به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محسن تفقدی امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش در دفتر معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، تولیدات علمی از نظر ایجاد زیرساخت های تئوریک علوم پزشکی که جزو وظایف دانشگاه است و داشتن خروجی علمی در قالب کتاب و مقالات و نیز رقابت های جهانی و منطقه ای طبق رتبه بندی مبتنی بر خروجی های علمی را در مسیر رسیدن به جهاد علمی بیان کرد.
وی افزود: ایران در سال 2011 و 2012 رتبه 17 را در سطح جهان به لحاظ تولیدات علمی داشته است و تا پایان سال 2012 این رتبه ارتقا می یابد؛ به طوری که تولیدات علمی کشورمان 20 هزار و روسیه 22 هزار مورد است و این نشان از رقابت نزدیک ایران با دیگر کشورهای جهان است.
چشم امید وزارتخانه در تولید نانودارو در کشور به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال گذشته برای اولین بار در رتبه بندی ESI در جمع یک درصد دانشگاه های برتر جهان و به عنوان ششمین دانشگاه به این جمع پیوسته است، بیان کرد: این دانشگاه اولین نانو داروی ضد سرطان را تولید و سایت آن به عنوان سایتی مرجع برای تولید نانو داروها قرار گرفته و قرار است که نانو داروهای دیگر نیز در دستور کار قرار گیرد و چشم امید وزارتخانه در تولید نانو دارو در کشور به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
تفقدی بیان کرد: دانشگاه از سال 2011 از رتبه 1905 به رتبه 1839 در سال 2012 ارتقا یافته است وبه لحاظ رتبه بندی سایت و فضای وب رتبه سوم و در رتبه بندی سایماگو وISC رتبه ششم را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه مراکز تحقیقاتی می توانند پشتوانه خوبی برای ایجاد پژوهشگاه ها و پژوهشکده ها باشند از 44 مرکز تحقیقاتی در مشهد خبرداد و گفت: در سال گذشته روی 733 طرح پژوهشی کار شده و از ابتدای سال جاری 600 مقاله در نمایه بین المللی نوع 1 و 2 به چاپ رسیده است.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: با توجه به نیاز برای تولید دارو و تجهیزات پزشکی و فناوری اطلاعات مرکز رشد فناوری دارویی نسبت به گذشته فعال تر شده و مرکز رشد فناوری سلامت نیز به تصویب وزارتخانه رسیده است.
تفقدی سیاست تشویقی پژوهشگران و نیز پژوهش هایی که منجربه تولید محصولاتی چون دارو و تجهیزات پزشکی در قالب شرکت های دانش بنیان شود را مسیری جهت سوق دادن پژوهش به سمت تولید دانست و افزود: طبق آیین نامه ای که به تصویب رسیده است کارکنان دولت در دستگاه ها اجازه راه اندازی شرکت های دانش بنیان را دارند و این شرکت ها به مراکز رشد جهت حمایت فنی، علمی و مالی متصل شده اند و از طرفی وزارتخانه در راستای حمایت از طرح های دانش بنیان صندوق سلامت ثامن را در دانشگاه ها تاسیس کرده است.
وی خاطر نشان کرد: یکی از ابعادی که در رقابت علمی مهم است داشتن مجلات علمی و پژوهشی درکشور است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد 20 کتاب را تالیف و ترجمه کرده است و مجلات علمی و پژوهشی معتبری در رتبه های ملی و بین المللی داشته که در این زمینه 21 مجله به چاپ رسیده است که یک مجله رتبهISI و بیش از پنج مجله دیگر در سایت های بین المللی نمایه شده است و 13 مقاله به طور فعال به چاپ رسیده و بقیه در نوبت چاپ مقاله و گرفتن مجوز هستند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: تولید مواد اولیه دارویی در راستای خودکفایی یکی از اولویت های وزارتخانه است.
تفقدی ایجاد نیاز و منتقل دادن آن به صنعت را یکی از وظایف مهم دانشگاه دانست و گفت: ایده های زیادی در حال حاضر در دانشگاه ها وجوددارد که با راه اندازی مرکز رشد تجهیزات پزشکی می توان این ایده ها را به مرحله تولید رساند و در این راستا دانشگاه علوم پزشکی با گروه های مهندسی دانشگاه های فردوسی و آزاد در ارتباط است.