به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سیدمحمدمهدی میرباقری عصر امروز در سلسله نشستهای «فجر بیداری» در تالار همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد با اشاره به تهدیدات و نفوذ نرمی که روحانیت شیعه را تهدید میکند تصریح کرد: دشمنان نتوانستهاند با تهدید راه خود را پیش ببرند لذا درصدد هستند با نفوذ در تفکر و القاء شعاری جدای دین از سیاست در اشکال مختلف که از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره) مهمترین آسیبها در حوزه علمیه است وارد کار شوند و متأسفانه این تفکر در برخی از لایههای حوزه علمیه نفوذ پیدا کرده است.
وی با اشاره به فرمایشات امام راحل اظهار کرد: آن بخشی از حوزه علمیه که معتقد به همراه بودن دین و سیاست هستند و آن را جزئی از مأموریت حوزه میدانند نباید بگذارند که مدیریت حوزه در اختیار دیگران قرار گیرد و اسلام باید در زندگی اجتماعی تحقق یابد و دستگاه حکومتی باید در اداره زندگی تدبیر کند و در حقیقت فقه را در همه عرصههای زندگی مشخص کند.
میرباقری در ادامه تصریح کرد: تا زمانی که فقه اسلامی وارد عرصه حکومت نشود هیچ مانعی برای نفوذ استکبار جهانی در ورود به زندگی اجتماعی مردم وجود نخواهد داشت.
وی در بیان ویژگی یک مجتهد جامع الشرایط اظهار کرد: یک فقیه باید بصیرت داشته باشد. تفکر فرهنگی داشته باشد. سیاسیون غرب سیاستهای کلان آنها را بشناسد. با نقاط ضعف دو قطب سرمایه گذاری و سکولاریسم آشنا باشد و بر اساس دین تدبیر کند چرا که به فرموده امام (ره) حوزه و روحانیت نبض تفکر اسلامی و نیاز آینده جامعه را در دست خود دارد و بایستی همواره چند قدم از وقوع واقعهای جلوتر باشد.
این مدرس حوزه دانشگاه با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران صرفا یک انقلاب ضداستکباری و ضداستعماری نیست و چیزی فراتر از آن است بیان داشت: براساس نگرش امام خمینی (ره) بعد از رنسانس یک انقلاب عمیق اجتماعی در جامعه جهانی وجود نداشت ولی با شکلگیری انقلاب اسلامی ایران یک فرهنگ تأثیرگذار در جامعه جهانی به وجود آمد و وارد مرحله جدیدی شد و این انقلاب مسائل را بهگونه تبیین کرد که بین علم و دین معیشت و دین، عدالت و دین گره ایجاد کرد و به تقابل ایدئولوژی مدرن برخواست و کل ساختار را به نفع اسلام تغییر کرد.
روحانیت در امور سیاسی جامعه جهانی دخالت داشته باشد
وی با اشاره به منشور امام (ره) در خصوص مأموریت روحانیت در تحول جامعه جهانی بعد از انقلاب تأکید کرد: روحانیت نباید از امور سیاسی اجتناب کند بلکه دخالت جدی در امور سیاسی جامعه جهانی باید داشته باشد و مدیریت آن را به نفع اسلام تئوریزه کند و از طرفی تحول جامعه جهانی بر محور تفقه دینی حرکت کند و دستگاه دینی یک برنامهای را به سمت رفع نیازهای ملی و چه بسا فراملی طراحی کند.
تولید علم دینی و الگوی اداره دینی گام موثری در جهت ارتباط حوزه و دانشگاه است
مسئول پژوهشکده باقرالعلوم با تأکید بر ضرورت برقراری بین دین و علم اظهار کرد: تولید علم دینی و الگوی اداری دینی گام موثری در برقراری ارتباط قوی بین حوزه و دانشگاه است و حاصل تفقه دینی و مطالعات علمی باید با هم جمع شوند.
وی اشاره کرد: دانشگاههای کنونی ما به آموزشگاه تبدیل شدند چرا که کار پژوهشی در دانشگاه بسیار کمرنگ شده است.
مساجد محور گفتمان سازی نسبت به مطالبات رهبری باشد
وی تفکر عمومی حوزه در مواجه با جریانهای مقابل را تفکر منفعلی دانست و افزود: برخورد و تفکر فعال یعنی برنامهریزی جامع در مقابل وهابیون و عملیاتی کردن آن است و اگر پرچم مبارزه با نظام استکباری و صهیونیست را کنار بگذاریم و صرفا به بحثهای نظری اکتفا کنیم با شکست مواجه میشویم بنابراین در کنار بحثهای نظری اقدامات عملی نیز باید داشت و مساجد نیز باید محور گفتمان سازی نسبت به مطالبات رهبری و ساماندهی مطالبات مردم از حکومت باشد.
میرباقری در خصوص کاستیهای حوزه علمیه اذعان کرد: متأسفانه در خصوص ارتقای بصیرت اجتماعی طلبهها کار نمیشود تا به سیاستهای استکبار مسلط باشند و جریانات داخلی دنیا اسلام و غرب را بشناسند.
این استاد حوزه ودانشگاه دو عامل مثبت و منفی را علت عدم تحول در حوزهها عنوان کرد و گفت: دستگاه فقاهت دارای استواری و اتقان است و این خصوصیت باعث شده تا از نظریههای جدید که از اتقان کافی برخوردار نیست استقبال نشود چرا که اگر در مقابل هر نظریهای کوتاه بیاید اسلام با خطر مواجه میشود که این مقاومت حوزه مثبت است ولی تحجر و نگرش عدم تکاملپذیری دین و حکومت و محدود کردن ظرفیت تفقه و تعبد در دین که در بخشی از حوزه وجود دارد یک عامل منفی است که باید با آن مبارزه کرد.