گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ علی شاهسون؛ سفرمان از شب شنبه، 19 اسفندماه آغاز شد، محل قرارمان فرودگاه شیراز بود، تعدادی از مدیران کل استان و تعدادی از مدیران شهرستانی به همراه سردار میناییفر، رئیس کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید استان فارس و تعدادی دیگر از همکاران اهالی رسانه در صدا و سیما و مطبوعات نیز در این فرودگاه حضور داشتند.
همگی عشق در دل داشتند تا بار دیگر به مشهد شهیدان بروند. آنجایی که قدم به قدمش مقدس بوده و خون پاک و مطهر هزاران شهید گلگون کفن ریخته است.
ساعت 9 شب پرواز داشتیم و بعد از 55 دقیقه به فرودگاه اهواز رسیدیم. همه فکر می کردند الان باید به هتل برویم. وقتی که کیلومترها از فرودگاه فاصله گرفتیم دیدیم که وارد کمپ اسکان راهیان نور شدیم، آنجایی که همانند پادگان بود و بوی شهید و شهادت از آن می آمد.
هر استانی برای خودش کمپ هایی ایجاد کرده بود، ظاهرا بهترین کمپ هم متعلق به شیرازی ها و سپاه فجر استان فارس بود. همه مدیران و مسئولان در اتاقی که همانند سربازخانه بود و تخت ها بر روی هم چیده شده بود را برای اقامت شب انتخاب کردند.
شب را به یاد دوران سربازی، جبهه و جنگ و با صمیمت تمام دور هم گذراندیم، فردایش موقع نمازی سربازی که هنوز حال و هوای پادگان را در سر داشت به اتاقمان آمد و گفت: آقا بلند شید....... بلند شید موقع نمازه....باید بعد از نماز و صبحانه حرکت کنیم.
وقتی بیدار شدیم هرکسی برای خود خاطره ای از شب داشت، یکی از صدای قریچ قریچ تخت ها، دیگری از خر و پفت، دیگری از خواب نرفتن و .... برای هم تعریف می کردند. دوباره جای دیشبی، محلی که سالن غذاخوری بود دور هم نشستیم و صبحانه رو خوردیم.
از پادگان حرکت کردیم به سمت خرمشهر و آبادان. در بین مسیر سردارمینایی فر، رئیس کنگره سرداران و 14 هزار و 600 شهید فارس منطقه ها را یکی یکی توضیح می داد و جلوتر می رفتیم.
خیلی دلش پر بود آن هم بخاطر اینکه آن طور که باید و شاید نقش بچه های رزمنده فارس در دوران جنگ برای نسل امروز معرفی نشده بود.
ما سرباز شهید در نیروی انتظامی استانمان داریم که 29 شهریور 59 حتی دو روز قبل از جنگ در پاسگاه های مرزی که آن موقع ژاندارمری بوده، شهید شده است.
جهاد سازندگی فارس آن زمان جزو اولین ها بود که به جنگ آمد و اولین جاده وحدت را ایجاد کرد.
اما متاسفانه امروز مستند سازی نشده، همه فکر می کنند شیرازی ها راحت طلب هستند؛ اما نمی دانند که چه کارهای شاخص و بزرگی در عملیات های مختلف انجام دادند.
بچه های رزمنده ارتش استان فارس در تیپ 55 هوابرد، مرکز آموزش زهی، تیپ 37 زرهی و خیلی یگان های دیگر در کنار سپاه از خودشان افتخارات بزرگی به ماندگار گذاشتند.
خیلی برای استان ما شایسته نیست، با وجود اینکه حدود 15 هزار شهید از دهانه فاو تا اشنویه داده؛ اما امروز یک عکس و یادمان از آنها در جبهه ها نبینیم که به نظر می رسد باید با یک عزم جدی و فرهنگی یک نقطه طلایی بچه های رزمنده استان فارس مشخص و یادمانی برای آنها بنا نهاد. سردار در حال صحبت بود که به اردوگاه شهید باکری رسیدیم.
این اردوگاه نزدیکی های خرمشهر بود، اردوگاهی که هر استان برای خودش یک سوله زده بود و اسکان زائران و کاروان راهیان نور را اینجا انجام می داد.
سوله استان فارس که دو سال پیش احمدزاده استاندار وقت، کلنگ زده بود و اسمش را اردوگاه احمدبن موسی(ع) گذاشته بود، هنوز در برنامه ریزی مقدماتی بود؛ اما دور تا دورش استان های دیگر سوله زده بودند و اسکان هم استانی های خود را انجام می دادند.
ساخت و تکمیل این اردوگاه نیاز به همت مدیریت ارشد استان دارد و با وجود اینکه سپاه با پرداخت هزینه ای وارد کار ساخت و ساز این اردوگاه شده، درخواست داریم که همکاری کنند تا این طرح هر چه زودتر تکمیل و به سرانجام برسد.
آنجا را بازدید کردیم به هم می گفتیم، واقعا چرا باید استان فارس که این همه در جنگ پیشتاز بوده الان هم اینجا از استان های دیگر کم بیاره.
امیدواریم مسئولان با یکدلی و هماهنگی این مهم را به سرانجام برسانند.
بعد از بازدید حرکت کردیم، رفتیم به سمت یادمان شهدای شلمچه،آنجایی که نقطه تلاقی درگیری های جنگ بوده، آنجایی که مردان رزمنده فارس نقش آفرینی های زیادی کردند.
وقتی وارد شدیم باد شدیدی شروع به وزیدن کرده بود. صدای ضبط شده بچه های رزمنده و توپ و تانک ها در گوش ها نجوای عجیب و غریبی به راه انداخته بود. اشک در چشمان همه حلقه زده بود.
یادگاران دفاع مقدسی که در این سفر ما را همراهی می کردند و خودشان هم یک زمانی اینجا رزمنده بودند بیشتر از ما در حال و هوا رفته بودند.
بالاخره پس از زیارت قبور مطهر شهدا و بازدید از منطقه برای اقامه نماز ظهر و عصر به مسجد جامع خرمشهر رفتیم. بعد از نماز و ناهار از منظقه عملیات کربلای 4 محل عشق و شور و نقش آفرینی های رزمندگان غواص لشکرهای 19 فجر و المهدی (عج) فارس بازدید کردیم.
جایی که صدای نیزار به گوش می رسید و لابه لای آنها نیز عکس هایی از غواصان شهید و جوان چشم نوازی می کرد. این منطقه را بچه های همدانی حفاظت و حراست می کردند.
در کنار این منطقه عملیاتی هنوز خانه های قدیمی که تیرباران شده بود، وجود داشت و گویی همین دیروز جنگ شده بود. جنگی که افتخارات و سربلندی های زیادی برای استان عزیزمان فارس به همراه داشته است.
نوبت به بازدید از منطقه زیبا و پرخاطره والفجر 8 رسید غروب را آنجا بودیم در پهلوی اروند کنار. آبهای خروشانی که وقتی به آن خیره می شدی همچنان اژدهایی درنده و در هم تنیده بود.
آبی که بسیاری از غواصان ما را در هم نوردید و به فیض الهی رساند. در بین مسیر همه اتفاق هایی که اینجا افتاده بود را سردار برایمان تعریف کرد. شاهکارهای زیادی را رزمنده های تلاشگر استان فارس از خود به نمایش گذاشته بودند.
پس از این بازدید دوباره به پادگان برگشتیم و بعد از نماز و شام ساعت 12 شب اهواز را به مقصد شیراز ترک کردیم؛ به راستی این سفر چه ارزشی داشت و چه تاثیری می تواند در روند کاری و برنامه ریزی مدیران داشته باشد؟
میز و صندلی مدیران صدقه سر شهیدان و ایثارگرانی است که پشت خاکریزها سختی کشیدند
همتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این خصوص گفت: امروز میز و صندلی مدیریت و وزارت، صدقه سر رزمندگانی است که سالیان سال در پشت خاکریزها سختی را تحمل کردند و در مقابل استکبار جهانی ایستادند.
وی افزود: رزمندگان دفاع مقدس با شهادت خود سرشان را دادند تا ما سرنبازیم، پاهایشان جا ماند تا پاهای ما از مسیر رستگاری عقب نماند.
همتی ادامه داد: دست هایشان قلم شد تا دستهای ما جلو بیگانگان دراز نشود و ایثار و فداکاری آنان باعث شد تا پدران و مادران ما در اردوگاه های صلیب سرخ جهانی کنسروهای تاریخ مصرف شده اروپاییان و لباس های کهنه اروپاییان و صلیب سرخ جهانی را مصرف نکنند.
این مقام فرهنگی بیان داشت: بنابراین برای هر مدیری لازم است، چند وقت یک بار با مسائل مربوط به دفاع مقدس و جریان های دفاع مقدس از نزدیک ارتباط برقرار کند که هیچ وقت فراموش نکند، آسایش و امنیت امروز ما مرهون کسانی که امروز ممکن است یا گوشه آسایشگاهی، جزو جانبازان اعصاب و روان باشند.
وی گفت: یا آنایی که جاویدالاثر باشند که پدر و مادرانشان آرزوی رسیدن یک پلاک و استخوان به دل دارند یا جانبازان عزیزی هستند که بدون کپسول اکسیژن نمی توانند همراه فرزندان خود در مجلس میهمانی و یا پارکی قدم برداند و یا جزو کسانی هستند که در پیچ و خم زندگی به فراموشی سپرده شدند.
بازدید مدیران از مناطق جنگی به آنان روحیه ادامه خدمت می دهد
مشفقیان، مدیرعامل برق منطقه ای فارس نیز در این خصوص گفت: آمدن در این منطقه برای مدیران تجدید روحیه برای ادامه خدمت است.
وی افزود: امروز برخی مدیران دچار روزمرگی می شوند و بازدید آنان از مناطق جنگی تاثیر بسزایی در روحیه جهاد و شهادت طلبی آنان دارد.
سفر به مناطق جنگی امید و روحیه شجاعت به مدیر می دهد
حجتالاسلام محمدصادق اکبری، رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب شیراز نیز با مثبت ارزیابی کردن این سفر معنوی و قدردانی از سپاه بقیه الله شیراز بیان داشت: این سفر امید و روحیه شجاعت به مدیر می دهد تا بیش از پیش در امور خود پیشرو باشد.
وی افزود: این مملکت حاصل جهاد و مبارزه عزیزانی است که به شهادت رسیدند و امیدواریم این سفرهای معنوی بیش از پیش ادامه یابد تا مدیران بیشتری با دفاع مقدس از نزدیک آشنا شوند.
این مسئول گفت: معتقدیم دستاوردهای این سفر معنوی باید جزو برنامه های کاری یک مدیر قرار گرفته تا بتواند در خدمت رسانی به مردم نیز همانند رزمنده های دفاع مقدس ایثارگری کند.
معیار کاری مدیران باید معیار شهدا باشد
علی القاصی، دادستان عمومی و انقلاب شیراز نیز با بیان اینکه معیار کاری مدیران باید معیار شهدا باشد، گفت: عزت و شرف امروز اسلام نتیجه ایثار و تلاش های شهدا و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است.
وی افزود: اگر امروز امنیت در جامعه حاکم است و مردم و جوانان ما از کوچک تا بزرگ با اطمینان در نقطه نقطه مملکت زندگی می کنند، نشات گرفته از فداکاری رزمندگان است.
القاضی بیان داشت: معتقدیم معیار ما مسئولان باید شهدا باشد و عزیزانی که جان خود را از دست دادند و در این راستا بر حسب وظیفه و رسالت خود برای مردم و جامعه قدم برداریم.
دادستان عمومی و انقلاب شیراز با بیان اینکه در قیامت شهدا از ما سوال خواهند کرد که شما بعد از ما چه کردید، افزود: اگر تلاش می کنیم، بر اساس تکلیفی است که اسلام آن را برعهده ما قرار داده، و باید سعی و تلاشمان بر این باشد تا با همفکری و کمک دستگاه ها بتوانیم انتظارات مردم را برآورده کنیم.
اردوی راهیان نور تلنگری برای مدیران است
حجتالاسلام حسینی مقدم، مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس نیز گفت: اردوی معنوی راهیان نور تدبیری بسیار شایسته و به نوعی تلنگری به مسئولیت و رسالت مدیران در قبال مردم و شهداست.
وی افزود: اردوی معنوی جبهه یک تمرین و الگوی مناسب برای ما بود و بسیاری از نکات در این اردوها برای مدیران یادآوری می شود.
ساخت یادمان شهدا و تکمیل اردوگاه احمدبن موسی (ع) در خرمشهر از ضرورت هاست
اما نکته اساسی و مهم که در این سفر مورد توجه مسئولان قرار گرفت، ساخت یادمان شهدا در یکی از مناطق عملیاتی دفاع مقدس برای اثبات و یادآوری ایثارگری های رزمندگان دفاع مقدس و نشان دادن نقش بارز آنان در جنگ تحمیلی است که باید بنا نهاده شود.
دیگری نیز تکمیل اردوگاه احمدبن موسی(ع) استان فارس که دو سال پیش روح الله احمدزاده استاندار وقت، کلنگ آن را به زمین زده است.
این اردوگاه امروز در اندازه و برنامه ریزی مقدماتی رها شده و این در حالی است که استان های دیگر دور تا دورش را سوله زده اند و اسکان هم استانی های خود را انجام می دادند.
ساخت و تکمیل این اردوگاه نیاز به همت مدیریت ارشد استان دارد و با وجود اینکه سپاه با پرداخت هزینه ای وارد کار ساخت و ساز این اردوگاه شده، توجه مردم و مسئولان به این مهم از ضرورت ها به شمار می رود.