به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در زنجان، محمدرضا صائینی ظهر امروز در همایش پیشگیری از ایدز در زنجان تصریح کرد: پیشگیری از بروز بیماری و تشخیص زودرس آن جزو سیاستهای پیشگیری از ایدز محسوب میشود که پیشگیری از بروز آن با آموزش بهداشت و تشخیص زودرس بیماری نیز به وسیله پایگاههای دیدهور محقق میشود.
وی با اشاره به اینکه برای آموزش بهداشت باید خلاءهای اطلاعاتی درسطح جامعه پر شوند، بیان کرد: ماهیت بیماری ایدز، راههای انتقال آن و راههای پیشگیری در زمره این خلاءها قرار دارند که توسط مسئولان مربوطه باید به آن رسیدگی شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه رفتارهای پرخطر و راههای کاهش خطر نیز باید آموزش داده شوند، ادامه داد: آمیزش با افراد آلوده، اشتراک در سرنگ و سوزن در معتادان تزریقی، اشتراک در تیغ و مسواک و هر ابزار تیز و برنده، استفاده از خون و فرآوردههای خونی و بافت پیوندی، حاملگی زنان آلوده و شیرمادر به نوزاد رفتارهای پرخطر محسوب میشوند.
صائینی اتخاذ رفتارهای مسئولانه جنسی و پایبندی به اصول اخلاقی و خانوادگی را یکی ازمهمترین راهکارهای پیشگیری از ایدز دانست و افزود: میتوان با پرهیز از بیبند و باریهای جنسی، اجتناب از اعتیاد بویژه اعتیاد تزریقی عدم استفاده از تیغ و مسواک مشترک، عدم حاملگی در زنان آلوده و مراجعه به پزشک در صورت داشتن رفتارهای پرخطر درصد ابتلا به بیماری را کاهش داد.
وی هدف ازاین نوع آموزشها را پیشگیری و کنترل عفونت ایدز و عوارض ناشی از آن در جامعه دانست و خاطرنشان کرد: گروههای هدف، تمام افراد جامعه اعم از کسانی که رفتار پرخطر داشته و یا نداشتهاند که در خصوص افراد بدون سابقه رفتار پرخطر اطلاعرسانی عمومی و آموزش ویژه داده میشود و برای افراد باسابقه رفتار پرخطر برنامههای آموزش و اطلاعرسانی و مشاوره و آزمایش داوطلبانه، مشاوره، مراقبت و درمان در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول آموزش و اطلاعرسانی، تأمین سلامت خون، احتیاط در استاندارد و کنترل عفونت، مشاوره و آزمایش داوطلبانه، کاهش آسیب، پیشگیری و مراقبت درمان بیماریهای آمیزشی، مشاوره مراقبت و درمان افراد آلوده به HIV و خانواده آنان، حمایت برقراری نظام مراقبت اپیدمولوژیک و مدیریت دادهها و تقویت زیرساختهای لازم از استراتژیهای پیشگیری از ایدز دانست.