به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، سید مرتضی سقائیان نژاد در افتتاحیه همایش شهر اسلامی تصریح کرد: یکی از دغدغه های بسیار حساس و مهم در دهه چهارم انقلاب اسلامی که به عنوان دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری شده، این است که شهر و محل سکونت ما چگونه باید باشد.
وی افزود: با توجه به این که 70 درصد مردم کشور شهرنشین هستند و این رقم در اصفهان به 85 درصد رسیده، لازم است هر گونه پیشرفت و اعتلا بر مبنای شهر اسلامی برنامه ریزی شود.
شهردار اصفهان با تاکید بر اینکه در ایجاد شهراسلامی نباید به دنبال الگوسازی باشیم، تصریح کرد: البته منظور این نیست که از تجارب کشورهای دیگر استفاده نکنیم، بلکه باید برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی مواهب تکنولوژی روز را در ترازوی سنت و دین و بر اساس قانون اساسی کشور اسلامی مان بررسی و استفاده کنیم.
سقائیان نژاد تاکید کرد: عنوان شهر اسلامی برخاسته از یک ضرورت و نیاز استراتژیک است.
وی با مطرح کردن این سوال که آیا الگویی از لحاظ سابقه، امنیت، اقتصاد، زیبایی شناسی و غیره برای شهر اسلامی وجود دارد، اظهار داشت: ما نباید به دنبال اتوپیا یا آرمان شهر اسلامی باشیم؛ چون دسترسی به آن دور است؛ بنابراین لازم است مطابق با ظرفیت و پتانسیل شهر اسلامی خود این مهم را دنبال کنیم که البته رسیدن به شهر اسلامی تلاشی مستمر می طلبد.
شهردار اصفهان ادامه داد: همچنین با تشکیل مهندسی شهر اسلامی و تعامل مبتکران، نهادهای علمی و فرهنگی این مهم محقق می شود.
سقائیان نژاد با بیان اینکه شهر اصفهان نگین انگشتری ایران است، افزود: با توجه به سابقه تاریخی، فرهنگی و مذهبی اصفهان در پرورش علما و عینیت بخشیدن به بخشی از شهر اسلامی، این شهر گوی سبقت را از سایر شهرهای کشور ربوده است.
وی با اشاره به اینکه شهر اصفهان ظرفیت و پتانسیل های زیادی دارد و به همین دلیل به عنوان پایلوت تحقق شهر اسلامی برگزیده شده است، بیان داشت: بر همین اساس پیرو مصوبه هیئت دولت مبنی بر تاسیس دبیرخانه دائمی معماری اسلامی در شهر اصفهان، شهرداری این کلانشهر در سال 89 اقدام به تاسیس دبیرخانه دائمی شهر اسلامی کرد تا ضمن پیگیری منویات رهبر معظم انقلاب در خصوص اسلامی شدن شهرها بتواند طرح جامعی در این زمینه تدوین کند و از تمام ظرفیت های فراوان موجود بهره مند گردد.
شهردار اصفهان به سیاست های برنامه پنجم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری برای هویت بخشی به معماری ایرانی- اسلامی شاخص هایی را در نظر گرفتند که شهرداری ها موکلف به پیگیری این مهم هستند.
سقائیان نژاد افزود: شهرداری اصفهان با همراهی و مشارکت سایر ارگان های دولتی و غیر دولتی در دبیرخانه شهر اسلامی چهار هدف شامل تبیین مبانی اسلامی شهر اسلامی در فضای کالبدی، مطالعه ویژگی های کالبدی شهر اسلامی، مقایسه و تطبیق با شهرهای دیگر و تبیین کاربردی برای شهرسازی شهر اسلامی را دنبال می کند.
وی با بیان اینکه در این راستا هشت نشست تخصصی در دبیرخانه شهر اسلامی با حضور اندیشمندان برگزار شده است، تصریح کرد: دومین همایش شهر اسلامی نیز به همت دبیرخانه شهر اسلامی در اصفهان برگزار شد.
شهردار اصفهان ضمن تشکر از عوامل اجرایی و دست اندرکاران برگزاری این همایش خاطرنشان کرد: 700 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که 170 مقاله برگزیده، و مقرر شد 31 مقاله در کمیسیون های تخصصی همایش ارائه شود.