به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، امیر حسین بانکی روز گذشته در سلسله نشست های «فجر بیداری» به بررسی ابعاد شخصتی زن در اسلام پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی ایران نگاه متحجرانه علیه زن را از بین برد.
وی با بیان نظریات یهودیت و مسحیت در مورد زن تصریح کرد: آنها بر این باورند که زن از دنده شیطان آفریده شده است و این زن بود که با وسوسه آدم و فریفتن او باعث شد تا آن دو از بهشت رانده شوند و اینکه غایت زن مرد و غایت مرد خداست.
این کارشناس مسائل دینی با بیان نظر اسلام در مورد زن افزود: در مقابل فمنیست ها که زن را در مقابل مرد می دانند، اسلام بر این باور است که زن و مرد مکمل یکدیگرند، تفاوت آنها تنها در مسائل مادی است و هردو به یک اندازه به سوی خدا در حرکتند.
بانکی با اشاره به نقش زنان در تحقق انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان کرد: در اوایل شکل گیری انقلاب وقتی بحث راهپیمایی زنان مطرح شد، برخی از متحجرین مخالفت کردند؛ ولی امام با اعمال حمایت خود از این حرکت ها باعث شدند تا با ورود هر زن، یک خانواده را به جمع انقلابیون پیوند بزنند.
وی با بیان نظر استاد مطهری در موضوع زن گفت: پرده نشینی برای زن مطرح نیست و به عبارت دیگر انقلاب اسلامی ایران مرکزیت پایگاه زن را در خانه قرار داده؛ ولی به آن محدود نکرده است.
این کارشناس مسائل دینی آنچه در سال های پس از انقلاب رخ داده است را مطابق با نظریات مقام معظم رهبری و امام راحل ندانست و بیان داشت: آفت به هر درختی ممکن است که آسیب برساند؛ ولی این آسیب به هیچ وجه متوجه اصل درخت و بذر آن نیست و در مسئله زن در ایران نیز همین امر وجود دارد؛ یعنی آفت هایی به مسائل زنان در جامعه اسلامی ایران آسیب میزنند.
بانکی با تشریح جریان هایی که به مسئله زن آسیب میزند، بیان کرد: نه تنها جریانهای فمنیستی، بلکه حرکتهای ابتذال گرا به جامعه زنان ضربه می زنند؛ بنابراین این مسئله امری طبیعی است در صورت بالا رفتن ارتباط میان زن و مرد چنین مسائلی به وجود آید.
وی با اشاره به وضعیت محیط جامعه در دوران قبل از انقلاب گفت: در آن دوران وضعیت محیط های اجتماعی مطلوب نبود و متدینین در آنها حاضر نمی شدند؛ بنابراین از امنیت بالاتری برخوردار بودند.
این کارشناس مسائل دینی افزود: پس از انقلاب دختران به اجتماع وارد شدند؛ ولی الگوی درستی برای تعامل با نامحرم وجود نداشت که عدم ارائه طرح و الگوی مناسب در زمان لازم آسیب هایی به جامعه وارد کرد.
بانکی یکی از مسائلی که به جامعه زنان آسیب می زند را بحث اشتغال آنان دانست و گفت: در دهه 70 که مسئله اشتغال به عنوان هویت زن مطرح شد، وضعیت دختران در جامه به گونه ای شد که اگر کسی کاری پیدا نمی کرد، دچار احساس سرخوردگی و یاس می شد؛ ولی اسلام بحث کار زنان را مختار قرار داده است، نه موظف.
وی ارتباط زن و مرد در سینما و تلویزیون را بر خلاف موازین و الگوهای اسلامی دانست و تصریح کرد: این افراد نوعا به مسائل شرعی تقید بالایی ندارد.
این کارشناس مسائل دینی با بیان ضرورت جایگاه زن در اسلام خاطرنشان کرد: باید جایگاه زن را شناخت و از افراط و تفریط جلوگیری کرد؛ چون نقش اصلی زن در خانواده است؛ بنابراین نقش خانوادگی زن بر قسمت اجتماعی آن اولویت دارد.