داشت: تغییر الگوی اعتیاد از مواد مخدر به اعتیاد صنعتی و مصرف روانگردان ها این نگرانی را دامن می زند که قشر جوان و نوجوان کشور نیز در معرض خطر قرار دارند و باید برای کنترل بیماری ایدز، برنامه های جامع و دقیقی تدوین و اجرا شود.
روزانه حدود 7000 نفر در جهان به ویروس HIV مبتلا می شوند
کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گفت: بیش از سه دهه از شناسایی ویروس HIV و بیماری ایدز می گذرد و این بیماری تا کنون 70میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده است.
شفیعی افزود: روزانه حدود 7000 نفر به این ویروس مبتلا می شوند و 97 درصد این موارد جدید مربوط به کشورهای درحال توسعه است.
وی با اشاره به اینکه نیمی از موارد جدید ابتلا به ویروس HIV و بیماری ایدز را زنان تشکیل می دهند، گفت: ویروس HIV از طریق تماس جنسی، دریافت خون و فرآورده های خونی فاکتورهای انتقادی و یا دریافت اندام و بافت پیوندی از افراد آلوده، سرنگ مشترک در معتادان تزریقی وارد بدن فرد می شود.
کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: همچنین ویروس HIV از طریق ابزار برنده و نافذ پوست که آلوده به ویروس باشند، مانند سوزن و تیغ آلوده (خالکوبی، ختنه، حجامت، سوراخ کردن گوش)، از راه مادر به کودک (قبل، حین تولد یا از طریق شیردادن) و پیوند اعضای افراد آلوده نیز منتقل می شود.
شفیعی خاطرنشان کرد: از بین موارد عنوان شده رفتارهای پرخطر، استفاده از وسایل مشترک تزریق در مصرف کنندگان تزریقی مواد و تماس های جنسی محافظت نشده دو راه عمده انتقال بیماری در جامعه است.
وی گفت: ویروس ایدز از طریق دست دادن، روبوسی، در آغوش گرفتن، تماس های معمول روزانه مانند؛ در کنار یکدیگر نشستن، زندگی کردن یا خوابیدن در اتاق شخص آلوده، همکار بودن در محل کار، همکلاس بودن، اتوبوس، تلفن عمومی، دستگیره در، سرفه یا عطسه کردن، خون دادن، استفاده از توالت عمومی و فرنگی، استخر شنا و حمام و امثال آن به فرد منتقل نمی شود.
کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: همچنین استفاده از رختخواب مشترک یا ظروف و غذای مشترک، پوشیدن لباس های فرد آلوده یا استفاده از وسایلی که به فرد آلوده به ویروس تعلق دارد و آنها را لمس کرده است، مانند حوله، نیش پشه و سایر حیوانات و حشرات، بازی کردن با نوزاد یا کودک مبتلا به ایدز یا آلوده به HIV، مراقبت از بیماران مبتلا به AIDS در صورتی که اصول بهداشتی رعایت شود، ویروس ایدز منتقل نمی شود.
شفیعی تاکید کرد: آنچه فرد را در معرض خطر ابتلای به AIDS قرار می دهد رفتارهای پرخطر است و می توان بدون ترس در کنار افراد آلوده زندگی کرد.
وی ادامه داد: تا کنون درمان قطعی بیماری ایدز شناخته نشده است و در حال حاضر تنها داروهای ضد ویروسی در دسترس است که ورود به فاز بیماری را به تاخیر می اندازد.
کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، با بیان اینکه آموزش عموم مردم جامعه به عنوان یک اقدام اساسی و کم هزینه می تواند موثرترین روش کنترل بیماری در جامعه باشد، خاطرنشان کرد: با آموزش آحاد مختلف جامعه و شناخت راه های انتقال و عدم انتقال بیماری و روش های محافظت از خود می توان موارد جدید ابتلا به بیماری را کاهش داد.