به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، اسماعیل نورمحمدی صبح امروز در افتتاحیه پروژه های روستایی در اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: طی چند روز گذشته 4633 پروژه با اعتبار بالغ بر 1000 میلیارد تومان در بخش های ورزشی، مقاوم سازی منازل، بهداشتی،عمرانی و غیره توسط رئیس جمهور افتتاح شد که از تعداد سهم خراسان رضوی 714 پروژه با اعتبار بالغ بر 1500 میلیارد ریال بوده است.
وی با اشاره به این جمله رئیس جمهور مبنی بر اینکه «اگر بخواهیم پیشرفت ماندگار و عزت پایدار داشته باشیم باید پایه های ساختن کشور را در روستا بنا کنیم» افزود: بعد از پیروزی انقلاب خدمات بسیاری برای روستاییان انجام گرفت که اوج این خدمات در دولت نهم و دهم بوده اما برای رسیدن به مطلوب راه زیادی در پیش است که همت تمامی مسئولان امر و مردم را می طلبد که منابع را به سمت روستاها سوق دهند.
نورمحمدی افزود: در استان یک گروه تخصصی ماشین آلات تشکیل شد و با هماهنگی معاون عمرانی استانداری و بررسی های لازم 43 دستگاه لودر سنگین و نیمه سنگین با اعتبار 56 میلیارد ریال خریداری شده و به 29 شهرستان استان اعزام خواهند شد.
مدیر کل دفتر امور روستایی خراسان رضوی ادامه داد: در استان 3335 روستا با جمعیتی بالغ بر یک میلیون و 700 هزار نفر با 2550 شورای اسلامی و 2127 دهیار وجود دارد.
وی تصریح کرد: در برنامه انتخاباتی سال آینده طبق اصلاحیه قانون اساسی مبنی بر نخبه گرایی بنا براین شده که دهیاران از افراد تحصیلکرده و دانشگاه رفته انتخاب شوند و طبق این قانون روستاهای بالای 200 نفر از افراد دیپلم و فوق دیپلم و روستاهای با جمعیت بالاتر از افراد لیسانس و فوق لیسانس به کار گرفته خواهد شد.
نورمحمدی بیان کرد: در حال حاضر هشت هزار نفر در شوراهای روستایی مشغول به کار هستند که 80 درصد آن ها از تحصیلات زیر دیپلم برخوردارند و بر اساس این اصلاحیه قانون از سال آینده بالای 50 درصد افراد دیپلم به بالا خواهند بود.
مدیر کل امور روستایی با اشاره به اینکه در سال های اخیر شاهد رشد اعتبارات در بخش روستایی بودیم اذعان کرد: در سال 89 اعتبار 25 میلیارد تومان در سال 90 اعتبار 42 میلیارد و درسال جاری 60 میلیارد تومان اعتبار جهت به سازی معابر، خانه های بهداشت، خانه عالم، ساخت و مرمت مسجد و غیره تخصیص یافته است.
وی در پایان گفت: اجرای پروژه در روستاها از شرایط خاصی برخوردار است اما به همت مسئولان دستگاه ها و کارشناسان سختی ها را به لذت تبدیل شد، همچنین مردم متدین و همیشه در صحنه روستا که از ابتدا همراه انقلاب بودند توانستند این بستر خدمت را فراهم کنند.