به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سردار ابوالفضل گزنی امروز در نشست خبری یادواره شهدای تخریب چی در سپاه فجر فارس از برگزاری یادواره سرداران و 400 شهید سرافراز تخریب چی 23 آذرماه به میزبانی فارس و با سخنرانی وزیر دفاع خبر داد و بیان داشت: احیای دین اسلام و سنت های اسلامی مرهون زحمات و تلاش ها و رهبری مدبرانه حضرت امام خمینی (ره) بود.
وی با توجه به برگزاری اولین یادواره شهدای تخریب در استان فارس گفت: شهدای عزیز تخریب در دوران دفاع مقدس نسبت به سایر شهدا دارای دو ویژگی گمنامی و پیشرو در نوک حمله بودند.
جانشین فرمانده سپاه فجر فارس هدف از برگزاری یادواره شهدای تخریب را انتقال فرهنگ شهادت به نسل جوان دانست و افزود: برگزاری یادواره شهدا باعث می شود تا یاد شهدا و حماسه آفرینی آنها همیشه در فضای جامعه پویا و زنده بماند و این فرهنگ زیبا در جامعه نهادینه شود.
گزنی در جواب اینکه آیا نیاز است در این شرایط یادواره و بزرگداشت شهدا برگزاشود، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند هرجا که یادواره شهدا برگزار شود، دل من آنجاست، ما هم باید خودمان را به شهدا و راهشان متصل کنیم چرا که یادوراه شهدا هم یاد شهداست و هم یک تذکر و یاد آوری برای نسل امروز است تا بفهمیم مسیر رستگاری در گرو ادامه راه شهداست.
وی برگزاری یادواره شهدای مظلوم تخریب چی را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: در این دوره زمانی برگزاری یادواره شهدای تخریب چی یک ضرورت است تا نسل امروز با نوع تفکر شهدا آشنا شده و این امر در جامعه جاری گردد.
جانشین فرمانده سپاه فجر فارس با بیان اینکه شروع یادواره شهدای تخریب از اسفند سال گذشته بود، گفت: خود عزیزان جانباز به طور خود جوش و با هماهنگی هایی که با فرماندهان و مسئولان کشوری و استانی داشتند، تا امروز نزدیک به 400 شهید تخریبچی را شناسایی کرده اند.
گزنی تصریح کرد: در روز 23 آذر این یادواره به میزبانی استان فارس برگزار می شود که تجلیل از خانواده شهدای تخریب، سخنرانی سردار وحیدی، وزیر دفاع، رونمایی از کتاب معبر عشق و همچنین در بعد از ظهر روز پنجشنبه حضور اقشار مختلف مردم در ورزشگاه شهید آیت الله دستغیب (ره) از اهم برنامه های این یادواره است.
در شکاف بین نسل جوان و شهدا، ما هم مقصریم
محمود رجایی، دبیر یادواره شهدای تخریب چی استان فارس نیز در این نشست گفت: تمام رزمندگانی که وارد عرصه تخریب می شدند دارای روحی بلند و خطر پذیر بودند، چرا که با توجه به میانگین سنی این شهدا که بین 15 تا 20 سال بود و با عنایت به اینکه تمام آنان فنون تخریب را به صورت فشرده آن هم در مدت یک یا دو هفته آموزش می دیدند با رشادت و عرفان بالای روحی و با کمبود امکانات جنگ در عملیات ها خوب عمل کرده و به موقع تمام معبر ها باز می شد.
وی با اعتراف به اینکه در شکاف بین نسل جوان و شهدا ما هم مقصریم، افزود: از اصحاب رسانه، مطبوعات و جراید استان می خواهم تا از رشادت ها و ناگفته های بچه های تخریب بیشتر بنویسند و به تصویر بکشند، زیرا سینه تخریب چیان و جانبازان این عرصه مالامال از تجربه و خاطرات ناب است.
رجایی گفت: یادواره های شهدا باید کارگاه آموزشی و تربیتی برای نسل امروز باشند، چرا که هر کدام از حالات روحی شهدای تخریب چی یک کتاب تربیتی است.
دبیر یادواره شهدای تخریب چی استان فارس از بافت و تهیه قالیچه های عکس شهدای تخریب با هنرمندی بالا برای اولین بار در ایران خبر داد و تصریح کرد: این قالیچه ها در این یادواره رونمایی خواهد شد.