معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: کشور ما از نظر امید به زندگی در نیمه بالای جدول جهانی قرار دارد و امید به زندگی در کشور بهطور متوسط 72 سال است.
احمدعلی عنایتی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ساری، در حاشیه برگزاری همایش راهکارهای ارتقای سلامت با اشاره به افزایش سن امید به زندگی در ایران تصریح کرد: امید به زندگی در خانمها 73 و در آقایان 71 سال است و کشور ما از نظر امید به زندگی در نیمه بالای جدول جهانی قرار داشته و وضعیت خوبی داریم.
وی افزود: امید به زندگی در کشور از نرم و استاندارد جهانی بالاتر بوده و این یک موفقیت برای کشور است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان داشت: ما با توجه به شرایط بهداشتی و درمانی و کارهایی که در کاهش مرگ و میر نوزادان و مادران انجام دادهایم، شاخصها ارتقا یافته و به استانداردهای سازمان بهداشت جهانی دست یافتهایم.
عنایتی افزایش بیشتر امید به زندگی در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: اکنون چالش ما در کشور بیماریهای غیرواگیر و در راس آن بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و تصادفات بوده که باید این میزان مرگ و میر را پایین آورده تا امید به زندگی در کشور رشد یابد.
وی در ادامه با بیان اینکه افزایش سالمندان ناشی از توسعه اقتصادی و اجتماعی ایران است، تصریح کرد: سالمندی جمعیت با چالش های اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی همراه است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: بنابراین با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمندان در کشور، برنامه ریزی برای ارتقای سلامت این قشر از جامعه از اولویت های نظام سلامت به شمار می آید.
عنایتی برپایی همایش سراسری ارتقای سلامت با محوریت سالمندی را برنامه ریزی های منسجم پژوهشی از سوی وزارت بهداشت دانست و گفت: برپایی اینگونه همایش ها ناظر بر شعار وزارت بهداشت به امر سالمندی است و این نشان می دهد سازمان جهانی بهداشت مانند دیده بان امر بهداشتی در کل دنیا اشراف دارد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بخش آموزش، پژوهش و تحقیقات به طور تخصصی برنامه هایی را در دستور کار قرار داده که کنگره های علمی نیز می تواند نقطه عطفی در مسائل پژوهشی و ارتقای سلامت دوران سالمندی باشد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مازندران کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی و مسری در دوران کودکی و به کار گیری ساز و کار های بهداشتی در سنین میان سالی را اقدامات پیشگیرانه بروز جمعیت سالمند بیمار دانست و گفت: برگزاری همایش ها، تربیت دانشجویان متخصص و کارآزموده، ارائه خدمات بهداشتی از مواردی است که برای داشتن جمعیت سالمند سالم از سوی وزارت بهداشت و درمان اقدام شده است.