به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» حجت الاسلام بی ریا معاون پژوهشی موسسه علمی و پژوهشی امام، در جمع خبرنگاران در سالن اندیشه این موسسه با اشاره به اهمیت پژوهش و این که پژوهش ها باید هدفمند و مستمر باشد، گفت: مردم شخصی را که داستان های دوره جاهلی را زیاد می دانست نزد پیامبراکرم(ص) عالم خطاب کردند، رسول الله گفت دانستن و ندانستن این علم سود و زیانی برایش ندارد.
معاون پژوهشی موسسه امام با بیان این که پژو هش باید برای ارتقای سطح جامعه اسلامی باشد، اظهار داشت: در اسا نامه این موسسه نام آن علمی و پژوهشی خوانده شده، یعنی پژوهش یکی از اهداف این موسسه است.
بی ریا با خاطر نشان کردن دو مبحث سبک زندگی و تغییرات جمعیتی به عنوان دو مبحث مهم که از نظر رهبر انقلاب هم دور نمانده است، ابراز کرد: در خصوص سبک زندگی تلاش زیادی جهت ایجاد پژوهش های میان رسته ای صورت گرفته است و برای ما این مبحث بسیار مهم است چرا که سبک زندگی اسلامی موتور محرکه تمدن اسلامی است.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به تلاش های صورت گرفته در خصوص بحث تغییر جمعیتی بیان کرد: در اردیبهشت همایشی در این راستا برگزار می شود که هدف آن بررسی ابعاد مختلف علمی تغییرات جمعیت است، در این همایش مسئله اصلی افزایش نیست یا حتی منطقه مورد نظر ایران هم نیست بلکه از تمامی نقاط دنیا برای ارائه تجربیات کشور خود به این همایش خواهند آمد.
وی محور های همایش سبک زندگی اسلامی را که قرار است در بهمن ماه سال جاری برگزار شود را سوالات رهبر انقلاب، ابعاد مختلف زندگی در 5 سطح فردی، اجتماعی، خانواده، حکومتی و بین الملل برشمرد و افزود: ما باید علاوه بر گسترش پژوهش های میان رشته ای در این خصوص به پژوهش ها در خصوص روش تحقیق اسلامی نیز توجه کنیم.
بی ریا با بیان این که به زودی در موسسه امام رشته فلسفه اقتصاد اسلامی راه اندازی خواهد شد، گفت: این رشته احتمالا از ترم بهاره و در سطح دکتری دانشجو می پذیر و خود همین حرکت گامی به پیش محسوب می شود.
معاون پژوهشی موسسه امام با اشاره به این که در راستای گسترش سبک زندگی اسلامی موسسه اقدام به تربیت مربی و کار گروه سبک زندگی کرده است، اظهار داشت: همایش سبک زندگی مقدمه است و باید گام های بعدی را هم برداشت تا سبک زندگی اسلامی در جامعه رشد و نمو پیدا کند.
این استاد حوزه علمیه با خاطر نشان کردن همکاری های موسسه و انتشارات سمت و این که انتشارات سمت کانال نفوذ مناسبی برای ارائه یافته های حوزوی به دانشگاه است، اذعان داشت: تلاش بر این است که طرح های مورد نظر مشترکا با سایر نهاد ها اجرا شود.
وی با بیان این که در حال حاضر در حدودو 400 مقاله برای این همایش ارسال شده است، ابراز داشت: در راستای عملی شدن این مقالات آن ها را در مجلات تخصصی چاپ خواهیم کرد تا متخصصین علمی و اهل فن با استفاده از آن ها در این راستا تلاش لازمه را به عمل آورند و یافته های خود را به جامعه تزریق کنند.