به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، کامران دانشجو در این دیدار با اشاره به مشترکات تاریخی،مذهبی و فرهنگی دو کشور ایران و افغانستان اظهار داشت: ما خواهان گسترش روابط علمی و پژوهشی بین دو کشور هستیم و آمادگی داریم به هر میزان که مسئولان آموزش عالی افغانستان در نظر داشته باشند، تجربیات علمی خود را در اختیارشان قرار دهیم.
وی با اشاره به رتبه اول ایران در تولید علم در منطقه و رتبه شانزدهم در جهان گفت : نرخ رشد علمی ایران حدود یازده تا سیزده برابر نرخ متوسط رشد علمی جهان است و ما توانستهایم در رشتههایی همچون هوافضا، نانو و بایو تکنولوژی و علوم هستهای کاملا خود کفا باشیم و این علوم هم اکنون در ایران به علومی بومی تبدیل شدهاند.
پیشرفتهای علمی ایران، مشکل اصلی غرب و با ملت ایران است
دکتر دانشجو در ادامه مشکل اصلی غرب و استکبار با ملت ایران را همین پیشرفت های علمی دانست وگفت: آنها به علت نوع جهان بینی که دارند، نمیتوانند این پیشرفتهای علمی ایران را تحمل کنند زیرا بر اساس جهان بینی و دیدگاهی که ما و شما به آن معتقدیم ، علم برای پیشرفت بشریت باید به کار گرفته شود ولی استکبار جهانی و جوامع غربی، علم را ابزاری برای سلطه بر دیگران قلمداد میکنند.
وزیر علوم در ادامه گفت: در راستای همکاریهای مشترک علمی و پژوهشی مشترک، ما آمادگی داریم پروژههای فنی و مهندسی را به صورت مشترک و با حضور اعضای هیات علمی دو کشور انجام دهیم که این امر از بعد علمی و کاربردی برای دو ملت مفید خواهد بود .
وی افزود: همچنین ما پذیرای دانشجویان بورسیه افغانی برای تحصیل در دانشگاههای ایران هستیم و پیشنهاد میکنیم به همراه دانشجویان بورسیه، مربیان دانشگاههای افغانستان نیز برای تحصیل در مقطع دکترا به ایران بیایند.