استخدام پایین فارغالتحصیلان بهداشت تبدیل به معضل شده است
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد مقضی امروز در جمع خبرنگاران در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تعریف جامع بهداشت گفت: اقداماتی جهت مبتلا نشدن به بیماری، تشخیص زودرس بیماری و درمان و نیز بازتوانی و جلوگیری از پیشرفت ضایعات سه سطح پیشگیری در بحث بهداشت است.
وی با بیان اینکه به نیروها و کارشناسان بهداشت توجه نمی شود، گفت: متاسفانه نظام سلامت در کشور ما رویکرد درمان محوری دارد و پزشک سالاری در آن حاکم است.
رئیس هیئت مدیره انجمن کارشناسان بهداشت استان خراسان رضوی تصریح کرد: کارشناسان بهداشت در کوچکترین و دور افتاده ترین نقاط نقش اساسی دارند و مهمترین وظایف این نیروها آموزش بهداشت و سالم زیستن، کنترل و پیشگیری بیماری های واگیر دار و غیر واگیردار و درنهایت اقداماتی در خصوص مسائل مربوط به بهداشت محیط است.
مقضی ادامه داد: سالانه 5000 فارغ التحصیل در رشته بهداشت داریم ولی پست های بهداشتی توسط کارشناسان غیر بهداشتی پر شده و موارد استخدامی فارغ التحصیلان بهداشت بسیار پایین است که این معضلی برای نیروهای بهداشتی می باشد.
وی اظهار داشت: توسعه دانش بهداشتی در جامعه، ارتقای شئون فارغ التحصیلان رشته های بهداشت در چارچوب اهداف کلی نظام، همکاری با دستگاه های سیاستگذار، ارتقای دانش و توانمندی علمی فارغ التحصیلان بهداشت، تقویت روحیه همکاری و تبادل علمی میان کارشناسان و شاغلان در امور بهداشتی، بررسی مسائل بهداشتی جامعه و ارائه راهکار برای مسئولان مربوطه، برگزاری دوره های آموزش پودمانی و بازآموزی حضوری و غیر حضوری ویژه کارکنان دولت و برگزاری دوره های آموزشی بهداشت ویژه اصناف و عموم مردم از اهداف انجمن کارشناسان بهداشت در استان است.
رئیس هیئت مدیره انجمن کارشناسان بهداشت استان خراسان رضوی در پایان گفت: تبیین جایگاه کارشناسان بهداشت در جامعه مهمترین هدف این انجمن است و جلب مشارکت و همکاری با افراد و سازمان های دولتی و غیر دولتی داخلی که به نحوی با امور بهداشتی مربوط باشند و با رعایت قوانین و انتشار نشریه و برگزاری همایش های علمی و تخصصی در چارچوب ضوابط نیز از دیگر اهداف این انجمن است.