آخرین اخبار:
کد خبر:۲۲۷۷۴۱
رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی مشهد:

بودجه‌ای در تجهیز کتابخانه‌های دانشگاهی مشهد نداریم

رئیس اداره کتابخانه‌های مشهد با بیان اینکه شهر مشهد دارای 46 کتابخانه عمومی و بیش از 70 هزار عضو است، گفت: در خصوص دانشگاه‌ها برنامه‌ای نداریم؛ زیرا بودجه‌ای جدا از بودجه ما دارند.

باقر زاده در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، گفت: نهاد کتابخانه های عمومی به شکل هبئت امنایی اداره می شود و هر کس در سطح کشور بخواهد کتابخانه ای دایر کند، باید از نهاد کتابخانه ها مجوز دریافت نماید؛ مگر اینکه کتابخانه تخصصی و یا اداری باشد.


وی افزود: با کتابخانه های تخصصی ارتباط اداری نداریم و این ارتباط بیشتر به شکل فرهنگی می باشد، به این شکل که طی جلساتی با هم اندیشی مسئولان کتابخانه های عمومی و تخصصی مصوباتی به امضا می رسد که هدف از این مصوبات استفاده از پتانسیل های دانشگاه ها، ادارات، سازمان تبلیغات اسلامی و مدارس است تا فرهنگ کتاب و کتابخوانی گسترش یابد.


رئیس دبیر خانه انجمن کتابخانه های عمومی مشهد  ادامه داد: کتاب‌ها دارای ممیزه‌ای هستند به این معنا که یک کمیته نظارت وجود دارد که کار نظارت کتاب ها را برعهده دارد و اجازه ورود هر کتابی چه به لحاظ دینی و چه هیجانی که منجر به آسیب رسیدن به خواننده می‌شود را  به کتابخانه نمی دهند؛ زیرا معتقد هستیم که خواننده باید بعد از خواندن کتاب به یک نتیجه ارزشی و مفید برسد؛ بنابراین کتاب ها دارای ممیزه می‌شوند.


باقرزاده در خصوص علت کم بودن کتاب های تخصصی در کتابخانه های عمومی در مقایسه با حجم زیاد کتاب های تست کنکور و کمک آموزشی بیان کرد: علت این امر عمومی بودن کتابخانه است و در این قبیل کتابخانه ها نمی توان کتاب های تخصصی زیادی وارد کرد؛ زیرا در غیر این صورت از رسالت خود که همانا عمومی بودن است، خارج می شود و هزینه ها بیشتر در این راستا مصرف می شود.


وی تصریح کرد: البته یک سری تعاملات با کتابخانه های تخصصی داریم که که برخی نیازهای تخصصی کتابخانه های عمومی را رفع می کند؛ به طور مثال در رشته عمران از کتاب های عمومی این رشته استفاده می شود و در رشته روانشناسی، ادبیات، پزشکی و سایر رشته نیز به همین شکل خواهد بود.


رئیس دبیر خانه انجمن کتابخانه های عمومی بیان کرد: در سطح شهر 46 کتابخانه عمومی وجود دارد و بیش از 70 هزار عضو داریم که در مقایسه جمعیت سه میلیونی مشهد این آمار بسیار پایین است.


باقرزاده با اشاره به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «کسانی که به کتابخانه می آیند راه را طی کرده اند؛ بنابراین باید کتاب را به سمت کسانی هدایت کنیم که به کتابخانه ها نمی آیند»، گفت: بیشتر به دنبال این هستیم که تعداد اعضای کتابخانه ها را افزایش دهیم.


وی در خصوص تجهیز کتابخانه های دانشگاه ها و مدارس گفت: در خصوص دانشگاه ها برنامه ای نداریم؛ زیرا بودجه ای جدا از بودجه ما دارند؛ اما در خصوص مدارس در حد توان مشغول تجهیز آنها هستیم.


باقرزاده در پایان خاطرنشان کرد: از لحاظ فیزیکی برنامه ای که داریم این است که در هر منطقه یک کتابخانه دایر کنیم.  

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار