رئیس دانشگاه زنجان گفت: حوزه و دانشگاه دارای پتانسلهای ویژه و توانمندیهای خاصی هستند که باید به بهترین شکل مدیریت و همسو شوند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، محسن افشارچی صبح امروز در همایش وحدت حوزه و دانشگاه که با حضور نخبگان این دو نهاد اجتماعی در دانشگاه زنجان برگزار شد، تصریح کرد: برای همسو سازی فعالیتهای حوزه و دانشگاه و نظارت بر عملکرد آنها باید مدیریت واحدی وجود داشته باشد و نباید در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه به اتحاد ساختاری بسنده کرد، چراکه این امر موجب ایجاد وحدت نخواهد شد.
وی بر لزوم بهرهگیری متقابل از دانشگاه و حوزه تاکید کرد و افزود: متاسفانه برخی افراد از فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر لزوم وحدت حوزه و دانشگاه، برداشت نامناسبی داشته و آن را به اتحاد ساختاری و ایجاد دروس اجباری معارف تعبیر کرده اند، این در حالی است که باید حوزه و دانشگاه در کنار یکدیگر به فعالیت علمی پرداخته و دانشجویان دانشگاهها به میل و علاقه خود اقدام به گذراندن دروس معارف کنند.
رئیس دانشگاه زنجان به راه اندازی بخشی از حوزه علمیه در دانشگاه زنجان اشاره کرد و این اقدام را تلاشی در جهت اتحاد بیش از پیش حوزه و دانشگاه برشمرد.
افشارچی بر لزوم حضور حوزویان برای تدریس دروس معارف به دانشجویان تاکید کرد و این دسته از اساتید را بهترین آموزگاران برای این مسائل برشمرد.
وی به عدم وجود حاکمیتی مناسب پس از رحلت رسول اکرم (ص) برای مدیریت حوزه های علمیه اشاره کرد و این موضوع را موجب در اقلیت ماندن دین و مسائل دینی خواند.
رئیس دانشگاه زنجان تصریح کرد: زمانی که مدیریتی مناسب و شایسته برای هدایت علوم حوزوی همچون دانشگاهها وجود داشته باشد، نقش علمی این مراکز در سرعت بخشی به تولید دانش در کشور بسیار برجسته میشود.
حجت الاسلام منصور فرجی، رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان نیز در این همایش گفت: اعلام دستور وحدت میان حوزه و دانشگاه از اقداماتی بود که امام خمینی (ره) بر خلاف ساختار تبیین شده از سوی غرب، برای رشد علمی و مذهبی مراکز دانشگاهی و حوزوی انجام داد.
وی افزود: حضور اساتید برجسته حوزوی در سطح دانشگاه ها و بهره گیری دانشگاهیان از آخرین مباحثات علمی حوزویان فرصت مناسبی را برای حرکت بدنه علمی کشور برای تحقق این فرمان ایجاد می کند.
حجت الاسلام فرجی خاطرنشان کرد: در سال های ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، شهدایی همچون آیت الله دکتر مفتح، آیت الله مطهری و دکتر چمران به الگویی برای نزدیکی دین و علم در جهان تبدیل شدند.
امام جمعه موقت زنجان شهید چمران را نمونه بارز ناکام ماندن غرب در نهادینه سازی فرهنگ جدایی دین از دانش خواند و موفقیت تمامی دانشمندان جهان اسلام را متکی به بهره گیری از معارف دینی در کنار آخرین فناوری های روز عنوان کرد.
وی افزود: این نوع ساختار شکنی برای دشمنان قابل تحمل نیست و آنها نمی توانند حضور دین مبین اسلام در تمامی بخش های جامعه ایران را تحمل کنند.
حجت الاسلام فرجی سیاست امام خمینی (ره) را خط بطلانی بر تمامی نظریات و برنامه های غرب و استکبار برشمرد و گفت: دانشمندان برجسته حوزه و دانشگاه که علم و ایمان را برای رشد و تعالی کشور به کار گرفتند، موجب افتخار و اقتدار روز افزون نظام اسلامی هستند.