به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، نخستین سکه پولی کشور با آلیاژ بومی که منقش به بارگاه ملکوتی حضرت احمدبن موسی (ع) در شیراز رونمایی شد.
در این مراسم که با حضور نمایندگان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مسئولان استان فارس و تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی در شاهچراغ (ع) برگزار شد، مدیرکل سازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سخنانی گفت: در سه سال گذشته برای ضرب سکه مجبور به وارد کردن پولک ها از خارج از کشور بودیم، اما با تلاش کارشناسان داخلی مراحل ضرب سکه در کشور به طور کامل بومی سازی شده است و پولک ها توسط کارخانه ای در کرمان تولید می شود.
مجید صنیعی افزود: سالانه 250 تا 300 میلیون قطعه سکه در کشور ضرب می شود و پنج تا شش سال آینده تعداد قطعه های سکه یک هزار ریالی منقش به بارگاه ملکوتی حضرت شاهچراغ (ع) که برای نخستین بار از آلیاژ بومی کشور ضرب شده به 300 تا 400 میلیون قطعه افزایش می یابد.
وی گفت: این سکه یکهزار ریالی که از آلیاژ بومی کشور ساخته شده ترکیبی از مس، روی و نیکل است که در اصطلاح «نیکل برس» نامیده می شود.
توزیع سکه یکهزار ریالی از 11 بهمن ماه جاری در کشور
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی نیز در سخنانی از توزیع سکه یک هزار ریالی منقش به بارگاه ملکوتی حضرت شاهچراغ (ع) از چهارشنبه 11 بهمن ماه جاری در سراسر کشور خبرداد.
بهزاد قیاسوند با بیان اینکه امروز مشکل خاصی در ضرب و توزیع سکه های پولی در کشور نداریم افزود: در مرحله نخست در استان فارس دو میلیون قطعه از این سکه توزیع می شود.
در این مراسم آیت الله سید محمد مهدی دستغیب تولیت آستان احمدی و محمدی از مسئولان بانک مرکزی در ضرب این سکه و معرفی بیشتر حضرت احمدبن موسی (ع) قدردانی کرد.
همچنین حجت الاسلام عمرانی پیشنهاد دهنده طرح این سکه به نیز پیامدهای مثبت وجود سکه با نقش بارگاه حضرت شاهچراغ(ع) در دست عموم مردم اشاره و بیان داشت: با این راهکار ضمن گسترش شیوه های معرفی حضرت شاهچراغ در جغرافیای گسترده کشور مخاطبان بیشتری با شخصیت ولایت حضرت احمدبن موسی (ع) آشنا می شوند.
وی تصریح کرد: ضرب سکه در واقع یکی از راهکارهای فرهنگی جهت تحقق دیدگاه های رهبرمعظم انقلاب پیرامون سومین حرم اهل بیت (ع) می باشد.