به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، همایون حائری خیاوی صبح امروز با حضور در همایش فرصتها و چالشهای کسب و کار در تجارت انرژی الکتریکی در سالن فردوسی هتل پردیسان مشهد ضمن تأکید بر اهمیت تجارت محلی برق و تجارت فراکانسی تصریح کرد: تجارت محلی برق تجارت عمدهفروشی، تجارت برون مرزی و تجارت فرکانسی زمینههای تجارت پیشرفته انرژی الکتریکی محسوب میشوند.
وی افزود: در تجارت محلی برق که ناشی از زیربناهایی است که در صنعت برق به وجود آمده، راهاندازی بورس برق و واگذاری نیروگاهها و شرکتهای توزیع دو امری است که به پیشرفتهتر شدن انرژی الکتریکی در کشور کمک میکند.
حائری خیاوی در ادامه با تأکید بر اینکه تا کنون 60 درصد نیروگاه ها به بخش خصوصی واگذار شده است، بیان داشت: توانمند سازی محصولات، ارتقاء زیرساخت دیجیتال، ارتقا زیرساختهای مخابراتی، گسترش استفاده از تولید پراکنده، افزایش ظرفیتهای تبادل با کشورهای همسایه، ارتقا قابل توجه کیفیت فرکانس شبکه، افزایش بهرهبرداری از سرمایه و استفاده موثرتر از ظرفیتها از دیگر عواملی است که باید در تجارت محلی برق لحاظ شود.
مدیرکل شرکت توانیر با اشاره به برخی مزایای اقتصادی تجارت محلی برق ادامه داد: تجارت محلی برق میتواند یکی از تعدیل کنندههای نرخ بازار برق باشد و بخش زیادی از ظرفیتهای مورد نیاز سالانه کشور را تأمین کند، این تجارت میتواند از طریق تبدیل شدن به سی اچ پی و سیسیاچ پی و تولید همزمان سرما، گرما و برق، هزینههای انرژی مصرفکننده را کاهش دهد.
وی در ادامه با اشاره به تجارت برون مرزی و اقتصادی صنعت برق تأکید کرد: ساختار برق کشور در سالهای اخیر دستخوش تغییرات بسیاری بوده است که یکی از آنها به مدار آمدن نیروگاه اتمی بوشهر و نیروگاه تلمبه ذخیرهای سیاهبیشه میباشد.