به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کجباف امروز در کرسی نقد و بررسی روابط محیط کار و خانواده در جامعه پزشکی که به همت پژوهشکده مجازی تربیت اسلامی در تالار رازی دانشکده بهداشت مشهد برگزار شد، گفت: در امر تربیت، مربی باید ابتدا خود را تربیت کند و پس از آن به تربیت سایرین بپردازد و این نشان از اهمیت خود شناسی دارد.
وی بیان داشت: پزشک باید در محیط کار خود روابط سالمی با بیمار داشته و به طور کلی در محیط کار و خانواده برنامه ریزی جامعی داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان فرازی از زیارت عاشورا «الهم الجعل محیای محیا محمدو آل محمد...» خاطرنشان کرد: زندگی و حیات سالم در زندگی اهل البیت (ع) است؛ بنابراین باید در شیوه زندگی خود در خانواده و جامعه از اهل البیت الگو بگیریم.
کجباف با بیان اینکه خانوادهها تک بعدی بارآمدهاند، گفت: باید این خانوادهها را به سمت پرداختن به همه ابعاد سوق داده و با معنا دهی به زندگی و حرکت به سمت خداوند معنویت را در زندگی خود نهادینه کنند.
وی در خصوص اهمیت رسیدگی به خانواده به سیره شهید مطهری اشاره کرد و گفت: این شهید به خانواده خود بسیار اهمیت میدادند؛ به طوری که در یکی از جلسات شورای انقلاب شرکت نکردند تا وقت خود را به فرزند و همسرشان اختصاص دهند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان کنترل درونی و بیرونی را یکی از شیوهای تربیتی دانست و افزود: عمل ما میتواند الگویی برای دیگران باشد و در مقابل هر رفتار ناشایست از جانب ما رفتار بد دیگران را افزایش دهد.
کجباف در ادامه گفت: چگونگی برخورد با همسر به نوع شناخت ما از او بر میگردد و چنانچه بین زن و شوهر و یا بین والدین و فرزندان مشکلی پیش بیاید، باید به دنبال ریشه مشکلات باشیم، نه اینکه با عصبانیت واکنش نشان دهیم و بعد از عمل و رفتار خود پشیمان شویم.
وی مشکل ارتباطی والدین با فرزندان را ناشی از عدم آگاهی از خود و یا فرزندان دانست و گفت: در این مواقع باید شرایط را تغییر داد و عواملی چون الگو سازی، زمینه یابی و آگاهی بخشی مهم ترین فاکتورها در تغییر شرایط است و از طرفی کمبود محبت میتواند باعث اختلال در روابط بین والدین و فرزندان شود؛ بنابراین این محبت باید در قالب احترام، دلسوزی، مسئولیت و دانایی ابراز شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان در خصوص ارتباط زن و شوهر بیان کرد: رضایت در روابط زن و شوهر مولفههایی دارد از جمله اینکه سیکل رفتار جنسی باید تمایل ایجاد کند؛ چرا که بسیاری از اختلالات جنسی ناشی از عدم تمایل جنسی است و دوم اینکه باید انگیزش ایجاد شود و در نهایت زن و شوهر در کنش متقابل جنسی به اوج لذت برسند و اگر هر کدام ازاین مولفهها مختل شود سبب ایجاد اختلال در روابط جنسی میشود.